248
Η Δόμνα Μιχαηλίδου στη συνέντευξή της στην ΕΡΤ1 την Παρασκευή | ΥοuTube/ ERT

Μιχαηλίδου: Στις 24 Μαΐου οι παιδικοί σταθμοί, αν το επιτρέψουν οι επιδημιολόγοι

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2021, 15:17
Η Δόμνα Μιχαηλίδου στη συνέντευξή της στην ΕΡΤ1 την Παρασκευή
|ΥοuTube/ ERT

Μιχαηλίδου: Στις 24 Μαΐου οι παιδικοί σταθμοί, αν το επιτρέψουν οι επιδημιολόγοι

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2021, 15:17

Στις μεταλλάξεις του κορονοϊού απέδωσε το μη άνοιγμα των παιδικών σταθμών –θα λειτουργήσουν στις 24 Μαΐου αν πάνε όλα καλά– η υφυπουργός Εγρασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας την Παρασκευή στην ΕΡΤ1.

Η ίδια εξήγησε πως οι μεταλλάξεις της Covid-19 μετέτρεψαν τα νήπια σε «ομάδα υψηλού κινδύνου», σε αντίθεση με πέρυσι, και υπενθύμισε ότι τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να φορέσουν μάσκα ή να υποβληθούν σε self test.

«Πρότασή μας είναι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί να επαναλειτουργήσουν στις 24 Μαΐου… Αυτό που θέλουν οι επιδημιολόγοι είναι να δουν πώς εξελίσσονται τα επιδημιολογικά στοιχεία. Χρειάζονται ακόμη δύο εβδομάδες. Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι λοιμωξιολόγοι, οι οποίοι ζήτησαν λίγη υπομονή ακόμη, ώστε να προασπίσουμε τη δημόσια υγεία, όσο περισσότερο γίνεται» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η κυρία Μιχαηλίδου.

Στη δημοσιογραφική παρατήρηση ότι με δεδομένο ότι οι μεταλλάξεις θα είναι παρούσες και στις 24 του μήνα και ως εκ τούτου ίσως να υπάρχει σενάριο να μην ανοίξουν καθόλοι οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, η κυρία Μιχαηλίδου απάντησε: «Δεν νομίζω ότι είμαστε εκεί ακόμα».

«Χρειαζόμαστε δύο εβδομάδες μετά το άνοιγμα των σχολείων να δούμε πώς θα έχουν εξελιχθεί τα επιδημιολογικά στοιχεία», προσέθεσε παραπέμποντας πάντα στους επιδημιολόγους για τον τελικό λόγο.

Παράλληλα, η υφυπουργός Εργασίας υπενθύμισε ότι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί λειτουργούν, μέχρι τέλος Ιουλίου, ωστόσο συμπλήρωσε ότι μπορεί να δοθεί η ελευθερία σε όσους βρεφονηπιακούς σταθμούς θέλουν να επεκτείνουν τις ημέρες λειτουργίας τους.

Σχετικά με τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, η κυρία Μιχαηλίδου σημείωσε ότι η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων την επόμενη εβδομάδα θα εξετάσει το νέο πρωτόκολλο που θα αφορά τις επισκέψεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...