219
Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου τόνισε ότι θα γίνουν έλεγχοι και σε άλλες δομές | Intime/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Μιχαηλίδου: Και έρευνα για παράνομες υιοθεσίες στο ορφανοτροφείο

Protagon Team Protagon Team 25 Δεκεμβρίου 2021, 13:06
Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου τόνισε ότι θα γίνουν έλεγχοι και σε άλλες δομές
|Intime/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Μιχαηλίδου: Και έρευνα για παράνομες υιοθεσίες στο ορφανοτροφείο

Protagon Team Protagon Team 25 Δεκεμβρίου 2021, 13:06

Επεκτείνεται η έρευνα και για άλλες παράνομες πράξεις στο ορφανοτροφείο όπου ανήλικοι είχαν σεξουαλικές επαφές παρουσία των εργαζομένων, τόνισε σε δηλώσεις της η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

Όπως επισήμανε η κυρία Μιχαηλίδου «σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν πριν το 2017 η συγκεκριμένη δομή έκανε παράνομες υιοθεσίες. Φαίνεται ότι πολλά από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου έχουν υιοθετήσει παιδιά από τη συγκεκριμένη δομή».

Πρόσθεσε ακόμη, μιλώντας στο iefimerida.gr, ότι από πέρυσι είχε συμβεί κάτι που τράβηξε την προσοχή της. «Πέρυσι στείλαμε στο ορφανοτροφείο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ καθώς υπήρχαν κάποια κρούσματα κορονοϊού. Μετά την καταμέτρηση ο ΕΟΔΥ βρήκε θετικά στον κορονοϊό περισσότερα παιδιά από όσα ήταν ήδη καταγεγραμμένα στο ορφανοτροφείο», είπε σχετικά.

Οι αποκαλύψεις για όσα συνέβαιναν στην εν λόγω δομή φιλοξενίας έχουν σοκάρει την κοινή γνώμη. Παιδιά 7-11 ετών είχαν σεξουαλικές επαφές μεταξύ τους παρουσία των εργαζομένων της δομής, καταγράφονταν περιστατικά βίας των εργαζομένων προς τα παιδιά αλλά και αδιαφορίας για την συμπεριφορά που επιδείκνυαν προς το προσωπικά ή άλλα παιδιά.

Μετά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας, πέντε παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παίδων για το σωματικό έλεγχο, ενώ έπεται και ο ψυχολογικός έλεγχος. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για παιδιά που ήδη είχαν κακοποιηθεί στο οικογενειακό τους περιβάλλον ενώ λαμβάνουν και φαρμακευτική αγωγή.

Η υφυπουργός επισήμανε ακόμη ότι θα αρχίσουν αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε δομές που φιλοξενούν ανήλικους, ηλικιωμένους ή άτομα με αναπηρίες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...