351
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Πέμπτη | ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μητσοτάκης: Τριήμερο εθνικό πένθος για τον Μίκη Θεοδωράκη

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2021, 12:12
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Πέμπτη
|ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μητσοτάκης: Τριήμερο εθνικό πένθος για τον Μίκη Θεοδωράκη

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2021, 12:12

Με αναφορά στην απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη ξεκίνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Πέμπτης την τηλεσυνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η οποία ως γνωστόν είχε αναβληθεί την Τρίτη λόγω του ανασχηματισμού.

«Τη σημερινή μας συνεδρίαση σκιάζει δυστυχώς μία πολύ θλιβερή είδηση: Ο Μίκης Θεοδωράκης περνά πια στην αιωνιότητα. Η φωνή του σίγησε και μαζί του σίγησε και ολόκληρος ο Ελληνισμός», είπε ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος προς τα μέλη του Υπουργικού, για να συμπληρώσει:

«Όπως είχε γραφτεί και για τον Παλαμά, “όλοι είχαμε ξεχάσει πως είναι θνητός”. Όμως, μας αφήνει παρακαταθήκη τα τραγούδια του, την πολιτική του δράση, αλλά και την εθνική του προσφορά σε κρίσιμες στιγμές. Η Ρωμιοσύνη σήμερα κλαίει.

»Και γι’ αυτό και με απόφαση της κυβέρνησης από σήμερα κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος.

»Όπως ξέρετε, είχα την τιμή να τον γνωρίζω για πολλά χρόνια και σχετικά πρόσφατα μάλιστα τον είχα επισκεφτεί. Οι συμβουλές του ήταν πάντα πολύτιμες για μένα, κυρίως αυτές που αφορούσαν στην ενότητα του λαού μας και στην υπέρβαση των διαχωριστικών γραμμών.

»Πιστεύω πως η καλύτερη τιμή προς αυτόν τον παγκόσμιο Έλληνα θα είναι εμείς, με το καθημερινό μας έργο, να κάνουμε πράξη αυτό ακριβώς το μήνυμά του. Ο Μίκης είναι η Ιστορία μας και πρέπει να τη συνεχίσουμε όπως θα ήθελε και εκείνος».

Κατά τα άλλα, από τα βασικά θέματα στην ατζέντα της συνεδρίασης ήταν:

-η ενημέρωση από τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστο Τριαντόπουλο για την πορεία αποκατάστασης των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

η παρουσίαση από τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη και τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση του νομοσχεδίου για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση καθώς

-η εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας Ακη Σκέρτσο για την έγκριση του αναθεωρημένου Εθνικού Σχεδίου Μεταρρυθμίσεων «Ελλάδα Μπροστά», έχουν επίσης τη δική τους βαρύτητα.

-παρουσίαση από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη του νομοσχεδίου για τις Οργανώσεις Κοινωνίας Πολιτών και την εθελοντική απασχόληση

-εισήγηση από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη σχετικά με την καθιέρωση ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων προσωπικού με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου – Διαδικασία καθορισμού ανώτατου ορίου

-εισήγηση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή για την υπαγωγή στη διαδικασία της παρ. 1 του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων έργων γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...