951
|

Μητσοτάκης για AstraZeneca: Θα αποκηρύξετε τις σαχλαμάρες Πολάκη, κ. Τσίπρα;

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2021, 14:58

Μητσοτάκης για AstraZeneca: Θα αποκηρύξετε τις σαχλαμάρες Πολάκη, κ. Τσίπρα;

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2021, 14:58

Στην πρωτολογία του στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο εμβόλιο της AstraZeneca, που κατά δήλωσή του η κυβέρνηση υποχρέωσε τους νέους να κάνουν, παρά τις ενστάσεις των επιστημόνων.

Με προφανή τη σύνδεση της εν λόγω αναφοράς του κ. Τσίπρα με όσα είχε πει νωρίτερα για το θέμα  ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, περί δοκιμασμένων και μη εμβολίων (σ.σ. «Αυτά συμβαίνουν… όταν χορηγείς μαζικά στον πληθυσμό εμβόλια που δεν έχουν τελειώσει όπως πρέπει τη Φάση 3 των μελετών»), ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε κατά την δευτερολογία του τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αποκηρύξει ευθέως και χωρίς «ναι μεν αλλά» τις σαχλαμάρες -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- του πρωτοκλασάτου στελέχους του.

«Κορυφαία στελέχη σας αμφισβητούν τη διαδικασία εμβολιασμού. Και αναφέρομαι στον κύριο Πολάκη, ο οποίος άφησε υπονοούμενο ότι δήθεν αυτό το θαύμα της επιστήμης, το οποίο μας έχει επιτρέψει να σώσουμε εκατομμύρια ζωές στον κόσμο για να επανέλθουμε σε κάποια κανονικότητα, δεν θα έπρεπε να το αγκαλιάσουμε, αλλά θα έπρεπε να είμαστε καχύποπτοι, γιατί λέει ο μεγάλος επιστημών και γνώστης περί των εμβολίων κύριος Πολάκης, ότι πως είναι δυνατόν να ανακαλύψουν το εμβόλιο σε λίγους μήνες όταν το αμέσως επόμενο εμβόλιο χρειάστηκε τέσσερα χρόνια για να ανακαλυφθεί. Ετσι καταπολεμάτε το αντιεμβολιαστικό κίνημα κύριε Τσίπρα; Πρέπει αν αποκηρύξετε τις σαχλαμάρες του πρωτοκλασάτου στελέχους σας», προκάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Πρωθυπουργός.

«Ας αφήσουμε επιτέλους στην άκρη αυτό το ψέμα ότι βάλατε πλάτη στην κυβέρνηση στη μάχη κατά της πανδημίας. Γιατί ο,τι έκανε αυτή η κυβέρνηση θέλετε πάντοτε το ακριβώς ανάποδο. Βάλατε πλάτη κύριε Τσίπρα όταν το Νοέμβριο λέγατε ότι υποσχόμασταν εμβόλιο το οποίο δεν υπάρχει; Βάλατε πλάτη τον Ιανουάριο όταν μας λέγατε ότι το να κάνουμε 25.000 εμβολιασμούς την ημέρα είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας και κάνουμε 100.000 εμβολιασμούς κάθε μέρα; Βάλατε πλάτη όταν πήραμε την δύσκολη απόφαση να κλείσουμε την οικονομία κι εσείς υπερασπιστήκατε την οικονομική δραστηριότητα και όταν ανοίξαμε με την οικονομική δραστηριότητα μας λέγατε “προσέξτε τι κάνετε γιατί θέτετε σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών”», ρώτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δευτερολογία του στο ξεκίνημα της οποίας απάντησε και στην «προφητεία» Τσίπρα για το τέλος της κυβέρνηση και την επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

«Δεν είστε ο Ανδρέας Παπανδρέου»

«Βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα την ιστορική σας αποστροφή και την απόπειρα να συγκρίνετε το τι ενδεχομένως θα συμβεί στις επόμενες εκλογές με το τι συνέβη την περίοδο 90-93. Nα σας πω ένα μυστικό; Δεν είστε Ανδρέας Παπανδρέου… Η Δεξιά την οποία δήθεν αντιμάχεστε πολύ απλά δεν υπάρχει. Η Νέα Δημοκρατία που παρουσιάζετε είναι μία καρικατούρα. Δεν ανταποκρίνεται καν στην ιστορία της παράταξης. Ανταποκρίνεται μόνο στο δικό σας φαντασιακό δημιούργημα. Διότι μόνο μέσα από μία τέτοια Νέα Δημοκρατία μπορείτε να υπάρξετε. Αντιπαλεύετε φανταστικούς ανεμόμυλους. Αδυνατείτε να προσαρμοστείτε σε έναν κόσμο, ο οποίος αλλάζει πολύ γρήγορα. Το αποδείξατε δυστυχώς και σήμερα με την πρωτολογία σας», είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα ο Πρωθυπουργός.

«Και μιας και όπως είπατε, έχω δύο λογογράφους», συμπλήρωσε στον ίδιο τόνο, «να σας στείλω τον έναν μήπως μπορέσει να τακτοποιήσει λίγο τις σκέψεις σας; Γιατί αποφασίσετε να μιλήσετε για όλα και δεν απάντησες σε κανένα από τα ερωτήματα τα οποία έθεσα».

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε εξάλλου ψεύτικα τα παραδείγματα μειωμένων αμοιβών υπερωριών για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, τα οποία επικαλέστηκε προηγουμένως ο κ. Τσίπρας.

«Εξηγήστε μας λοιπόν με απλά λόγια από που προκύπτουν τα παραδείγματα που δώσατε στην Βουλή. Σταματήστε να έρχεστε εδώ και να αραδιάζετε ψεύτικα επιχειρήματα. Και να σταματήστε να λέτε ότι εμείς αγοράζουμε ΜΜΕ και διαδίκτυο για να διαμορφώνουμε καταστάσεις. Την επόμενη φορά θα καταθέσω στα πρακτικά δημοσιεύματα ξένων ΜΜΕ που εκθειάζουν την πολιτική της κυβέρνησης. Φαντάζομαι ότι θα μας πείτε ότι αυτά θα τα εντάξετε στην λίστα Πέτσα international», πρόσθεσε με αφορμή σχετική αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μου έκανε επίσης, εντύπωση», συνέχισε στη δευτερολογία του ο Πρωθυπορυγός, «αυτό που είπατε ότι είχαμε ήδη μπει σε ύφεση από το 2019. Πληροφορήθηκα ότι είπατε σε συνέντευξή σας ότι ήρθε η πανδημία την ώρα που ήμασταν έτοιμοι να κάνουμε άλμα προς τα εμπρός. Τι από τα δύο ισχύει;

»Εδώ θα είμαστε και σε 6 και 12 μήνες. Μιας και αναφερθήκατε σε κλεψύδρες. Η κλεψύδρα κάθε κυβέρνησης γυρνά ανάποδα από την ήμερα εκλογής της. Έχουν περάσει δύο χρόνια και απομένουν άλλα δύο γιατί θα γίνουν εκλογές στο τέλος 4ετίας και τότε θα γίνει αποτίμηση όχι μόνο πως αντιμετωπίσαμε πανδημία αλλά και πως η χώρα οδηγείτε στον δρόμο ανάπτυξης. Να δούμε τότε τι θα πείτε. Οι δικές μας προβλέψεις είναι ότι η ανάπτυξη θα είναι ρωμαλέα και δίκαια

»Για πρώτη φορά υπάρχει ορατό ρεύμα νέων ανθρώπων που σκέφτεται σοβαρά να επιστρέψει στην Ελλάδα όχι μόνο γιατί πιστεύει ότι υπάρχουν και θα υπάρχουν καλές θέσεις εργασίας αλλά γιατί πιστεύει τι μετά από μια 10ετία η χώρα άφησε πίσω την κρίση και ανοίγει ευοίωνος δρόμος. Αύριο θα είναι εδώ η κυρία Φον ντερ Λάιεν και θα εγκριθεί και τυπικά το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για το Ταμείο Ανάκαμψης

»Τα άστρα για καλή πορεία οικονομίας είναι ευθυγραμμισμένα και όσο και αν εσείς επιμένετε, κ. Τσίπρα, να παρουσιάζετε μια εικόνα χώρας που δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα, τόσο θα διαψεύδεστε»

Ο διαχεριστής και ο πολιτικός μηχανικός της πολυκατοικίας

Κλείνοντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε και στη μεγάλη απρέπεια -όπως τη χαρακτήρισε- του Αλέξη Τσιπρα κατά την πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη με το χιούμορ ότι δεν κάνει όχι για Πρωθυπουργός, αλλά ούτε για διαχειριστής πολυκατοικίας.

«Κάνετε και χιουμοράκι λέγοντας ότι δεν κάνω ούτε για διαχειριστής πολυκατοικίας. Σίγουρα δεν θα αναλάμβανα διαχειριστής πολυκατοικίας που έχετε χτίσει εσείς ως πολιτικός μηχανικός. Οι Έλληνες μου ανέθεσαν τη διακυβέρνηση μιας χώρας που εσείς προσπαθούσατε να κατεδαφίσετε επί 5 χρόνια και αυτό είναι δύσκολο έργο», ήταν το δηκτικό σχόλιο που επεφύλαξε ο Πρωθυπουργός για την εν λόγω αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανταπαντώντας, ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλεσε τον Πρωθυπουργό «μπαταχτσή» λέγοντας ότι ουδείς εργολάβος θα του έδινε διαμέρισμα σε πολυκατοικία γνωρίζοντας ότι είναι τέτοιος κακοπληρωτής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...