263
| Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Μητσοτάκης: Θα απαγορευτεί από το 2030 η πώληση ΙΧ με κινητήρες εσωτερικής καύσης

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2021, 14:36
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Μητσοτάκης: Θα απαγορευτεί από το 2030 η πώληση ΙΧ με κινητήρες εσωτερικής καύσης

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2021, 14:36

Τους φιλόδοξους, όπως τους χαρακτήρισε ο ίδιος, στόχους της κυβέρνησης αλλά και της ελληνικής Πολιτείας, στο πλαίσιο δεσμεύσεων για την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, περιέγραψε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, το πρωί της Πέμπτης.

Ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν το περιβάλλον και τον ενεργειακό προσανατολισμό της χώρας προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς στο Υπουργικό συζητήθηκε ο νέος κλιματικός νόμος, λίγα μόλις 24ωρα μετά την παρουσία του Πρωθυπουργού στη σύνοδο Cop26 της Γλασκώβης.

Ο Πρωθυπουργός είπε ότι «η πράσινη πολιτική για την οποία θα συζητήσουμε σήμερα αφορά και την καθημερινότητα. Αυτή θα γίνει καλύτερη διότι στα πλαίσια του κλιματικού νόμου αναλαμβάνουμε ορισμένες πολύ συγκεκριμένες δεσμεύσεις».

Και ακολούθως ανέφερε τρία παραδείγματα:

«Από το 2023 σε όλα τα νέα σπίτια που θα κατασκευάζονται θα απαγορεύεται η εγκατάσταση καυστήρων πετρελαίου εκεί που υπάρχει επαρκές δίκτυο φυσικού αερίου.

»Από το 2025 όλα τα νέα ταξί, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και το 1/3 των ενοικιαζόμενων οχημάτων, θα πρέπει να είναι ή ηλεκτρικά ή οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων.

»Και από το 2030 θα απαγορεύεται η πώληση νέων ΙΧ με κινητήρες εσωτερικής καύσης».

«Ξέρω ότι οι στόχοι αυτοί είναι φιλόδοξοι, είναι όμως αναγκαίοι και με το σχέδιο το οποίο έχουμε στη διάθεσή μας μπορούν να γίνουν και ρεαλιστικοί», είπε ο Πρωθυπουργός, για να συμπληρώσει: «Είναι άλλωστε πρωτοβουλίες στις οποίες πλέον ανταποκρίνονται όλοι οι Έλληνες και πρώτα και πάνω απ’ όλα οι νέοι μας. Το αποδεικνύει, εξάλλου, η μεγάλη επιτυχία του προγράμματος «Εξοικονομώ», όπως και η γρήγορη μετατροπή των νησιών μας σε πράσινες, ενεργειακά αυτόνομες περιοχές».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...