405
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα της Βουλής | ΙΝΤΙΜΕNEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μητσοτάκης: Συχνά εργαστηριακά τεστ για όσους εκπαιδευτικούς δεν εμβολιαστούν

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2021, 12:17
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα της Βουλής
|ΙΝΤΙΜΕNEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μητσοτάκης: Συχνά εργαστηριακά τεστ για όσους εκπαιδευτικούς δεν εμβολιαστούν

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2021, 12:17

Το θέμα των εμβολιασμών των εκπαιδευτικών έθιξε κατά την έναρξη της ομιλίας του στη Βουλή την Τρίτη, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για το Νέο Σχολείο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός αποκάλυψε στην Εθνική Αντιπροσωπεία ότι εξετάστηκε το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού των δασκάλων και των καθηγητών, αλλά «προς το παρόν» δεν θα γίνει. Αλλωστε, είπε, το 70% των εκπαιδευτικών έχει ήδη σπεύσει να εμβολιαστεί και κάλεσε αυτούς που το έχουν κάνει να προσπαθήσουν να πείσουν τους συναδέλφους τους που είναι διστακτικοί.

«Καθώς πλησιάζει πια ο Σεπτέμβριος το πρώτο μας μέλημα θα είναι να επιστρέψουν όλα τα παιδιά στο σχολείο με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια. Όλοι γνωρίζουμε ότι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες, η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να υποκαταστήσει ποτέ τη φυσική παρουσία των μαθητών στην τάξη», παραδέχτηκε ο κ. Μητσοτάκης και απευθυνόμενος προς τους βουλευτές συμπλήρωσε: «Θα πρέπει όλοι σε αυτή την αίθουσα να συμφωνήσουμε ότι πρέπει να πείσουμε τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς μας να σπεύσουν να κάνουν το βήμα να εμβολιαστούν».

«Μας απασχόλησε», συνέχισε ο Πρωθυπουργός, «το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εκπαιδευτικών. Αποφάσισα όμως ότι αυτή δεν θα ήταν η ενδεδειγμένη λύση. Ανω του 70% έχει εμβολιαστεί. Σημαντικός αριθμός δεν έχει κάνει αυτή την κίνηση. Θα πρέπει να στείλουμε όλα τα κόμματα ένα σήμα που αυτό εγκυμονεί για την υγεία των εκπαιδευτικών.

»Γνωρίζουμε ότι η πανδημία, το 4ο κύμα, αφορά πρώτα και πάνω από όλα τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας. Έχουν ευθύνη απέναντι στον εαυτό τους, απέναντι στην οικογένειά τους και απέναντι στα παιδιά. Η αναπλήρωση ενός εκπαιδευτικού δεν είναι εύκολη ύποθεση».

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι για να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα σχολεία και με δεδομένο ότι ο δάσκαλος και ο καθηγητής δεν μπορεί να λείπουν από τη σχολική αίθουσα, πρέπει να υπάρξει αυξημένη μέριμνα για αυτό το θέμα. Και προειδοποίησε εκείνους τους εκπαιδευτικούς που τελικά δεν θα εμβολιαστούν, θα επιφορτιστούν με την υποχρέωση συχνών εργαστηριακών ελέγχων.

«Θέλω να επαναλάβω την έκκλησή μου στους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί να σπεύσουν να το κάνουν. Οι εκπαιδευτικοί εκείνοι οι οποίοι θα επιλέξουν τελικά να μην εμβολιαστουν, είναι βέβαιο ότι θα υποστούν πρόσθετη ταλαιπωρία. Θα ζητήσουμε συχνά εργαστηριακά τεστ –όχι self test, εργαστηριακά– προκειμένου να μπορούν να προσέλθουν στην τάξη», είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Κατά τα άλλα και αναφορικά με το επικείμενο άνοιγμα της πλατφόρμας εμβολιασμών των παιδιών ηλικίας 12 έως 15 ετών, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους γονείς να σπεύσουν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

«Αν είχα παιδί σε αυτή την ηλικία, δεν θα είχα κανέναν δισταγμό να το εμβολιάσω», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...