292
«Η Ελλάδα ήταν υπέρ αυτής της απόφασης και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι καταφέραμε να καταλήξουμε σε ομόφωνη απόφαση σε επίπεδο Συμβουλίου», τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης | ΓτΠ / ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μητσοτάκης: Στέλνουμε το σωστό μήνυμα στην Ουκρανία και στη Μολδαβία

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2022, 17:19
«Η Ελλάδα ήταν υπέρ αυτής της απόφασης και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι καταφέραμε να καταλήξουμε σε ομόφωνη απόφαση σε επίπεδο Συμβουλίου», τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
|ΓτΠ / ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μητσοτάκης: Στέλνουμε το σωστό μήνυμα στην Ουκρανία και στη Μολδαβία

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2022, 17:19

«Πολύ ικανοποιημένος» για το γεγονός ότι «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα αποφασίσει να χορηγήσει καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ουκρανία και τη Μολδαβία», δήλωσε την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την άφιξή του στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) και έκανε λόγο για «μια πολύ σημαντική απόφαση που λαμβάνει επίσης υπόψη τις σημαντικές γεωπολιτικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών».

«Η Ελλάδα ήταν υπέρ αυτής της απόφασης και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι καταφέραμε να καταλήξουμε σε ομόφωνη απόφαση σε επίπεδο Συμβουλίου. Αυτό θα είναι το πρώτο θέμα στην ατζέντα μας. Σύντομα θα γίνουν ανακοινώσεις. Θεωρώ ότι στέλνεται το σωστό μήνυμα στην Ουκρανία και στη Μολδαβία», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

Επισήμανε, πάντως, πως «αυτός είναι ένας μακρύς δρόμος» καθώς και ότι «υπάρχουν αρκετές προϋποθέσεις». «Ολοι γνωρίζουν ότι για να ενταχθεί κάποιος στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, πρέπει να αναλάβει την “ιδιοκτησία” της διαδικασίας των μεταρρυθμίσεων».

«Με δεδομένες τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν από την βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, πιστεύω ότι ήταν σαφώς η ορθή απόφαση και το σωστό μήνυμα που έπρεπε να σταλεί στον ουκρανικό λαό», κατέληξε στη σχετική δήλωσή του από τις Βρυξέλλες ο κ. Μητσοτάκης.

Νωρίτερα, προσερχόμενος στη σύνοδο ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την υποστήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική και των δυτικών Βαλκανίων, λέγοντας πως θα καταθέσει σχετική πρόταση στη Σύνοδο Κορυφής των «27», οι εργασίες της οποίας εκκινούν την Πέμπτη και ολοκληρώνονται την Παρασκευή.

«Η πρότασή μου προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι αυτό το ορόσημο να είναι το 2033, τριάντα χρόνια δηλαδή μετά τη Σύνοδο της Θεσσαλονίκης, έτσι ώστε τα Δυτικά Βαλκάνια και οι πολίτες τους να γνωρίζουν ότι στο τέλος αυτής της μακράς διαδικασίας μπορούν πραγματικά να προσβλέπουν ότι θα γίνουν μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης (περισσότερα εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...