934
Ο Πρωθυπουργός μιλά στον Χρήστο Κούτρα και τον Γιάννη Ντσούνο το πρωί της Παρασκευής | INTIMENEWS/ΓτΠ/ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ: Ενιαία γραμμή στον ΣΥΡΙΖΑ ο πολακισμός – ο μαθητής ξεπέρασε τον δάσκαλο!

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουνίου 2024, 12:17
Ο Πρωθυπουργός μιλά στον Χρήστο Κούτρα και τον Γιάννη Ντσούνο το πρωί της Παρασκευής
|INTIMENEWS/ΓτΠ/ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ: Ενιαία γραμμή στον ΣΥΡΙΖΑ ο πολακισμός – ο μαθητής ξεπέρασε τον δάσκαλο!

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουνίου 2024, 12:17

«Ο μαθητής Κασσελάκης έχει ξεπεράσει τον δάσκαλο Πολάκη», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κληθείς να σχολιάσει στη συνέντευξή του στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ, το πρωί της Παρασκευής, τον τρόπο με τον οποίο έχει επιλέξει να κάνει αντιπολίτευση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κλιμακώνοντας παραμονές ευρωεκλογών τις επιθεσεις του κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού με εκφράσεις όπως «Αλ Καπόνε», «συμμορία» κτλ.

«Ο λαϊκισμός ξανασηκώνει παντού κεφάλι, και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Και στα κόμματα στα δεξιά μας και στα αριστερά μας, ειδικά η αξιωματική αντιπολίτευση. Λεφτόδεντρα. Και ως προς το ύφος του πολιτικού λόγου», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και στο ίδιο ύφος πρόσθεσε με αφορμή και την εμφάνιση του Στέφανου Κασσελάκη στο Σύνταγμα:

«Δεν έχω ακούσει από τον ΣΥΡΙΖΑ πουθενά τη λέξη “Ευρώπη”. Ο μαθητής Κασσελάκης έχει ξεπεράσει τον δάσκαλο Πολάκη. Δυστυχώς ο πολακισμός αποτελεί κοινή και ενιαία γραμμή στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στη χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα ο κ. Κασσελάκης χρησιμοποίησε μια φρασεολογία απαράδεκτη, ότι όλοι είμαστε κλέφτες εκτός από αυτόν. Ο ίδιος ήταν που έκανε show το όλο θέμα με την κατάθεση του πόθεν έσχες του. Και να σας πω κάτι, δεν μας κάνει χάρη, υποχρεωμένος είναι να το κάνει».

Ομοίως και για το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη, ο πρόεδρος της ΝΔ δεν διέκρινε πολιτικά κάποια μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν βλέπω στο ΠΑΣΟΚ καμία τεράστια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ . Το ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά είναι ένας πράσινος ΣΥΡΙΖΑ με όσα λέει», είπε, υπενθυμίζοντας ότι το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη έχει καταψηφίσει όλες τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις, όπως την αναβάθμιση του δημοσίου πανεπιστημίου και την επιστολική ψήφο.

Στη σκιά εξαλλου των εκτιμήσεων (και από δημοσκόπους) για αποχή-ρεκόρ την Κυριακή, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα να μη συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς -όπως είπε- «έστω και την τελευταία στιγμή οι πολίτες πρέπει να αντιληφθούν πόσο σημαντικές είναι αυτές οι Ευρωεκλογές».

Αν και όπως είπε, αντιλαμβάνεται την κούραση του κόσμου από τις συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις. θέλησε να κάνει μία έκκληση από το στούντιο του ΣΚΑΪ:

«Αξίζει τον κόπο η συμμετοχή σε αυτή την κάλπη. Πολύ σημαντικές αποφάσεις θα ληφθούν στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια. Παρα τον καλό καιρό και την κούραση να υπάρξει συμμετοχή. Δεν θα ήθελα το βράδυ των εκλογών να λέμε ότι είμαστε όλοι χαμένοι επειδή είχαμε μεγάλη αποχή».

Στο σημειο αυτό αναφέρθηκε και στην εισαγωγή για πρώτη φορά της επιστολικής ψήφου (ως μέσο και μέτρο απέναντι στην αποχή) την οποία όπως υπενθύμισε, έφερε η ΝΔ μόνη της στη Βουλή.

«Μέχρι στιγμής -ανέφερε- η διαδικασία διεξήχθη άψογα. Χαίρομαι όταν λένε πολίτες ναι, αυτό είναι Ευρώπη. Αυτή είναι η ευρωπαϊκή Ελλάδα την οποία θελουμε».

Την Κυριακή -συνέχισε- «ψηφίζουμε για το αν θα έχουμε νέο Ταμείο Ανάκαμψης, αν θα έχουμε νέο κοινό ταμείο για την άμυνα, τι θα γίνει με τους αγρότες μας. Όλα αυτά έχουν επιπτώσεις για το τι θα γίνει στην πατρίδα. Ομως είναι και μία εθνική κάλπη από την οποία θα βγουν και πολιτικά συμπεράσματα» και για μία ακόμη φορά έθεσε τον πήχη για τη ΝΔ στην επίδοση των προηγούμενων ευρωεκλογών.

«Εχει μια σημασία -επανέλαβε- να ξεπεράσουμε τον πήχη του 33%, διότι θέλουμε να πατήσουμε το γκάζι για να τρέξουμε πιο γρήγορα τις μεταρρυθμίσεις. Κάνουμε εκκενώσεις στις καταλήψεις των Πανεπιστημίων για παράδειγμα. Αν το αποτέλεσμα δεν είναι επιθυμητό, θα δώσει πάτημα στην αντιπολίτευση να αμφισβητήσει τη λαϊκή μας νομιμοποίηση. Πρέπει να συγκρίνουμε Ευρωεκλογές με Ευρωεκλογές, γι’ αυτό έθεσα τον στόχο του 33% που είχαμε λάβει το 2019. Και αυτός είναι ο στόχος τον οποίο έχω θέσει.

»Το βράδυ των εκλογών όλοι θα θέλουν να εμφανιστούν ως κερδισμένοι. Τα αποτελέσματα θα είναι αυτά που θα μας υποδείξουν οι πολίτες. Εγώ θα κλείσω όπως ξεκίνησα, ζητώντας συμμετοχή», τονισε.

Οσο για τις προβλέψεις του για τις ευρωεκλογές την Κυριακή, ανέφερε χαριτολογώντας ότι θα τις γράψει σε χαρτάκι στο σπίτι, όπως κάθε φορά, αύριο, για να σημειώσει με την ίδια δόση χιούμορ ότι στις προηγούμενες προβλέψεις ότι κάνεις από την οικογένεια δεν πέτυχε τον περασμένο Μάιο τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ….

Απαντώντας εξάλλου στην κριτική περι αλαζονείας ο κ. Μητσοτακης υπενθύμισε πως  «όταν οι πολίτες μάς έδωσαν το 41%, το πρώτο που ξόρκισα ήταν η αλαζονεία. Πρώτος εγώ θα κάνω την αυτοκριτική μου και δεν θα ανεχτώ ούτε μισή έκφανση περιφρόνησης για τα προβλήματα των πολιτών»

«Δεν μπορώ να ανεχτώ οποιαδήποτε έκφανση αλαζονείας. Ο πολίτης όταν λέει ότι έχει ένα πρόβλημα οφείλουμε να τον ακούσουμε. Δεν μπορούμε να περιφρονούμε τα προβλήματα των πολιτών. Το λέω και στους υπουργούς», τόνισε.

Στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε επίσης παρέμβαση για τους τρίτεκνους με συγκεκριμένο σχέδιο ενίσχυσής τους.

Ηδη, είπε, έχουν γίνει κάποιες κινήσεις, «έχουμε αυξήσει το αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ, κοιτώντας το ζήτημα του δημογραφικού. Είμαι τρίτεκνος και καταλαβαίνω τι σημαίνει αυτό. Μελετούμε λοιπόν ένα συγκεκριμένο σχέδιο ενίσχυσης των τρίτεκνων. Το πρόβλημα μας με το δημογραφικό δεν είναι μόνο οι τρίτεκνοι και θα κάνουμε κινήσεις για τους τρίτεκνους. Όμως πολλές οικογένειες δεν πάνε από το πρώτο στο δεύτερο παιδί. Οι πολιτικές των δημογραφικών αλλαγών δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη. Γερνάμε ως κοινωνία», σημείωσε, για να αναφερθεί στη συνέχεια  στην κυβερνητική ρύθμιση για τη δυνατότητα των συνταξιούχων να εργάζονται χωρίς να μειώνεται η σύνταξή τους.

Για τους περιορισμούς στο Airbnb, παρότι φιλελεύθερος απάντησε πως «με αυτή τη λογική θα έπρεπε η αγορά να δουλεύει χωρίς περιορισμό» και εξηγώντας ότι οι παρεμβάσεις στην αγορά γίνονται για το δημόσιο συμφέρον, πρόσθεσε:

«Όταν γίνεται υποκατάστατο της μακροχρόνιας μίσθωσης και δημιουργεί στρεβλώσεις στην αγορά το κράτος οφείλει να εξετάσει την πραγματικότητα, αν πρέπει να μπουν λελογισμένοι περιορισμοί. Εγινε καλή μπιζνα για τους ιδιοκτήτες. Αλλά πρέπει να πληρώσεις τον ίδιο φόρο με τα ξενοδοχεία».

Είναι σύνθετο ζήτημα, κατέληξε, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομερείες για τις σχετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...