436
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει στο γεύμα του 28th Annual Economist Government Roundtable, στην Γλυφάδα | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ECONOMIST IMPACT/ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ

Μητσοτάκης στον Economist: Κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα η ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2024, 23:19
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει στο γεύμα του 28th Annual Economist Government Roundtable, στην Γλυφάδα
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ECONOMIST IMPACT/ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ

Μητσοτάκης στον Economist: Κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα η ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2024, 23:19

«Η ΝΔ παραμένει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα. Το δεύτερο και το τρίτο κόμμα (μαζί) είναι χαμηλότερα από το δικό μας ποσοστό. Σαφώς είχαμε θέσει ένα στόχο αντίστοιχο με αυτό που είχαμε στις ευρωεκλογές του 2019. Δεν τον πετύχαμε όμως λαμβάνω πολύ σοβαρά τα μηνύματα των πολιτών. Βεβαίως υπήρξε κάποια κόπωση λόγω των συνεχών εκλογικών αναμετρήσεων, αυτό οδήγησε και στην αποχή. Υπήρχαν όμως και πολλοί πολίτες που αξιοποίησαν τις ευρωεκλογές για να στείλουν ένα μήνυμα, κυρίως σε ό,τι αφορά το κόστος διαβίωσης που είναι στη κορυφή της ατζέντας μας. Ταυτόχρονα όμως οι ευρωεκλογές δεν άλλαξαν τις θεμελιώδεις πολιτικές δυναμικές» τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση που είχε με τον Ενρίκο Λέτα στο πλαίσιο του 28ου ετήσιου συνεδρίου «Economist Government Roundtable», στο Γκολφ Γλυφάδας «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

«Το 2023 είχαμε εθνικές εκλογές που πήραμε 41%, καταφέραμε να δείξουμε ότι υπάρχει ένα κεντροδεξιό κόμμα το οποίο ελκύει πολλούς πολίτες, και άνθρωποι που αυτοπροσδιορίζονται ως δεξιοί και προοδευτικοί του κέντρου συνασπίστηκαν κάτω από αυτή την σκέπη και αυτό δεν ήταν κάτι σίγουρο για άλλα ευρωπαϊκά κόμματα, το οποίο μας οδήγησε σε πολύ ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Εχουμε τέσσερα χρόνια με ισχυρή εντολή για να υλοποιήσουμε μεταρρυθμίσεις. Στα πρώτα τέσσερα χρόνια έπρεπε να σταθεροποιήσουμε την χώρα και νομίζω ότι τα καταφέραμε» πρόσθεσε.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι στόχος της επόμενης τετραετίας είναι το κλείσιμο της ψαλίδας με την Ευρώπη. «Θα πιέσουμε υπέρ μιας μεταρρυθμιστικής ατζέντας, οι εκλογές θα γίνουν το 2027 και θα κριθούμε για το αποτέλεσμα αυτών που πετύχαμε στο τέλος της τετραετίας. Εχουμε νωπή εντολή για να προωθήσουμε ισχυρές μεταρρυθμίσεις» επανέλαβε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίσης είπε ότι η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται με ρυθμούς ταχύτερους από ολόκληρη την ΕΕ και σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις. «Εχουμε δημιουργήσει 400.000 νέες θέσεις εργασίας και αν συνεχίσουμε να υλοποιούμε τις μεταρρυθμίσεις μας τότε θα πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει μέχρι το 2027» ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι δυο είναι οι κομβικοί στόχοι της κυβέρνησης: η μείωση της ανεργίας με τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και η θωράκιση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι ένας πεπεισμένος μεταρρυθμιστής και η εντολή που πήρε είναι ότι πρέπει να εστιάσει στις μεταρρυθμίσεις με μετρήσιμο αποτέλεσμα. «Το μήνυμα ήταν πιάστε δουλειά και να πετύχετε τα αποτελέσματα που δεσμευτήκατε» είπε.

  • Ο Ενρίκο Λέτα αναφέρθηκε στις εξελίξεις που δρομολόγησε στη Γαλλία το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. «Νομίζω ότι η Λεπέν θα είναι διαφορετική από τη Μελόνι» είπε στη διάρκεια της συζήτησης με τον κ. Μητσοτάκη. «Πάντως είμαι αισιόδοξος. Πριν από πέντε χρόνια συζητούσαμε ποιος θα είναι ο επόμενος μετά τη Βρετανία στο να εγκαταλείψει την ΕΕ.  Σήμερα δεν τίθεται τέτοιο θέμα», προσέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...