267
Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Πέμπτη | INTIMEnews

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Σπάσαμε αυγά – τηρούμε τα χρονοδιαγράμματα

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2019, 16:46
Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Πέμπτη
|INTIMEnews

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Σπάσαμε αυγά – τηρούμε τα χρονοδιαγράμματα

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2019, 16:46

Συγχαρητήρια στους υπουργούς του για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων όσον αφορά την ψήφιση των νομοσχεδίων, έδωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τους υπουργούς του για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί, επισημαίνοντας ότι μέχρι τα τέλη του έτους θα έχουν ψηφιστεί τουλάχιστον 30 νομοσχέδια.

Οσον αφορά το θέμα της υπεραπόδοσης του Προϋπολογισμού και τη διαχείριση των πλεονασμάτων, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι τα καλά νέα θα ανακοινώνονται σταδιακά, όσο κερδίζεται δημοσιονομικός χώρος. Στο σημείο αυτό, μάλιστα κάλεσε τους υπουργούς να υπενθυμίζουν τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι εντός της τετραετίας θα καταργηθεί τόσο η εισφορά αλληλεγγύης, όσο και το τέλος επιτηδεύματος.

Στην αναφορά του για τη ΔΕΗ, ο Πρωθυπουργός στάθηκε στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να «σπάσει αυγά», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, έχοντας στο πλευρό της την κοινωνία, η οποία στηρίζει τις προωθούμενες αλλαγές.

Επί τάπητος στο υπουργικό τέθηκε και το θέμα της αναβάθμισης των F-16 και των Μιράζ, με τον Πρωθυπουργό να διευκρινίζει ότι πρωταρχικός στόχος είναι η αναβάθμιση του υφιστάμενου υλικού και μετά η προμήθεια νέου.

Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε πως η αναβάθμιση αυτή θα συμβάλει στο να δοθεί αναπτυξιακή ώθηση στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία.

Στην ατζέντα του υπουργικού βρέθηκαν εκτός από το φορολογικό, οι αρχές του νέου ασφαλιστικού, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, ο προγραμματισμός προσλήψεων για το 2020 και η προεπιλογή δικαστικών λειτουργών για τις θέσεις των αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας και την αντιπροεδρία του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...