Μητσοτάκης στο ΥΠΕΣ: Επανάσταση στον τρόπο που λειτουργούν κράτος και Δημόσιο
Μητσοτάκης στο ΥΠΕΣ: Επανάσταση στον τρόπο που λειτουργούν κράτος και Δημόσιο
Για επανάσταση στον τρόπο που λειτουργεί το κράτος και το Δημόσιο εν γένει, έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης στις δηλώσεις μετά τη συνεργασία που είχε το πρωί της Δευτέρας με τις ηγεσίες των υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
«Το κράτος μας αλλάζει και αλλάζει προς το καλύτερο και για να πετύχουμε τους στόχους μας χρειάζονται δύο συστατικά στοιχεία το πρώτο είναι η πολιτική βούληση και το δεύτερο είναι η ενίσχυση της τεχνολογίας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός από το υπουργείο Εσωτερικών και αναφερόμενος τις προτεραιότητες, εστίασε στην επιτάχυνση των προσλήψεων λέγοντας:
«Σκοπός είναι ένα ολοκληρώνονται οι προσλήψεις εντός του έτους χωρίς να χρειάζεται να περιμένουμε χρόνια προκειμένου οι δημόσιοι υπάλληλοι να καθίσουν στη θέση τους».
Ειδική αναφορά έκανε ο Πρωθυπουργός στο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και την επέκτασή του ώστε τον λόγο να έχει ο ίδιος ο πολίτης!
«Σήμερα -είπε- για πρώτη φορά έχουμε ένα σύστημα αξιολόγησης που μπορεί να ξεχωρίσει τους άριστους δημοσίους υπαλλήλους να τους επιβραβεύει και ταυτόχρονα να μας δίνει τα απαραίτητα εργαλεία για εκείνους που δεν έχουν τις επιδόσεις που προσδοκούμε να μπορούμε να παρέμβουμε και να βελτιώσουμε την απόδοσή τους».
Και ακολούθως αναφέρθηκε στη σημαντική πρωτοβουλία που θα παρουσιαστεί τις επόμενες εβδομάδες: την οριζόντια αξιολόγηση των δημοσίων υπηρεσιών από τους ίδιους τους πολίτες καθώς, όπως έκανε γνωστό, μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα 4 εκατομμύρια πολίτες θα λάβουν ένα αναλυτικό ερωτηματολόγιο αξιολόγησης δημοσίων υπηρεσιών.
«Αυτό το ερωτηματολόγιο θα είναι εξαιρετικά χρήσιμο για εμάς για να δούμε που πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας και για να εγκαθιδρύσουμε μία ουσιαστική κουλτούρα λογοδοσίας γιατί τελικός κριτής των υπηρεσιών του κράτους πρέπει να είναι ο πολίτης», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Αναφερόμενος εξάλλου στην ηλεκτρονική κάρτα εργασίας για το Δημόσιο, μίλησε για σημαντική πρωτοβουλία που έχει η εφαρμοστεί στο μεγαλύτερο κομμάτι του ιδιωτικού τομέα.
Ο Πρωθυπουργός στάθηκε επίσης στην αναβάθμιση των μεγάλων πυλών εισόδου της χώρας μας, στους Κήπους και στους Ευζώνους, σημειώνοντας ότι θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις και σε άλλες πύλες εισόδου ώστε να μην αδικείται η χώρα μας από μία εικόνα που σίγουρα δεν μας ταιριάζει.
Τέλος, σε ό,τι αφορά το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, εστίασε στο εύρος των ψηφιακών υπηρεσιών που παρέχονται μέσα από την πλατφόρμα του gov.gr.
Ειδική αναφορά έκανε ο Πρωθυπουργός στον ηλεκτρονικό φάκελο υγείας -σε ένα εμβληματικό έργο, όπως είπε, που θα μας επιτρέψει να δούμε σε επίπεδο κάθε πολίτη να έχουμε συγκεντρωμένη την εικόνα του φακέλου υγείας όλων των πολιτών», όπως και στο Κτηματολόγιο με στόχο, όπως είπε, «να έχουμε 100% κτηματογράφησης στο τέλος του 2025».
«Συντελείται μία επανάσταση στον τρόπο που λειτουργεί το κράτος και το δημόσιο στην πατρίδα μας. Είναι ένας διαρκής αγώνας για συνεχή πρόοδο αποτελεί όμως ένα μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνησή μας και ο λόγος που βρίσκονται τα δύο υπουργεία εδώ μαζί είναι γιατί ακριβώς αναγνωρίσουμε το πόσο χρήσιμη είναι η τεχνολογία και τα εργαλεία της ψηφιακής διακυβέρνησης για το πώς θα αποκτήσουμε επιτέλους ένα κράτος αντάξιο των προσδοκιών των ελλήνων πολιτών», θέλησε να υπογραμμίσει ο κ. Μητσοτάκης.
Αναφορικά εξάλλου με τα μεγάλα έργα υποδομής του Ταμείου Ανάκαμψης επανέλαβε για ακόμη μία φορά: «Πρέπει να τηρήσουμε τα χρονοδιαγράμματα που σχετίζονται με τα έργα του ταμείου ανάκαμψης και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι αυτή η μεγάλη επανάσταση που έχει ήδη ξεκινήσει από το 2019 θα επιταχυνθεί ακόμα περισσότερο με πολύ συγκεκριμένα μετρήσιμα αποτελέσματα για κάθε έλληνα πολίτη».
Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, δήλωσε ότι «στόχος είναι να κάνουμε πιο εύκολη τη ζωή πιο αποτελεσματική τη δημόσια διοίκηση και να μπορέσουμε να έχουμε ένα δημόσιο που θα αξιολογείται θα βελτιώνεται και θα προοδεύει». Όπως είπε ο υπουργός στη σύσκεψη συζήτησαν για το νέο κώδικα της Αυτοδιοίκησης, το οποίο, όπως είπε, «είναι ένα μεγάλο έργο και φυσικά με όλες τις άλλες μείζονες πρωτοβουλίες που έχει πάρει το υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με την καθημερινότητα των πολιτών».
Με τη σειρά του, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου που συμμετείχε στη σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών σημείωσε: «Τρέχουμε 104 έργα για να κάνουμε πιο απλή και πιο ασφαλή τη ζωή των πολιτών και έργα που θα πρέπει να παραδοθούν στην ώρα τους αφού μιλάμε για ταμείο ανάκαμψης και έργα αποτελεσματικά και θα αφήσουν το αποτύπωμά τους».
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News
Γράψτε σχόλιο στο: Μητσοτάκης στο ΥΠΕΣ: Επανάσταση στον τρόπο που λειτουργούν κράτος και Δημόσιο
Παρακαλούμε, εισάγετε σχόλια μόνο σχετικά με το θέμα. Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο ή με περιεχόμενο που έρχεται σε αντίθεση με τις οδηγίες και τους όρους χρήσης του protagon.gr δεν θα δημοσιεύονται.Το email σας δεν θα εμφανίζεται.