323
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του στην πλατφόρμα TikTok σχετικά με τις αλλαγές στις διοικήσεις των νοσοκομείων | Kyriakos Mitsotakis/TikTok

Μητσοτάκης στο TikTok για τον νέο τρόπο επιλογής των διοικήσεων στα νοσοκομεία

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2023, 00:03
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του στην πλατφόρμα TikTok σχετικά με τις αλλαγές στις διοικήσεις των νοσοκομείων
|Kyriakos Mitsotakis/TikTok

Μητσοτάκης στο TikTok για τον νέο τρόπο επιλογής των διοικήσεων στα νοσοκομεία

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2023, 00:03

Νέο βίντεο ανέβασε στο Tik Tok ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτή τη φορά για το νέο τρόπο επιλογής των διοικήσεων στα νοσοκομεία και στους υπόλοιπους φορείς του δημοσίου που θεσμοθετεί η κυβέρνηση.

Υιοθετώντας αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας –που απευθύνεται κυρίως σε πιο νεανικά ακροατήρια– ο Πρωθυπουργός αναγνώρισε κατ’ αρχάς ότι ως ένα βαθμό είναι δικαιολογημένη η «πολλή κριτική» που έχει ασκηθεί στην κυβέρνηση ότι «συχνά τοποθετούμε στις διοικήσεις των νοσοκομείων κομματικά στελέχη, αποτυχημένους βουλευτές, ανθρώπους που εν πάση περιπτώσει δεν έχουν καμία σχέση με το θέμα της υγείας. Λοιπόν αυτό αλλάζει, οριστικά», τόνισε.

Ο ίδιος σημείωσε ότι «μπαίνουν πλέον συγκεκριμένα φίλτρα για την επιλογή των νέων διοικητών: Τα λεγόμενα κριτήρια on/off έτσι ώστε για να υποβάλλει κάποιος αίτηση και να γίνει διοικητής σε νοσοκομείο θα πρέπει να έχει κάποια σχέση με το αντικείμενο. Είτε να έχει σπουδάσει επιστήμες υγείας, είτε να έχει κάποια διοικητική εμπειρία».

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε μάλιστα ότι για αυτούς οι οποίοι περνάνε αυτό το στάδιο θα υπάρχει μετά τεστ δεξιοτήτων τα οποία χρησιμοποιούνται κατά κόρον στον ιδιωτικό τομέα.

«Από εκεί και πέρα θα ακολουθεί η συνέντευξη και μετά η επιλογή από τον υπουργό (Yγείας)» εξήγησε στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός, για να προσθέσει:

«Αυτή διαδικασία έχει σημασία γιατί για πρώτη φορά θα δώσουμε ευκαιρίες σε πολλούς νέους ανθρώπους οι οποίοι στο παρελθόν δεν είχαν πρόσβαση σε αυτό το σύστημα επιλογής των διοικήσεων να αξιολογηθούν με αντικειμενικά κριτήρια».

Στο μήνυμά του, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ακόμα ότι οι διοικητές των νοσοκομείων θα υπογράφουν συμβόλαια απόδοσης, θα μπορούν δηλαδή είτε να πάρουν μπόνους, αν τα πάνε καλά, είτε να τους απομακρύνει ο υπουργός από τη θέση τους αν αποτύχουν.

«Είναι μια μεγάλη επανάσταση αυτή που πάμε να δρομολογήσουμε για τον τρόπο επιλογής των διοικήσεων. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα που μπορούμε να το κερδίσουμε», κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

@kyriakosmitsotakis_ Replying to @Κατερίνα Μαστορα ♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...