253
O Kυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters στις 15 Μαΐου στο Ηράκλειο της Κρήτης | REUTERS/Louiza Vradi

Μητσοτάκης στο Reuters: Tι έμαθα στην πρώτη μου τετραετία – τι θα κάνω για το χρέος

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2023, 16:45
O Kυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters στις 15 Μαΐου στο Ηράκλειο της Κρήτης
|REUTERS/Louiza Vradi

Μητσοτάκης στο Reuters: Tι έμαθα στην πρώτη μου τετραετία – τι θα κάνω για το χρέος

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2023, 16:45

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα μπορεί να διαπραγματευτεί μία στρατηγική για τους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος  με τους δανειστές της στην ευρωζώνη, εξέφρασε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης  σε συνέντευξη (εδώ) που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters στο περιθώριο της επίσκεψής του στο Ηράκλειο.

«Οι χώρες με υψηλό χρέος χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να οδηγήσουν χαμηλότερα το χρέος τους και χρειάζονται μια προσέγγιση που θα είναι προσαρμοσμένη στα μέτρα τους», τόνισε, για να συμπληρώσει:

«Εμείς μπορούμε να δημιουργήσουμε πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 2%. Και σε αυτό δεσμευόμαστε»

Ερωτώμενος αν έχει διδαχθεί κάτι κατά τη διάρκεια των πρώτων τεσσάρων χρόνων του στην εξουσία, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε λέγοντας:

«Α, έχω διδαχτεί πολλά, αν μη τι άλλο. Οταν έχεις αμφιβολίες είναι καλύτερο να είσαι τολμηρός παρά να κάνεις πίσω. Οταν πρόκειται για μεταρρυθμίσεις…, θέλω πολύ να βάλω την Ελλάδα σε μια διαφορετικό τροχιά».

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στο μυαλό μου ότι η Ελλάδα του 2023 βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση από ό,τι ήταν το 2019. Και θέλω να χτίσω πάνω σε αυτό», ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ  για τον ΣΥΡΙΖΑ αρκέστηκε να πει ότι «υπόσχονται τον ουρανό με τ’άστρα σε όλους».

Στην αναφορά του, τέλος, στα Ελληνοτουρκικά, σημειώνει ότι πάντα υποστήριζε πως  «δεν υπάρχει λόγος για να έχουμε μια συγκρουσιακή σχέση» με την Τουρκία», ωστόσο, όπως επισημαίνει, το  δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» είναι «βαθιά αναθεωρητικό» καιπαραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

«Το κύριο καθήκον μου είναι να διασφαλίσω την υπεράσπιση αυτών των δικαιωμάτων. Και παράλληλα, θα απλώνω πάντα το χέρι της φιλίας προς την Τουρκίας», δηλώνει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...