232
| ΓτΠ / ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μητσοτάκης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Να κλείσει επειγόντως το θέμα του πλαφόν

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2022, 18:54
|ΓτΠ / ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μητσοτάκης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Να κλείσει επειγόντως το θέμα του πλαφόν

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2022, 18:54

Το γεγονός ότι η εντολή για την διαμόρφωση ενός πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου, η οποία δόθηκε από τον περασμένο Οκτώβριο, δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί υπογράμμισε κατά την παρέμβαση του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οπως ανέφεραν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, τις οποίες επικαλέστηκε το ΑΠΕ ΜΠΕ στο τηλεγράφημά του, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι το ζήτημα πρέπει να κλείσει τη Δευτέρα στο Συμβούλιο των υπουργών Ενέργειας. Μάλιστα ζήτησε να συμπεριληφθεί στο κείμενο των συμπερασμάτων σχετική αναφορά για την ανάγκη να οριστικοποιηθεί επειγόντως το θέμα στις 19 Δεκεμβρίου, κάτι που εν τέλει έγινε.

Κατά τη συζήτηση για τις διατλαντικές σχέσεις που προηγήθηκε και σε ό,τι αφορά τον αμερικανικό Νόμο για τη Μείωση του Πληθωρισμού (Inflation Reduction Act) ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι είναι ανάγκη η Ευρώπη να κινηθεί συντεταγμένα και να στηρίξει τις ευρωπαικές επιχειρήσεις, βάζοντας χρήματα στο τραπέζι και ενισχύοντας το RepowerEU.

Στις δηλώσεις που έκανε προσερχόμενος στη Σύνοδο, ο κ. Μητσοτάκης είχε εκφράσει την ελπίδα να υπάρξει ευρωπαική απόφαση για τη συγκράτηση του ενεργειακού κόστους το συντομότερο δυνατό.

«Είναι απολύτως απαραίτητο η Ευρώπη να στείλει, επιτέλους, ένα ξεκάθαρο “σήμα” στις αγορές ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει την εργαλειοποίηση του φυσικού αερίου από πλευράς Ρωσίας. Πρέπει να στηρίξουμε σήμερα τους καταναλωτές μας, τις επιχειρήσεις μας, τα νοικοκυριά μας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτό το κύμα ακρίβειας, «προϊόν» του πολέμου και της άδικης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία», τόνισε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...