440
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο CNN | CNN/YouTube

Μητσοτάκης στο CNN: Αποκαταστήσαμε την εμπιστοσύνη στο κράτος μετά από μια δεκαετία

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2020, 21:50
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 01/04/2020, 22:59
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο CNN
|CNN/YouTube

Μητσοτάκης στο CNN: Αποκαταστήσαμε την εμπιστοσύνη στο κράτος μετά από μια δεκαετία

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2020, 21:50
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 01/04/2020, 22:59

«Αποκαταστήσαμε την εμπιστοσύνη στο κράτος και στην κυβέρνηση μετά από μια δεκαετία, κάναμε την δουλειά μας με επαγγελματικό τρόπο και δώσαμε τον λόγο στους ειδικούς».

Αυτά ανέφερε κατά την συνέντευξη του στο CNN και στη δημοσιογράφο Κριστιάν Αμανπούρ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός απαρίθμησε τις μέχρι τώρα ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία έχει πάρει τα εύσημα από τα ξένα ΜΜΕ:

«Η ελληνική κοινωνία επέδειξε πρωτοφανή αίσθηση αλληλεγγύης», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στην Αμανπούρ, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση πήρε από νωρίς μέτρα και ότι η διαχείριση αποκατέστησε την εμπιστοσύνη στο κράτος.

«Εφαρμόσαμε γρήγορα μέτρα, κάνουμε τη δουλειά μας με επαγγελματικό τρόπο και κυρίως μετά από χρόνια λαϊκισμού δώσαμε τον λόγο στους ειδικούς με μια ημερήσια ενημέρωση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Όπως ανέφερε, το ελληνικό κράτος κινήθηκε πολύ γρήγορα προς την ψηφιακή τεχνολογία, ενώ έκανε λόγο για νέες πλατφόρμες και νέες ψηφιακές υπηρεσίες.

«Κατά κάποιο τρόπο αυτή η κρίση ήταν ευκαιρία για να κινηθεί το κράτος προς το ψηφιακό μέλλον», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στην Ελλάδα, είπε ότι η τάση είναι ενθαρρυντική, ότι σε αυτό έχει συμβάλει το γεγονός ότι εφαρμόστηκαν αυστηρά μέτρα απόστασης σε σχετικά πρώιμο στάδιο και παράλληλα ευχαρίστησε όλους τους Έλληνες για την συνεισφορά τους στην τήρηση των μέτρων.

Ειδική μνεία έκανε και στην βοήθεια που έδωσε ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους, λέγοντας κινηθήκαμε πολύ γρήγορα, η κρίση αποτέλεσε και μια ευκαιρία για το ελληνικό κράτος να εναγκαλιστεί την ψηφιακή τεχνολογία.

«Είμαι στο γραφείο οι συνεργάτες μου κι εγώ και διοικούμε τη χώρα μέσω τηλεδιασκέψεων», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, ευχαριστώντας ταυτόχρονα την ιδιωτική πρωτοβουλία και την μέχρι τώρα κινητοποίησή της.

Για την μεταναστευτική κρίση

«Είναι ευτύχημα που δεν είχαμε στα νησιά, ούτε στη Μυτιλήνη κάποιο κρούσμα σε δομή φιλοξενίας προσφύγων. Είχαμε μόνον ένα κρούσμα σε δομή φιλοξενίας στην ενδοχώρα. Νομίζω ότι τα καταφέραμε στην ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, κάτι που δεν ήταν εύκολο από την αρχή, ιδίως αν σκεφτεί κανείς ότι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με το ξέσπασμα του κορονοϊού. Κοιτάζουμε με προσοχή τα τεκταινόμενα στα νησιά και σκοπός μας είναι να επιμοχλεύσουμε την πίεση που δημιουργεί το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό. Ξέρετε ότι το προσφυγικό ζήτημα συνιστά ένα σύνθετο πρόβλημα και είδατε τι συνέβη στην Ελλάδα πριν από ένα μήνα περίπου», κατέληξε με νόημα ο Πρωθυπουργός.

Το λάθος της Αμανπούρ με το G20

Σε ένα πιο ευχάριστο σημείο της συνέντευξης, η Κριστιάν Αμανπούρ ρώτησε τον κ. Μητσοτάκη τι θα έλεγε στον Ζαΐχ Μπολσονάρο, τον πρόεδρο της Βραζιλίας που αρνείται να πάρει οποιοδήποτε μέτρο, αν τον συναντήσει στους κόλπους του G20. Ως γνωστόν η Ελλάδα δεν είναι μεταξύ της ομάδας των 20 πιο ισχυρών οικονομιών του πλανήτη, αλλά ο κ. Μητσοτάκης άδραξε την ευκαιρία να ευχηθεί να είμαστε σύντομα εκεί.

Και έπειτα έδωσε την πρέπουσα απάντηση σε όλους αυτούς που αρνούνται την πραγματικότητα με τον κορονοϊό

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...