348
| Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Μητσοτάκης στη SZ: Στόχος να φτάσουμε το 50% της τουριστικής σεζόν 2019

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2021, 10:39
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Μητσοτάκης στη SZ: Στόχος να φτάσουμε το 50% της τουριστικής σεζόν 2019

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2021, 10:39

Tην ελπίδα ότι η φετινή τουριστική σεζόν θα είναι πολύ καλύτερη από την περσινή εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε λίγες ώρες πριν από την τηλεδιάσκεψη της Συνόδου Κορυφής.

«Στόχος μας είναι να φτάσουμε φέτος τουλάχιστον στο 50% του επιπέδου του 2019» πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η εμβολιαστική εκστρατεία της Ελλάδας, η Επιχείρηση «Ελευθερία», θα διασφαλίσει ότι έως και τον Μάιο θα μπορούν να εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών, αλλά και όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα.

«Ο Ελληνας Πρωθυπουργός επιδιώκει να διευκολύνει τα ταξίδια στην ΕΕ», σημειώνει η γερμανική εφημερίδα, λίγο πριν από την απογευματινή τηλεδιάσκεψη των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφορικά με την πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη για τη θέσπιση ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού για τα κράτη-μέλη της Ενωσης.

Στην ερώτηση πώς θα αξιοποιήσει η Ελλάδα τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, ο Πρωθυπουργός απάντησε ότι μια τέτοια δυνατότητα εμφανίζεται μόνο μία φορά ανά γενιά. Τόνισε δε την αποφασιστικότητά του για τον μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας, με έμφαση στην ψηφιοποίηση, την αύξηση των επενδύσεων και τη στροφή στις πράσινες μορφές ενέργειας, η οποία περιλαμβάνει απολιγνιτοποίηση ως το 2028.

Παράλληλα, ο ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε στα αποτελέσματα της προσπάθειας της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, παρά το γεγονός ότι η οικονομική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας έπληξε σοβαρά το Εθνικό Σύστημα Υγείας. «Το σύστημα Υγείας μας υπέφερε από υποχρηματοδότηση κατά τα περασμένα δέκα χρόνια», είπε χαρακτηριστικά.

«Η Αθήνα επέβαλε εκτεταμένο lockdown νωρίτερα από άλλες χώρες κατά το πρώτο κύμα» αναφέρει η Süddeutsche Zeitung.

Για τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, η γερμανική εφημερίδα υπογραμμίζει ότι η Αθήνα δέχεται να συνομιλήσει με την Αγκυρα μόνον για την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών, με τον πρωθυπουργό να υπενθυμίζει πως –όταν ανέλαβε την εξουσία– έτεινε «χείρα φιλίας» στον Ρετζέπ Ερντογάν, σημειώνοντας ωστόσο ότι για να είναι εποικοδομητικές οι επαφές, ο τούρκος πρόεδρος θα πρέπει «να χαμηλώσει τους τόνους στη ρητορική του».

Μιλώντας για το Μεταναστευτικό, ο κ. Μητσοτάκης απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς περί pushbacks, που εκπορεύονται κυρίως από την πλευρά της Τουρκίας.

«Προστατεύουμε τα σύνορά μας και δεν επιτρέπουμε να εργαλειοποιούνται οι πρόσφυγες για την άσκηση πολιτικής πίεσης» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...