158
Ο Πρωθυπουργός προσερχόμενος στη Σύνοδο | ΙΝΤΙΜΕnews

Μητσοτάκης στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας να εφαρμόζονται από όλους

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2022, 15:45
Ο Πρωθυπουργός προσερχόμενος στη Σύνοδο
|ΙΝΤΙΜΕnews

Μητσοτάκης στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας να εφαρμόζονται από όλους

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2022, 15:45

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει καταστήσει σαφές ότι η αποστολή του ΝΑΤΟ για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου δεν είναι πλέον κενό γράμμα, τόνισε πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας, γι΄αυτό και όπως υπογράμμισε (σε μία σαφή αιχμή για την Τουρκία), είναι πάρα πολύ σημαντικό οι κυρώσεις που αποφασίζονται να εφαρμόζονται από όλα τα μέλη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός επικεντρώθηκε στα θέματα της ατζέντας της Συνόδου και ανέδειξε το πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι η Συμμαχία επέδειξε ενότητα, ταχύτητα και αποφασιστικότητα στην αντιμετώπιση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, τονίζοντας την ανάγκη ότι θα πρέπει να συνεχίσει προς την κατεύθυνση αυτή.

Στο σημείο αυτό υπογράμμισε ότι είναι παρά πολύ σημαντικό για ουσιαστικούς και συμβολικούς λόγους οι κυρώσεις που αποφασίζονται να εφαρμόζονται από όλα τα μέλη.

Κλείνοντας ο Πρωθυπουργός καλωσόρισε την εξέλιξη με την Φινλανδία και τη Σουηδία, εκφράζοντας την ικανοποίησή του που ξεπεράστηκαν οι όποιες δυσκολίες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...