1199
«Μιλάτε για θεωρίες συγκάλυψης, αλλά εδώ υπάρχει αποκάλυψη», υποστήριξε ο Πρωθυπουργός στη δευτερολογία του | SOOC

Ο Μητσοτάκης άδειασε τον Λαζαρίδη – κάλεσε τον Τσίπρα να κάνει το ίδιο με τον Πολάκη

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2021, 14:35
«Μιλάτε για θεωρίες συγκάλυψης, αλλά εδώ υπάρχει αποκάλυψη», υποστήριξε ο Πρωθυπουργός στη δευτερολογία του
|SOOC

Ο Μητσοτάκης άδειασε τον Λαζαρίδη – κάλεσε τον Τσίπρα να κάνει το ίδιο με τον Πολάκη

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2021, 14:35

Ηταν ένα κοινοβουλευτικό πινγκ πονγκ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρωτολογία του στη Βουλή στη συζήτηση για το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου, έθεσε κάποια ζητήματα προς τον Αλέξη Τσίπρα –κυρίως να καταδικάσει τον διαδικτυακό οχετό με υπογραφή Παύλου Πολάκη και Τάνιας Ελευθεριάδου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν το έκανε –στην δική του πρωτολογία αποκήρυξε γενικά την «ασυδοσία του πληκτρολογίου», αλλά απέφυγε να κατονομάσει τους βουλευτές του που διακινούσαν διάφορες αθλιότητες στη σκιά της υπόθεσης Λιγνάδη. Χρησιμοποίησε δε την πρωτολογία του για να υποδαυλίσει τη συνωμοσιολογία με αναφορές τύπου «τι μας κρύβουν;» –«γιατί επιμένετε να καλύπτετε την κυρία Μενδώνη; Υπάρχει κάποιο άλλο ένοχο μυστικό που οι υπόλοιποι αγνοούμε;» είπε χαρακτηριστικά.

Ετσι, κατά τη δευτερολογία του ο Πρωθυπουργός συνέχισε να στριμώχνει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ποιο είναι το ένοχο μυστικό που με συνδέει με την κυρία Μενδώνη και δεν μου επιτρέπει να την αποπέμψω;» ρώτησε με νόημα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπενθυμίζοντας πως αυτά τα υπονοούμενα και τα γενικόλογα είναι ο ορισμός της λάσπης και έτσι γενιούνται οι τερατολογίες.

«Οσο και αν προσπαθείτε εδώ να μιλάτε για θεωρίες συγκάλυψης, εγώ θα σας πω ότι το ακριβώς ανάποδο συμβαίνει. Αποκάλυψη υπάρχει τώρα, δεν υπάρχει συγκάλυψη. Για ποια συγκάλυψη επιμένετε να μιλάτε; Και όταν αναφέρεστε εσείς και τα διάφορα -γιατί είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω λίγο και τον δημόσιο διάλογο κατά τη διάρκεια της συζήτησης- κομματικά σας φερέφωνα, ότι υπάρχει κάποιο “ένοχο μυστικό”, μας είπατε υπάρχει ένα “ένοχο μυστικό” το οποίο συνδέει εμένα με την κυρία Μενδώνη, το οποίο δεν μου επιτρέπει για κάποιο λόγο -τον οποίο εσείς μόνο γνωρίζετε- να την αποπέμψω.

» Ποιο είναι αυτό το ένοχο μυστικό, δεν μας το λέτε κιόλας; Για εξηγήστε μας στη δευτερολογία. Και αυτός είναι ο ορισμός της λάσπης, κ. Τσίπρα, να αφήνετε ένα ασαφές υπονοούμενο. Μια ομίχλη, μια θολούρα. “Κάτι συμβαίνει”, “κάτι υποψιάζομαι”, “κάτι νομίζω”, “κάτι άκουσα αλλά δεν λέω τι είναι”. Σας ρωτώ, λοιπόν, ευθέως: Ποιο είναι το “ένοχο μυστικό” το οποίο συνδέει εμένα με την κυρία Μενδώνη και δεν μου επιτρέπει να την αποπέμψω; Έχετε τη δυνατότητα λοιπόν στη δευτερολογία σας να απαντήσετε. Τι είναι αυτό; Με κρατάει η κυρία Μενδώνη από κάπου; Και αν με κρατάει από κάπου από πού με κρατάει;

» Έτσι γεννιούνται οι τερατολογίες και οι θεωρίες συνωμοσίας στο διαδίκτυο, από κάποιες τέτοιες γενικές αναφορές. “Ηταν φίλος σας ο κ. Λιγνάδης αλλά δεν πειράζει που ήταν φίλος σας, δεν θα έπρεπε να ξέρετε…”, μόνο που δεν ήταν φίλος μου αλλά εσείς το είπατε, δεν πειράζει κάτι μένει. Ρίξε, ρίξε, ρίξε, ρίξε κάτι θα μείνει», είπε με νόημα ο κ. Μητσοτάκης προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Λαζαρίδης ανακάλεσε – ο Πολάκης;

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στην πολυσυζητημένη και απαράδεκτη ανάρτηση του βουλευτή της ΝΔ, Μακάριου Λαζαρίδη, για τον Αρη Βελουχιώτη, η οποία προκάλεσε γενικευμένη αίσθηση λόγω της χυδαιότητας και της ομοφοβίας που απέπνεε και μνημονεύτηκε στην Ολομέλεια από τον γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στην ομιλία του –«άλλοι έχουν την αθλιότητα αυτή ως δεύτερη φύση τους… Κάποιους τους ξέρετε πολύ καλά μάλιστα κ. Μητσοτάκη… Διαβάζω ανάρτηση βουλευτή σας. Όχι κάποιου τρολ, αλλά του βουλευτή σας Λαζαρίδη, ανάρτηση βγαλμένη από τον βούρκο του ναζιστικού χρυσαυγητισμού», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.

Ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε πως ζήτησε προσωπικά από τον βουλευτή Καβάλας της ΝΔ να ανακαλέσει κάτι που έκανε –όχι πάντως με αντίστοιχη ανάρτηση στα social media. Και απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, του υπέδειξε τον κ. Πολάκη στην αίθουσα της Ολομέλειας και του υπενθύμισε πάλι τη γενικόλογη αναφορά του για πληκτρολόγια.

«Μιλήσατε για τα πληκτρολόγια, μάλιστα. Λοιπόν, κ. Τσίπρα, επειδή είστε και μηχανικός σας προτείνω να καταθέσετε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας θα αφορά μια δική σας ανακάλυψη. Τα μη επανδρωμένα πληκτρολόγια. Είναι τα πληκτρολόγια που γράφουν μόνα τους. Δεν υπάρχει κάποιος που να πληκτρολογεί. Από μόνα τους. Πίσω από πληκτρολόγια δεν κρύβεται κανείς, γράφουν μόνα τους. Είναι αυτοματοποιημένα πλήρως. Λοιπόν, δεν υπάρχουν μη επανδρωμένα πληκτρολόγια, υπάρχουν αυτοί που πληκτρολογούν στα πληκτρολόγια, επώνυμα, με τις χυδαιότητες στις οποίες αναφέρθηκα.

» Κάνατε μία επισήμανση που νομίζω ότι έχει την αξία της. Αναφερθήκατε σε ένα στέλεχος, συνάδελφο της Νέας Δημοκρατίας. Θα το πω και επώνυμα, τον κ. Μακάριο Λαζαρίδη, ο οποίος χρησιμοποίησε μία αναφορά, τη λέξη “κίναιδος”, την οποία θεωρώ βαθιά προσβλητική για τους ομοφυλόφιλους συμπολίτες μας. Του ζήτησα προσωπικά να ανακαλέσει και το έκανε. Προσωπικά του ζήτησα να ανακαλέσει και το έκανε. Διότι η κυβέρνηση αυτή τιμά τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

» Εγώ λοιπόν, κ. Τσίπρα, ζήτησα από το συνάδελφο -και το έκανε προς τιμήν του- να ανακαλέσει και ανακάλεσε. Εσείς σήμερα από το βήμα της Βουλής θα ζητήσετε από τον κ. Πολάκη, παρόντα στην αίθουσα, να κάνει ίδιο; Θα το ζητήσετε; Εδώ είμαστε, θα περιμένουμε. Είστε εσείς εδώ, είναι και ο κ. Πολάκης. Λαμπρή ευκαιρία. Επιτέλους, θα αποδείξετε έμπρακτα ότι Τσίπρας και Πολάκης δεν είναι το ίδιο πράγμα; Ότι Τσίπρας, Πολάκης και Βαξεβάνης δεν ενώνονται τελικά για να αποτελέσουν το ίδιο και το αυτό, για να μην κρύβεστε πίσω από τη σοβαροφάνεια σας και τη δυνατότητα σας να εκφέρετε σοβαρό λόγο. Εδώ είμαστε, κάντε το. Σας έκανε και ο κ. Πολάκης τη χάρη να έρθει στην αίθουσα, οπότε θα μπορεί να λυθεί και το ζήτημα μια και καλή», προκάλεσε ο κ. Μητσοτάκης τον κ. Τσίπρα.

Κατά τα άλλα, σχολιάζοντας τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Μητσοτάκης παρατήρησε ότι η συζήτηση δεν τοποθετήθηκε στο σωστό πλαίσιο.

Τρεις εξ αυτών – είπε- «δεν αφιέρωσαν το χρόνο που αναλογεί σε αυτό που συζητάμε», οπότε «επαναλαμβάνω το ερώτημα: Γιατί το #ΜeToo ξεκίνησε στην Ελλάδα τώρα και όχι πριν από κάποια χρόνια; Γιατί η Σοφία Μπεκατώρου δεν μίλησε σε μία εκδήλωση τυχαία. Μίλησε σε μία εκδήλωση που οργάνωσε η κυβέρνηση. Αυτοί που μίλησαν και μιλούν σήμερα προφανώς αισθάνονται άνετα σημερα να το κάνουν Δεν θα αποδώσω κάποια κομματική διάσταση κ.Τσίπρα. Αισθάνθηκαν την ασφάλεια να πουν τώρα την ιστορία τους Στο παρελθόν δεν μπορούσαν γιατί ήξεραν ότι δεν θα έβρισκαν την πολιτική υποστήριξη. Αυτό άλλαξε όμως πλέον με αυτή την κυβέρνηση και στέλνουμε στους πολίτες ότι μπορεί να μιλούν με ασφάλεια. Δεν άκουσα να λέτε τίποτα για τις προτάσεις που καταθέσαμε. Περιμένω τις δικές σας προτάσεις. Μιλάτε για θεωρίες συγκάλυψης, αλλά εδώ υπάρχει αποκάλυψη», υποστήριξε ο Πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης σε Βαρουφάκη για lifestyle

Ξεχωριστό ενδιαφέρον είχε και μια παρατήρησή του προς τον επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη που νωρίτερα είχε πει διάφορα για τη «νεοφιλελεύθερη τυρρανία του θεάματος και της προπαγάνδας», καταγγέλλοντας ότι το 1989 επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη δημιουργήθηκε «το lifestyle που ξεκινά με την ιδιωτική τηλεόραση» και «έφερε την πλήρη εμπορευματοποίηση κορμιών και ψυχών, με αισθητική Χιου Χέφνερ από το Nitro ως τον Μαστοράκη».

Σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης επ αυτού: «Διέκρινα, κ. Τσίπρα, αρκετά χαμόγελα κάτω από την μάσκα σας όταν μιλούσε ο κ. Βαρουφάκης. Εσείς τον είχατε Υπουργό, εσείς τον είχατε Υπουργό έξι μήνες. Και ειλικρινά, κ. Βαρουφάκη, δεν ξέρω πότε είστε χειρότερος, όταν μιλάτε εντός ή εκτός κειμένου. Αυτό θα το κρίνουν φαντάζομαι αυτοί οι οποίοι μας ακούν. Δεν μπορώ βέβαια, μέσα στην πολεμική την οποία εκτοξεύσατε για το lifestyle της σύγχρονης καπιταλιστικής κοινωνίας, να μη θυμηθώ αυτήν την πολύ ωραία συνέντευξη που είχατε δώσει στο Paris Match με θέα την Ακρόπολη, γιατί φαντάζομαι αυτή δεν εμπίπτει καθόλου στη λογική του lifestyle την οποία επικαλείστε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...