297
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε το Σάββατο βόλτα στην οδό Ερμού στο κέντρο της Αθήνας | IntimeNews

Μητσοτάκης: Οι θέσεις υπουργών πεπερασμένες, οι φιλοδοξίες ατελείωτες

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2023, 14:38
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε το Σάββατο βόλτα στην οδό Ερμού στο κέντρο της Αθήνας
|IntimeNews

Μητσοτάκης: Οι θέσεις υπουργών πεπερασμένες, οι φιλοδοξίες ατελείωτες

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2023, 14:38

Στον συνηθισμένο καφέ του Σαββάτου πριν τις εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε στο κέντρο της Αθήνας με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Νέας Δημοκρατίας.

Το κλίμα, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ ήταν καλό παρά τις υψηλές θερμοκρασίες και χαλαρό παρά τις καταιγιστικές εξελίξεις στη Ρωσία.

Κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν πάντως ο εν εξελίξει εμφύλιος μεταξύ του αρχηγού των μισθοφόρων της Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν  και του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. «Στη Ρωσία κανείς δεν έχει καταλάβει τίποτα. Και αυτά που έχω μάθει είναι συγκεχυμένα. Αλλά είναι πραγματικό, κάτι συμβαίνει» σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Εκτιμώ ότι τα πράγματα θα πάνε καλά», είπε όσον αφορά τις αυριανές εκλογές, χωρίς να προχωρήσει σε άλλο σχόλιο λόγω της σχετικής απαγόρευσης.

Η συζήτηση που ακολούθησε την βόλτα του προέδρου της ΝΔ στην οδό Ερμού πήγε στο νέο υπουργικό συμβούλιο με τον πρόεδρο της ΝΔ να σχολιάζει ότι, εφόσον η ΝΔ θα σχηματίσει κυβέρνηση, οι νέοι υπουργοί «δεν θα έχουν λόγο για διακοπές».

Ενδιαφέρον είχε και το σχόλιο του για τις αλλαγές στη νέα κυβέρνηση: «Οι θέσεις είναι πεπερασμένες οι φιλοδοξίες ατέλειωτες»μ σχολίασε, προσθέτοντας «όλοι αλλάζουν» και κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται σίγουρος.

Ερωτηθείς για τον περίφημο «μικρό και ευέλικτο σχήμα» που έλεγαν οι παλαιότεροι πρωθυπουργοί σημείωσε πως ο ίδιος ουδέποτε ήταν θιασώτης αυτής της προσέγγισης. Πρόσθεσε δε, πως οι αρμοδιότητες των νέων υπουργών θα είναι εξ αρχής «απολύτως ξεκάθαρες». Σημείωσε επίσης ότι, καλώς εχόντων των πραγμάτων, την Τετάρτη θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου.

 

Για το πόσα κόμματα θα μπουν στην Βουλή είπε πως σε αυτό το ζήτημα δεν χωράνε προβλέψεις και «ακόμα και τα exit polls» μπορεί να μην καταφέρουν να το προβλέψουν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...