736
«Αν κάτι μάθαμε από την πανδημία, είναι ότι το σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας στη χώρα μας δυστυχώς πάσχει» παραδέχτηκε ο κ. Μητσοτάκης | Αris Oikonomou / SOOC

Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας μάς θυμίζει ότι η κυβέρνησή του ήταν η χειρότερη της Μεταπολίτευσης

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2022, 18:50
«Αν κάτι μάθαμε από την πανδημία, είναι ότι το σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας στη χώρα μας δυστυχώς πάσχει» παραδέχτηκε ο κ. Μητσοτάκης
|Αris Oikonomou / SOOC

Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας μάς θυμίζει ότι η κυβέρνησή του ήταν η χειρότερη της Μεταπολίτευσης

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2022, 18:50

Στο έργο της κυβέρνησης για να στηρίξει τους πολίτες απέναντι στην ενεργειακή κρίση, στην ενίσχυση των χαμηλών εισοδημάτων, αλλά και στις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Υγείας, αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, τονίζοντας πως απέναντι στην επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ «θα προβάλλουμε αυτά που υποσχεθήκαμε».

Ανοίγοντας τις εργασίες της νέας Πολιτικής Επιτροπής, που εξελέγη από το πρόσφατο συνέδριο της παράταξης, ο κ. Μητσοτάκης εστίασε στο διακύβευμα των επόμενων 12 μηνών, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τις πρόσφατες κυβερνητικές εξαγγελίες για την ανακούφιση των νοικοκυριών από τους αυξημένους λογαριασμούς ρεύματος.

«Διαπιστώσαμε ότι οι παρεμβάσεις που είχαμε κάνει, κάλυπταν μεν τα νοικοκυριά που είχαν χαμηλές καταναλώσεις, δεν κάλυπταν όμως τα υπόλοιπα νοικοκυριά, ένα νοικοκυριό με μέση κατανάλωση, που θα μπορούσε να χρησιμοποιεί ένα παραπάνω κλιματιστικό. Είδα πολύ απότομες και αδικαιολόγητες αυξήσεις και είχαμε το θάρρος να πούμε ότι αυτό πρέπει να διορθωθεί και το διορθώνουμε, με μία παρέμβαση, η οποία θα επιστρέψει στους λογαριασμούς των πολιτών το 60% της αύξησης με την οποία επιβαρύνθηκαν λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ξέρω ότι απέναντι μας θα έχουμε μία αντιπολίτευση η οποία θα οξύνει τους τόνους και θα παίξει το τελευταίο της χαρτί διαστρεβλώνοντας τα πάντα, επενδύοντας σε ψεύδη και πολώνοντας στο μέγιστο δυνατό βαθμό το πολιτικό κλίμα. Σήμερα είδα τον κύριο Τσίπρα να απευθύνεται σε κάποια κυρία σε μία περιοδεία που έκανε στη Θεσσαλονίκη και της είπε “ΣΥΡΙΖΑ θα λέτε και θα κλαίτε”. Πράγματι, έκλαιγαν οι συνταξιούχοι το 2015 έξω από το ATM και ευχαριστούμε τον κύριο Τσίπρα που σε κάθε ευκαιρία μας θυμίζει τη χειρότερη κυβέρνηση που είχε η χώρα από τη Μεταπολίτευση και μετά!» σημείωσε.

Στην συνέχεια, ο Πρωθυπουργός, αφού εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στους διοργανωτές του συνεδρίου, είπε ότι στη σύνθεση αυτής της νέας Πολιτικής Επιτροπής αποτυπώνεται η ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας του σήμερα, αλλά και του αύριο, η ανανέωση, η συνέχεια, η φρεσκάδα, οι σύγχρονες αντιλήψεις, αλλά και οι παραδοσιακές αξίες της ΝΔ.

«Τα 113 από τα 150 αιρετά στελέχη εκλέγονται για πρώτη φορά» επισήμανε, ενώ παρατήρησε ότι «ο μέσος όρος ηλικίας της νέας πολιτικής επιτροπής είναι σχεδόν εννέα φορές μικρότερος από αυτόν της προηγούμενης. Και βέβαια, με πολλές νέες γυναίκες να συμμετέχουν για πρώτη φορά στο ανώτατο όργανό μας και με το 30% των συνέδρων να σας έχουν αναδείξει μέσω του καινοτόμου εργαλείου της ψηφιακής κάλπης» είπε.

«Αναλαμβάνετε όλες και όλοι καθήκοντα, πιστεύω με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις. Για να τις κάνετε ακόμα πιο ευοίωνες, δικαιώνοντας όσα προσδοκά ο απλός νεοδημοκράτης, αυτός που, όπως είπα και στη δεύτερη ομιλία μου στο συνέδριο, δεν κάθεται συνήθως στις πρώτες σειρές. Κάθεται στις πίσω σειρές, αλλά είναι αυτός που κρατάει ψηλά τη σημαία της παράταξής μας σε κάθε γειτονιά» σημείωσε ακόμη, απευθυνόμενος στους νεοεκλεγέντες, ενώ πρότεινε, όπως αναμενόταν, τον Παύλο Μαρινάκη για γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής.

Αναφερόμενος στο πολιτικό σκηνικό, σημείωσε ότι «δεν υπάρχει κυβέρνηση χωρίς κόμμα, δεν υπάρχει κόμμα χωρίς την κοινωνία… Η κυβέρνηση καλείται τους επόμενους 12 μήνες να ολοκληρώσει το έργο της. Έχουμε πολύ σημαντικούς στόχους μπροστά μας, όπως η έξοδος της χώρας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας και η συνέχιση της διαδρομής μας προς την τόσο σημαντική επίτευξη της επενδυτικής βαθμίδας».

Μιλώντας για την Υγεία, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «όσα συντελούνται» στον τομέα αυτό, «θα μας επιτρέψουν να έχουμε πρόσβαση στον προσωπικό μας γιατρό δωρεάν, αλλά ταυτόχρονα και ο προσωπικός μας γιατρός και εμείς οι ίδιοι να έχουμε πρόσβαση σε έναν πλήρη φάκελο, έτσι ώστε ο προσωπικός μας γιατρός να μπορεί να παρακολουθεί την υγεία μας σε βάθος χρόνου».

«Αν κάτι μάθαμε από την πανδημία, είναι ότι το σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας στη χώρα μας δυστυχώς πάσχει. Και κατά συνέπεια αυτή η παρέμβαση και η εφαρμογή της στην πράξη σίγουρα θα μας απασχολήσει για πολύ χρόνο και θα αποτελέσει μία από τις σημαντικές προτεραιότητες των επόμενων 12 μηνών» εξήγησε.

«Θα συνεχίσουμε τη μεγάλη προσπάθεια της ανάταξης της οικονομίας μας. Αυτές τις ημέρες αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για το 2022 και οι πολίτες διαπίστωσαν ότι 8 στους 10 θα πληρώσουν φέτος χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ απ’ ό,τι πλήρωναν πέρυσι. 380 εκατομμύρια χαμηλότερο συνολικά και ένα δισεκατομμύριο λιγότερο σε σχέση με αυτό που πλήρωναν το 2018. Είναι και αυτή μία έμπρακτη στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος» τόνισε.

«Ο πληθωρισμός είναι αποκλειστικά εισαγόμενος. Οφείλεται στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και σχετίζεται με την έξαρση των τιμών στην ενέργεια και την απότομη αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου» εκτίμησε ακόμη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News