361
Από τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με εκπροσώπους αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων στο περιθώριο των εργασιών της 79ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Μητσοτάκης με αμερικανοεβραϊκές οργανώσεις: Αναγκαία μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2024, 10:04
Από τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με εκπροσώπους αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων στο περιθώριο των εργασιών της 79ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Μητσοτάκης με αμερικανοεβραϊκές οργανώσεις: Αναγκαία μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2024, 10:04

Οι τελευταίες εξελίξεις, με τη διάχυση του πολέμου στη Μέση Ανατολή και τη σύγκρουση Ισραήλ – Χεζμπολάχ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με εκπροσώπους αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων, στο περιθώριο των εργασιών της 79ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στο δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται, προσθέτοντας ότι είναι ανάγκη να επιτευχθεί άμεσα συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που θα επιτρέψει την απελευθέρωση ομήρων και τη διανομή περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας.

Από τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με εκπροσώπους αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων στο περιθώριο των εργασιών της 79ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
Βράβευση με Μελόνι στο Atlantic Council

Τη Δευτέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ένα από τα τέσσερα πρόσωπα που θα τιμηθούν με το βραβείο Global Citizen από το αμερικανικό think tank Atlantic Council.

Το βραβείο στον κ. Μητσοτάκη θα απονείμει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, δρ Αλμπερτ Μπουρλά.

Μαζί με τον Πρωθυπουργό, από το Atlantic Council θα βραβευθούν η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, ο πρόεδρος της Γκάνας Νάκα Ακούφο-Αντο και η πρωτοπόρος στον τομέα της ψυχαγωγίας από τη Νότια Κορέα, Μίκι Λι.

Σύμφωνα με το Atlantic Council, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βραβευθεί ως αναγνώριση για «την αξιοσημείωτη σταδιοδρομία του τόσο στη δημόσια διοίκηση όσο και στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και για τις ηγετικές του ικανότητες στη διακυβέρνηση της χώρας αλλά και στις διατλαντικές, ευρωπαϊκές και παγκόσμιες υποθέσεις».

«Αναδεικνύοντας τόσο αξιόλογα άτομα –δύο άνδρες και δύο γυναίκες από τρεις ηπείρους– ελπίζουμε να εμπνεύσουμε άλλους να μιμηθούν τη συμβολή τους σε έναν καλύτερο κόσμο», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Atlantic Council, Φρέντερικ Κέμπε.

Την Τρίτη το γεύμα με τους ομογενείς στην Αστόρια

Στην Αστόρια και την ταβέρνα «Anassa» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, από τη 1 έως τις 3 το μεσημέρι, το καθιερωμένο γεύμα του κ. Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους των ελληνοαμερικανικών οργανώσεων.

Η εκδήλωση, η οποία προβλέπει προσωπικό προσκλητήριο και δεν είναι ανοικτή για το ευρύ κοινό, συνδιοργανώνεται από 23 ελληνοαμερικανικά και κυπροαμερικανικά σωματεία, εθνικού και επαγγελματικού ενδιαφέροντος, με φορέα υλοποίησης το Ιδρυμα «ΟΧΙ» («Washington OXI Foundation») με εκτελεστικό διευθυντή τον Μάικ Μανάτο (Mike Manatos).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...