315
| Menelaos Myrillas / SOOC

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα τον δεύτερο ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρώπη

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2024, 14:53
|Menelaos Myrillas / SOOC

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα τον δεύτερο ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρώπη

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2024, 14:53

Η  ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε με τον δεύτερο υψηλότερο ρυθμό στην Ευρωπαϊκή Ενωση κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2024 σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο, τονίζει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του με αφορμή τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή στατιστική Υπηρεσία, Eurostat.

Για να έχει νόημα όμως η ανάπτυξη, πρέπει να μεταφράζεται σε ακόμα περισσότερες, καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας, ενίσχυση διαθέσιμου εισοδήματος και μείωση των ανισοτήτων, αναγνωρίζει ο Πρωθυπουργός και παραπέμπει για περισσότερα στην ομιλία του το Σάββατο στη ΔΕΘ.

Σύμφωνα με τη Εurostat, η ελληνική οικονομία κατέγραψε τον δεύτερο ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης,  1,1%, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, πίσω από την Πολωνία (1,5%) και μπροστά από την Ολλανδία (1%).

Εικόνα

Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη τριμηνιαία συρρίκνωση εμφάνισαν η Ιρλανδία (-1%), η Λετονία (-0,9%) και η Αυστρία (-0,4%).

«Το 2ο τρίμηνο είχαμε το δεύτερο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Eνωση!. Φαντάζομαι αδιάφορο για τους κήρυκες του μηδενισμού»,  σχολίασε με τη σειρά του για τα στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής Υπηρεσίας. ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, σε ανάρτησή του στο Χ με αποδέκτες τους επικριτές του.

Ανταπαντώντας, ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για την πιο ισχνή ανάπτυξη ΑΕΠ των τελευταίων ετών. «Ας αφήσει τους πανηγυρισμούς η κυβέρνηση και ο Κ. Χατζηδάκης και ας μας απαντήσει στα στοιχεία: η πιο καχεκτική αύξηση επενδύσεων στην 5ετία, το μεγαλύτερο εμπορικό έλλειμμα, η μεγαλύτερη αύξηση έμμεσων φόρων…», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...