823
Σε ασυνήθιστα υψηλούς τόνους η απάντηση του Πρωθυπουργού σε όσα υποστήριξε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας περί παρακολουθήσεων υπουργών της κυβέρνηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ | INTIMEnews

Mητσοτάκης: «Γίνατε Σαμαρικός και Καραμανλικός; Ντροπή όσα λέτε για Χατζηδάκη & Φλώρο – Δεν ντρέπεσαι λίγο;»

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2022, 15:30
Σε ασυνήθιστα υψηλούς τόνους η απάντηση του Πρωθυπουργού σε όσα υποστήριξε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας περί παρακολουθήσεων υπουργών της κυβέρνηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ
|INTIMEnews

Mητσοτάκης: «Γίνατε Σαμαρικός και Καραμανλικός; Ντροπή όσα λέτε για Χατζηδάκη & Φλώρο – Δεν ντρέπεσαι λίγο;»

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2022, 15:30

Στην πρωτολογία του (εδώ) ο Αλέξης Τσίπρας, προς επίρρωση των λεγομένων του για τις υποκλοπές, επικαλέστηκε μεταξύ άλλων τις δηλώσεις δύο πρώην Πρωθυπουργών από το κόμμα της Νέας Δημοκρατρίας, των κ.κ. Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά. Και από εκεί ξεκίνησε την απάντησή του στη δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Γίνατε και Σαμαρικός και Καραμανλικός κ. Τσίπρα, είναι ένα επίτευγμα», σχολίασε ειρωνικά ο Πρωθυπουργός. «Να σας πω όμως ότι η εμμονή σας να παρουσιάζετε την παράταξη μας διχασμένη πέφτει στο κενό», πρόσθεσε και προκάλεσε τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις αιχμές που άφησε χρησιμοποιώντας τα ονόματα των δύο πρώην προέδρων της ΝΔ, αν τολμά να προχωρήσει σε πρόταση δυσπιστίας:

«Κάντε επιτέλους πρόταση δυσπιστίας για να διαπιστώσετε πόσο ομοιογενής είναι η κοινοβουλευτική μας ομάδα. Έχει παρέλθει το εξάμηνο, από την τελευταία πρόταση δυσπιστίας, που κάνατε για έναν χιονιά».

Εκεί όμως που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε πιο οξύς και επιθετικός ήταν στο θέμα των υποτιθέμενων παρακολουθήσεων του Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης, όπως ο Κωστής Χατζηδάκης – ισχυρισμό που υιοθέτησε πλήρως νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι δυνατόν να υπονοείτε πως παρακολουθούσα εγώ υπουργό της κυβέρνησης; Ντροπή σας. Δεν ντρέπεστε λίγο; Γνωρίζομαι τόσα χρόνια με τον κύριο Χατζηδάκη, να μάθω τι; Πότε θα αυξήσουμε τις συντάξεις; Πότε θα δώσει επιδόματα;», διερωτήθηκε.

«Μας είπατε “μηνύστε τους δημοσιογράφους”. Είμαι 19 χρόνια στη Βουλή και δεν έχω κάνει ποτέ αγωγή σε δημοσιογράφους. Αν έκανα μήνυση ή αγωγή, αν έκανα μήνυση εκεί να δείτε τι θα μου λέγατε. Ούτε παιδιά της Γ΄ Γυμνασίου δεν τα λένε αυτά.

»Εδώ έγινε το ανάποδο, έκανε σε εμένα αγωγή ο κύριος Βαξεβάνης, γιατί θίχτηκε επειδή είπα την αλήθεια: ότι το 2016 στήθηκε ένα δίκτυο καναλιών στην Ελλάδα. Και αποδείχτηκε πως διακινήθηκαν 10 εκατ. δολάρια για τον σκοπό αυτό και ο κ. Βαξεβάνης ήταν ο δημοσιογραφικός υπαίτιος και τώρα θίχτηκε.

»Και πριν καλά αναφερθείτε σε αυτή τη φράση, να κάνω μήνυση στον κ.Βαξεβάνη, αυτό είχε ήδη κάνει tweet. Μα καλά αυτός σας γράφει τις ομιλίες;», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

«Με τον κ.Χατζηδάκη γνωριζόμαστε 30 χρόνια, είναι αντιπρόεδρος της ΝΔ. Ντροπή σας και μόνο που υπονοείτε ότι παρακολουθούσα υπουργό της κυβέρνησης. Δεν ντρέπεσαι λίγο;», ανέφερε οργισμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χρησιμοποιώντας μάλιστα (σε μία από τις σπάνιες κοινοβουλευτικά περιπτώσεις) ενικό αριθμό – δείγμα της αγανάκτησης που τον διακατείχε για όσα άκουσε προηγουμένως στην πρωτολογία Τσίπρα.

«Κάποιοι στην άλλη άκρη του Αιγαίου θα χαίρονται πολύ όταν υπάρχον δημοσιεύματα, που υπονοούν ότι ο πρωθυπουργός παρακολουθεί τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ», παρατήρησε ο Πρωθυπουργός για την τυφλή υιοθέτηση των -επικίνδυνων για την εθνική ασφάλεια- δημοσιευμάτων περί παρακολούθησης του στρατηγού Φλώρου.

«Δεν θα ξαναστήσετε “Δεκέμβρη 2008″»

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην υπόθεση του σοβαρού τραυματισμού του 16χρονου από αστυνομικά πυρά στη Θεσσαλονίκη, και τη σπουδή του Αλέξη Τσίπρα να την αξιοποιήσει -και αυτή- πολιτικά στην προεκλογική ατζέντα.

«Εάν κλέβεις τα σπίτια των ανθρώπων, μέσω των τραπεζών και των funds, μπορεί να γίνεις και βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος. Εάν όμως κλέψεις 20 ευρώ βενζίνη, μπορείς να βρεθείς με μια σφαίρα στο κεφάλι», είχε πει από την Καστοριά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ (ενώ ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ είχε μιλήσει για «απόπειρα δολοφονίας» από τον αστυνομικό).

Αυτό που είπατε κ. Τσίπρα, είναι ο ορισμός της πολιτικής αθλιότητας, επανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης.  «Εχουμε ένα τραγικό περιστατικό που διερευνά η Δικαιοσύνη, και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να στοχοποιείται η Αστυνομία», ξεκαθαρίζοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει επανάληψη των γεγονότων του Δεκεμβρίου του 2008 μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου:

«Συστήνω σε όλους υπομονή και να ξέρετε πως δεν μπορείτε να επαναλάβετε αυτά που κάνατε – γιατί εσείς τα οργανώσατε – τον Δεκέμβριο του 2008», έκλεισε τη δευτερολογία του ο Πρωθυπουργός.

«Είστε ψεύτης»

Εξίσου υψηλοί ήταν οι τόνοι και στην τριτολογία του Πρωθυπουργού με τον τελευταίο να επιστρέφει στα της κριτικής του κ. Τσίπρα έπειτα από τη νέα τοποθέτησή του.

«Είπατε κ. Τσίπρα επί λέξει, “το παράνομο λογισμικό predator που λειτουργούσε στο γραφείο σας”. Είστε ψεύτης. Δεν σας επιτρέπω να αφήνετε τέτοια υπονοούμενα χωρίς στοιχεία. Έχετε στοιχεία; Πάρτε το βήμα. Ανεβείτε. Δεν ντρέπεστε να τα λέτε αυτά τα πράγματα και να αφήνετε τέτοια υπονοούμενα; Αν γνωρίζετε ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ ήταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ, από πού το ξέρετε; Πήγατε στον κ. Ντογιάκο, προσκομίσατε αποδείξεις; Ο κ. Ντογιάκος -επειδή είπατε να πάμε μαζί- ο μόνος για τον οποίο δεν ισχύει απόρρητο. Σωστά είπατε. Ολα τα στοιχεία υπάρχουν. Ο κ. Ντογιάκος μπορεί να ψάξει και να καταλήξει σε συμπεράσματα. Αρα ως προς τι αυτοί οι ακτιβισμοί; Η Δικαιοσύνη δεν είναι ακτιβισμός και θέατρο. Δεν πρόκειται να επιτρέψω να μετατραπεί αυτή η αίθουσα και η αντιπαράθεση σε θέατρο του παραλόγου», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και προσέθεσε:

«Επειδή μου ζητήσατε να κάνω μηνύσεις και γιατί δεν κάνω μηνύσεις σε δημοσιογράφους, αν κρίνετε ότι θίγεστε από αυτά που λέει ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης, ο κ. Παρασκευόπουλος , η κυρία Κωνσταντοπούλου, γιατί δεν κάνετε μήνυση εσείς στον κ. Κοντονή; Εχουμε κ. Τσίπρα ξαναβρεθεί στην ίδια ακριβώς αντιπαράθεση με εσάς πρωθυπουργό. Τον τελευταίο λόγο τον έχει ο Πρωθυπουργός, κλείνει τη συζήτηση. Ο,τι είχατε να πείτε το είπατε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...