412
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε προεκλογική ομιλία του στον εκθεσιακό κέντρο του Βόλου | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Μητσοτάκης για Ανδρουλάκη: «Αν βγαίνουν οι αριθμοί, θα προσπαθήσει να τα βρει με τον κ. Τσίπρα»

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2023, 11:44
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε προεκλογική ομιλία του στον εκθεσιακό κέντρο του Βόλου
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Μητσοτάκης για Ανδρουλάκη: «Αν βγαίνουν οι αριθμοί, θα προσπαθήσει να τα βρει με τον κ. Τσίπρα»

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2023, 11:44

Στη σχέση του με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τις προοπτικές συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παρέθεσε στην «Καθημερινή της Κυριακής» και τον Σταύρο Παπαντωνίου.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση αν η ΝΔ θα διερευνήσει τη δυνατότητα συνεργασίας της με το ΠΑΣΟΚ την 22α Μαΐου, ο Πρωθυπουργός κατ’ αρχάς σημείωσε ότι, «σε αντίθεση με άλλες στιγμές στη διαδρομή του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης έχει το βλέμμα στο παρελθόν και εκεί συναντίεται με τον κ. Τσίπρα (…) και αυτό πρέπει να το ξέρουν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ. Αν βγαίνουν οι αριθμοί, τότε μπορεί να δουν να επιστρέφει και με τη δική τους ψήφο ο κ. Τσίπρας “από το παράθυρο”».

«Με το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη θα είχαμε καθήλωση στις κρίσιμες μεταρρυθμίσεις, αντί για την επιτάχυνσή τους, αφού δείχνει να επιστρέφει στις παλιές λογικές του κρατισμού» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι όλα αυτά αποτυπώνονται και στην καθημερινή πολιτική πρακτική του.

«Βλέπετε, από το πρωί μέχρι το βράδυ καταγγέλλει την κυβέρνηση και εμένα προσωπικά, όταν γύρω του ακούγονται θέσεις που έχουν πληρώσει ακριβά και οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ. Αλλαγές νομισμάτων, κρατικοποιήσεις τραπεζών και οργανισμών και νέους φόρους». Συνεπώς, τονίζει, «δεν έχω και πολλά πράγματα να συζητήσω μαζί του».

Στην επισήμανση του δημοσιογράφου αν ο κ. Ανδρουλάκης έχει άδικο να αισθάνεται δυσπιστία, αφού ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει παραδεχτεί ότι ήταν λάθος η παρακολούθησή του από την ΕΥΠ, ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει πως «το ότι έχει προσωπικό θέμα μαζί μου έχει φανεί εξαρχής. Αλλωστε απέφυγε να με συναντήσει πολλούς μήνες πριν προκύψει το ζήτημα των παρακολουθήσεων».

«Δεν ξέρω για ποιους λόγους, αλλά θέλει να μην είμαι εγώ Πρωθυπουργός», συνεχίζει. «Θα μπορούσε, λέει, να συνεργαστεί με τη ΝΔ, αλλά όχι με μένα. Αυτό δεν δείχνει, άραγε, προσωπική εμμονή;».

Είναι λάθος, όμως, προσωπικές ατζέντες να παρασύρουν μια ολόκληρη παράταξη σε λάθος δρόμο, «και μάλιστα σε μονοπάτια εντελώς αντίθετα από αυτά που έχουν δείξει ότι επιθυμούν η βάση και οι ψηφοφόροι της» αναφέρει ο Πρωθυπουργός.

Τέλος, ερωτώμενος αν θα ανταποκριθεί στην περίπτωση που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανιστεί πιο διαλλακτικός μετά τις εκλογές και άρει τον όρο για το πρόσωπο του Πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης σχολιάζει: «Μου λέτε δηλαδή ότι θα γίνει ξαφνικά αξιόπιστος ένας συνομιλητής που θα έχει αλλάξει τη βασική θέση του μέσα σε 24 ώρες;».

Και καταλήγει: «Οπως σας είπα, το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη δυστυχώς συμπαρατάσσεται με τον ΣΥΡΙΖΑ κι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, προφανώς, μέσα σε τρεις ημέρες. Αν βγαίνουν οι αριθμοί, θα προσπαθήσει να τα βρει με τον κ. Τσίπρα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...