477
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση στη Γλυφάδα για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου | ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ/ IntimeNews

Μητσοτάκης για ανάπλαση παραλιακού μετώπου: Ποδηλατόδρομος θα συνδέει τον Πειραιά με το Σούνιο

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2021, 21:26
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση στη Γλυφάδα για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου
|ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ/ IntimeNews

Μητσοτάκης για ανάπλαση παραλιακού μετώπου: Ποδηλατόδρομος θα συνδέει τον Πειραιά με το Σούνιο

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2021, 21:26

Τη δημιουργία ποδηλατόδρομου από τον Πειραιά μέχρι τη Βούλα και εν συνεχεία μέχρι το Σούνιο, στο πλαίσιο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ειδική εκδήλωση στη Γλυφάδα το βράδυ της Πέμπτης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη αρχικά τον δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου, για την «εξαιρετική δουλειά» που κάνει στον δήμο, ενώ τόνισε ότι η αποψινή εκδήλωση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, επισημαίνει την ανάγκη για μια εθνική στρατηγική ποδηλάτου, προκειμένου να εκλείψουν οι λόγοι που δυσχεραίνουν την αστική ποδηλασία.

Στην συνέχεια, ανακοίνωσε το έργο σύνδεσης του Πειραιά -σε πρώτη φάση- με τη Βουλιαγμένη και σε δεύτερη φάση μέχρι το Σούνιο, ένα έργο μήκους 70 χιλιομέτρων, με την κατασκευή ενιαίου ποδηλατόδρομου-πεζόδρομου, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Αυτό το έργο έχει σημασία γιατί σηματοδοτεί την ανάγκη της Αθήνας να ανοιχτεί προς τη θάλασσα και είναι να απορεί κανείς γιατί μας πήρε τόσες δεκαετίες» επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Η πρώτη φάση του εντυπωσιακού έργου θα είναι το τμήμα 22 χιλιομέτρων που θα συνδέει το ΣΕΦ μέχρι τα 3Β, δηλαδή τη Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη.

Οπως προαναφέρθηκε, η κύρια χρηματοδότηση του έργου θα γίνει με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και από κάποια κονδύλια του «Αντώνης Τρίτσης», ενώ τον συντονισμό των εμπλεκόμενων δήμων θα έχει η Περιφέρεια Αττικής.

«Αυτό το έργο έχει σημασία γιατί σηματοδοτεί την ανάγκη της Αθήνας να ανοιχτεί προς τη θάλασσα και είναι να απορεί κανείς γιατί μας πήρε τόσες δεκαετίες» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Ανέφερε επίσης ότι σήμερα δεν μπορεί κάνεις να διανύσει ανενόχλητος αυτή την απόσταση καθώς υπάρχουν εμπόδια.

«Πιστεύω ότι σήμερα παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου έχει ξεχωριστή σημασία να μιλήσουμε για αυτό το έργο. Για αυτό επέλεξα να βρεθώ μαζί σας. Να διαβεβαιώσω ότι η ποιότητα ζωής των πολιτών σε μια χώρα που έχει αυτό τον καταπληκτικό καιρό έχει τεράστια σημασία για τη συνολική ευημερία της κοινωνίας», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση αποδίδει μεγάλη σημασία στα μεγάλα έργα αστικών αναπλάσεων. Ανέφερε ενδεικτικά τις παρεμβάσεις στο ΟΑΚΑ και στο Τατόι τονίζοντας πως αντίστοιχης σημασίας είναι το έργο στο παραλιακό μέτωπο.

«Η Αθήνα έχει τη δυνατότητα να ξαναπάρει τη θέση της στη μεγάλη συμφωνία του κόσμου. Για ένα πιο πράσινο, πιο ψηφιακό μέλλον που θα προσφέρει ποιότητα ζωής», υπογράμμισε.

Επίσης είπε ότι ως ποδηλάτης βουνού γνωρίζει ότι η ποδηλασία στην πόλη είναι πολύ δύσκολη άσκηση και είναι σημαντικό που εκπονείται εθνική στρατηγική ποδηλασίας.

«Να κάνουμε πράξη αυτό που άλλες χώρες έχουν πραγματοποιήσει», συμπλήρωσε εξηγώντας πως «καλούμαστε πια να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με τρόπο ριζικό, ολιστικό».

Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση δίνει σημασία και στα ζητήματα εκπαίδευσης των παιδιών. «Στην ελεύθερη δημιουργική ζώνη εντάσσουμε καινούργια γνωστικά αντικείμενα όπως η συμπεριφορά στο δρόμο και η εξοικείωση με ποδηλασία», προσέθεσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...