444
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή | ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μητσοτάκης: Φτάνει πια η υποκρισία σας με την ΕΡΤ της Ακριβοπούλου και του Καψώχα

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2021, 15:11
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή
|ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μητσοτάκης: Φτάνει πια η υποκρισία σας με την ΕΡΤ της Ακριβοπούλου και του Καψώχα

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2021, 15:11

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Αλέξης Τσίπρας βρήκε ευκαιρία για να εξαπολύσει δριμεία επίθεση στον Πρωθυπουργό για την ΕΡΤ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη όμως να αποδομεί τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στη δημόσια τηλεόραση.

«Εχετε την αίσθηση μιας ολοκληρωτικής υπεροπλίας στα ΜΜΕ. ότι θα δώσετε εντολή να σβηστούν όλα αυτά. Ο μέχρι πρόσφατα εκπρόσωπός σας (σημερινός πρόεδρος της ΕΡΤ) ο κ. Ζούλας, έδωσε εντολή να αναρτηθεί κείμενο οδηγιών στους παραγωγούς να μην παίξουν οι εικόνες της Ικαρίας ή του κ. Λιγνάδη “με άλλους”. Ποιοι είναι αυτοί; Γιατί προσπάθησε να το κουκουλώσει η (υπουργός πολιτισμού) κυρία Μενδώνη. Τέτοιες πρακτικές δεν έχει ξαναδεί ο τόπος» και «φτάσατε στο σημείο να καταγγέλλετε εμένα ως οργανωτή των κορονο-συλλαλητηρίων και ότι δήθεν δέχομαι το ρίσκο να κολλήσουν οι άλλοι», ήταν συγκεκριμένα η αναφορά του κ. Τσίπρα στην πρωτολογία του για το θέμα της ΕΡΤ –θα ακολουθούσε και ρελάνς, προτείνοντας στον Πρωθυπουργό να ζητήσει την παραίτηση του προέδρου της ΕΡΤ και τον διορισμό «υπερκομματικής» διοίκησης στην Αγία Παρασκευή.

«Ο μέχρι πρότινος κολλητός σας είναι πλέον επικεφαλής της ΕΡΤ. Αν το έκανα εγώ αυτό, θα λέγατε για σταλινισμούς», διαμαρτυρήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επιμένοντας στο θέμα της ντιρεκτίβας στα γραφεία του Ραδιομεγάρου.

Η απάντηση του κ. Μητσοτάκη όμως ήταν αφοπλιστική. Στη δευτερολογία του απαρίθμησε ένα – ένα τα πρόσωπα που είχαν τοποθετηθεί στο Ραδιομέγαρο επί των ημερών της κυβέρνησης Τσίπρα. Κυρίως δε σε ένα αξέχαστο δημοσιογραφικό δίδυμο που κρατούσε τα ηνία μιας καθημερινής ενημερωτικής εκπομπής, της Κατερίνας Ακριβοπούλου και του Σωτήρη Καψώχα.

«Ο τέως αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ είναι σήμερα γενικός συντονιστής στα μέσα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΕΡΤ επί των ημερών σας είναι βοηθός του προηγούμενου. Ο γενικός διευθυντής  Ενημέρωσης είναι επικεφαλής της διαδικτυακής τηλεόρασης που ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο συντονιστής Ενημέρωσης είναι διευθυντής του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Σταματήστε την υποκρισία εσείς με την ΕΡΤ της Ακριβοπούλου και του Καψώχα ως όργανο στυγνής κομματικής προπαγάνδας», υπενθύμισε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο Πρωθυπουργός, απαντώντας στις αιτιάσεις του για τη σημερινή ΕΡΤ, η οποία καταγράφει σταθερή αύξηση ποσοστών τηλεθέασης.

Ο κ. Τσίπρας πάντως επέμεινε και στη δευτερολογία του είπε μεταξύ άλλων: «Τι τη θέλετε να την έχετε την ΕΡΤ τόσο χειραγωγούμενη; Ούτως ή άλλως όλα τα ιδιωτικά κανάλια τη σκαλέτα τους τη φτιάχνουν με βάση διαπιστώσεις του γραφείου σας. (…) Είναι δυνατόν να βάζουν ταμπέλες, σκονάκια και ραβασάκια;» διερωτήθηκε και αφού αναγνώρισε ότι διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις έχουν φερθεί στην ΕΡΤ «με τρόπο που δεν είναι σωστός», κάλεσε τον Πρωθυπουργό σε συμφωνία: η δημόσια τηλεόραση να διοικείται από ανθρώπους που θα ορίζονται από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, με μια λογική συναίνεσης των δύο κομμάτων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...