233
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον νέο υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νίκο Παναγιωτόπουλο | Aris Oikonomou / SOOC

Μητσοτάκης: Εχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, αλλά στο Μεταναστευτικό το νερό έχει μπει στο αυλάκι

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2024, 14:42
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον νέο υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νίκο Παναγιωτόπουλο
| Aris Oikonomou / SOOC

Μητσοτάκης: Εχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, αλλά στο Μεταναστευτικό το νερό έχει μπει στο αυλάκι

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2024, 14:42

To υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου επισκέφτηκε την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης –ήταν το τρίτο στη σειρά, μετά το Ανάπτυξης και το Αγροτικής Ανάπτυξης, που άλλαξε ηγεσία στον πρόσφατο ανασχηματισμό και στο οποίο ο Πρωθυπουργός δίνει το «παρών» για να σηματοδοτήσει μια νέα αρχή.

Συνοδευόμενος από τον νέο υπουργό, Νίκο Παναγιωτόπουλο, και τον υπουργό Επικρατείας Ακη Σκέρτσο, ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι το συγκεκριμένο υπουργείο δημιουργήθηκε στις αρχές μιας πολύ μεγάλης κρίσης το 2020 –μετά τη νίκη της ΝΔ, το 2019, το χαρτοφυλάκιο είχε καταργηθεί, αλλά οι εξελίξεις στο Προσφυγικό-Μεταναστευτικό είχαν αναγκάσει τον Πρωθυπουργό να διορθώσει αυτήν την αστοχία– και τόνισε πως η Ελλάδα υλοποιεί μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική.

«Τα δείγματα γραφής που έχει δώσει η κυβέρνηση είναι θετικά», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «εργαζόμαστε να αυξήσουμε την απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων ώστε να έχουμε μια σταθερή ροή χρηματοδότησης» με την Ελλάδα να διεκδικεί μεγαλύτερο ποσοστό.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε επίσης ότι αναγνωρίζεται η υποδειγματική δουλειά που έχει γίνει από τη χώρα μας και σημείωσε πως το υπουργείο αντιμετωπίζει και τις νέες προκλήσεις της νόμιμης μετανάστευσης.

Αναφερόμενος στα ασυνόδευτα ανήλικα ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως έχει γίνει αξιοσημείωτη δουλειά για πονεμένες ψυχές που έφτασαν από τραυματισμένες περιοχές και πως είναι αποστολή που έχουμε φέρει εις πέρας και έχουμε εισπράξεις τα εύσημα.

«Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε στο υπουργείο αλλά στο Μεταναστευτικό το νερό έχει μπει στο αυλάκι», προσέθεσε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...