427
Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι θα ανακοινώσει στη ΔΕΘ τον κορμό των βασικών μέτρων της πολιτικής, που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα (φωτ. αρχείου) | Nick Paleologos / SOOC

Μητσοτάκης: Επίδομα 600 ευρώ για ιατρούς σε άγονες περιοχές

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2024, 19:08
Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι θα ανακοινώσει στη ΔΕΘ τον κορμό των βασικών μέτρων της πολιτικής, που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα (φωτ. αρχείου)
|Nick Paleologos / SOOC

Μητσοτάκης: Επίδομα 600 ευρώ για ιατρούς σε άγονες περιοχές

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2024, 19:08

Την καθιέρωση ενός επιπλέον οικονομικού κινήτρου για την προσέλκυση και παραμονή ιατρών σε προβληματικές ή άγονες περιοχές, στο πλαίσιο της στήριξης των ιατρών του ΕΣΥ, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τόνισε ότι το νέο αυτό επίδομα, ανάλογα και με την κατηγορία της περιοχής που θα ασκεί υπηρεσία ο ιατρός, ξεκινά από τα 200 ευρώ και για συγκεκριμένες ειδικότητες μπορεί να φτάσει έως τα 600 ευρώ μηνιαίως.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι θα ανακοινώσει στη ΔΕΘ τον κορμό των βασικών μέτρων της πολιτικής που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα και επανέλαβε ότι η στήριξη του ΕΣΥ είναι «πρώτη προτεραιότητα» για την κυβέρνηση.

Ο Πρωθυπουργός στην ανάρτησή του σημειώνει αναλυτικά τα εξής:

«Σε δύο μέρες θα βρεθώ στο βήμα της ΔΕΘ, όπου θα έχω την ευκαιρία να παρουσιάσω συγκεκριμένα μέτρα και πολιτικές που θα ακολουθήσουμε το επόμενο διάστημα. Θέλω, όμως, σήμερα να αναφερθώ ξεχωριστά σε κάτι πολύ σημαντικό που έχει να κάνει με την επιβεβλημένη στήριξη των ιατρών του ΕΣΥ.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφηκε σήμερα, καθιερώνουμε επιπλέον οικονομικό κίνητρο για την προσέλκυση και παραμονή ιατρών σε προβληματικές ή άγονες περιοχές. Το νέο αυτό επίδομα, ανάλογα και με την κατηγορία της περιοχής που θα ασκεί υπηρεσία ο ιατρός, ξεκινά από τα 200 ευρώ και για συγκεκριμένες ειδικότητες μπορεί να φτάσει έως τα 600 ευρώ μηνιαίως.

Εχω πει πολλές φορές -και δεν θα κουραστώ να το λέω- ότι η στήριξη του ΕΣΥ είναι για εμάς πρώτη προτεραιότητα. Εχουμε να αντιμετωπίσουμε παθογένειες χρόνων. Ομως δεν θα σταματήσουμε να προσπαθούμε για ένα καλύτερο ΕΣΥ, αντάξιο των προσδοκιών όλων των πολιτών».

Σε δική του ανάρτηση με αφορμή την υπογραφή της ίδιας ΚΥΑ ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης περιέγραψε πιο αναλυτικά όσα προβλέπει το νέο μέτρο, ενώ προσέθεσε:

«Απαντούμε λοιπόν με πράξεις και όχι με λόγια στο υπαρκτό πρόβλημα ελλείψεως ανθρωπίνου δυναμικού, ειδικά στις Περιφερειακές δομές Υγείας του ΕΣΥ. Εξαπλασιάζουμε για 18 ιατρικές ειδικότητες και τριπλασιάζουμε για όλες τις υπόλοιπες το μηνιαίο επίδομα και προχωρούμε άμεσα στην προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων σε όλες τις κρίσιμες περιοχές.

Οσο και αν η “Συμμορία της Μιζέριας” θέλει να απαξιώσει το ΕΣΥ, το ΕΣΥ αλλάζει, γίνεται καλύτερο και συνεχίζει και θα συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες Υγείας που αξίζουν οι συμπολίτες μας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...