147
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε, μεταξύ άλλων, ότι η γειτονική χώρα εργαλειοποιεί μετανάστες και έκανε λόγο για υβριδική απειλή | ΑΠΕ/ΜΠΕ

Μητσοτάκης: Δύσκολο να αποκατασταθεί η σχέση με την Τουρκία αν συνεχίσει να συμπεριφέρεται έτσι

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2022, 20:59
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε, μεταξύ άλλων, ότι η γειτονική χώρα εργαλειοποιεί μετανάστες και έκανε λόγο για υβριδική απειλή
|ΑΠΕ/ΜΠΕ

Μητσοτάκης: Δύσκολο να αποκατασταθεί η σχέση με την Τουρκία αν συνεχίσει να συμπεριφέρεται έτσι

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2022, 20:59

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συζήτηση με μέλη του Council of Foreign Relations αναφέρθηκε στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία σημειώνοντας πως είναι δύσκολο να αποκατασταθεί αν η Αγκυρα συνεχίσει να συμπεριφέρεται έτσι.

Για το Μεταναστευτικό ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η γειτονική χώρα εργαλειοποιεί μετανάστες και έκανε λόγο για υβριδική απειλή.

Τόνισε ότι ο ίδιος πάντα επιδίωκε μια εποικοδομητική σχέση με την Τουρκία και ενώ πριν τρία χρόνια είχε πει να κάνουν μια νέα αρχή, η Τουρκία με το τουρκολιβυκό μνημόνιο που υπέγραψε αγνοεί την ύπαρξη ελληνικών νησιών. Επιπλέον είπε ότι αν η Τουρκία συνεχίσει σε αυτό το μονοπάτι θα απομονωθεί και από την Ευρώπη και από τις ΗΠΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε επίσης ανοιχτός στο διάλογο αλλά σημείωσε ότι ο κ. Ερντογάν δεν θέλει να μιλήσουν.

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι υπάρχει μόνο ένα πλαίσιο κανόνων για την επίλυση διαφορών, το διεθνές δίκαιο και το διεθνές δίκαιο της θάλασσας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News