204
O Kυριάκος Μητσοτάκης σε φωτογραφία μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα από την πρόσφατη παρουσία του στο νοσοκομείο «Αττικόν» - Ο ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγορούσε ότι αφήνει ακάλυπτους τους χαμηλοσυνταξιούχους εν μέσω πανδημίας. Και την Τρίτη ήρθε η απάντηση του Πρωθυπουργού | ΙΝΤΙΜΕnews

Μητσοτάκης: Δωρεάν τα φάρμακα για τους χαμηλοσυνταξιούχους και το 2021

Protagon Team Protagon Team 29 Δεκεμβρίου 2020, 12:40
O Kυριάκος Μητσοτάκης σε φωτογραφία μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα από την πρόσφατη παρουσία του στο νοσοκομείο «Αττικόν» - Ο ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγορούσε ότι αφήνει ακάλυπτους τους χαμηλοσυνταξιούχους εν μέσω πανδημίας. Και την Τρίτη ήρθε η απάντηση του Πρωθυπουργού
|ΙΝΤΙΜΕnews

Μητσοτάκης: Δωρεάν τα φάρμακα για τους χαμηλοσυνταξιούχους και το 2021

Protagon Team Protagon Team 29 Δεκεμβρίου 2020, 12:40

«Θα το δούμε» είχε δηλώσει το πρωί της Τρίτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το ζήτημα της δωρεάν χορήγησης φαρμάκων στους χαμηλοσυνταξιούχους καθώς η παράταση του μέτρου εξέπνεε την 1η Ιανουαρίου 2021. Και λίγες ώρες αργότερα, με ανάρτησή του στο Τwitter, o ίδιος ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε ότι με προσωπική του παρέμβαση, το ευνοϊκό καθεστώς για τους πιο αδύναμους απόμαχους της εργασίας παρατείνεται και το 2021.

Η δωρεάν χορήγηση φαρμάκων για τα έτη 2019 και 2020 ήταν αντιστάθμισμα της απώλειας του ΕΚΑΣ και  στα τέλη του έτους η σχετική παράταση που είχε δοθεί, έληγε.

Με προσωπική του παρέμβαση ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι θα έχουν και το 2021 δωρεάν τα φάρμακά τους, χωρίς καμία δική τους επιβάρυνση ή συμμετοχή.

« Είναι προσωπική μου επιλογή να διατηρηθεί το ευνοϊκό καθεστώς που, με κυβερνητική απόφαση, ίσχυσε και κατά το 2020. Η Πολιτεία μένει δίπλα στην κοινωνία. Και οι απόμαχοι της δουλειάς, ειδικά όσοι τα βγάζουν πέρα με λίγα, θα έχουν τη φροντίδα μας και στη νέα χρονιά», τόνισε στην ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός, βάζοντας οριστικά τέλος στον θόρυβο που επεχείρησε να σηκώσει για το θέμα η αξιωματική αντιπολίτευση με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή» (δείτε το κάτω).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...