397
Πόσες φορές θα στηθούν κάλπες στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση; | INTIMEnews

Μήπως όμως πάμε και σε τριπλές εκλογές;

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2022, 14:30
Πόσες φορές θα στηθούν κάλπες στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση;
|INTIMEnews

Μήπως όμως πάμε και σε τριπλές εκλογές;

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2022, 14:30

Από την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι ερωτήσεις για τις εκλογές και τα σενάρια για τον χρόνο της (πρόωρης) προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία.

Η απάντηση που έδωσε αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ήταν η συνήθης, πως ό,τι ήταν να ειπωθεί για εκλογές ειπώθηκε με σαφήνεια από τον Πρωθυπουργό. «Οτιδήποτε άλλο δεν έχει να προσθέσει τίποτα στον δημόσιο διάλογο και τις ανάγκες της χώρας. Η κυβέρνηση προχωράει αταλάντευτα στο έργο της, τα μέτρα πολιτικής στήριξης υλοποιούνται, το κοινοβουλευτικό έργο συνεχίζεται απρόσκοπτα, και προχωρούμε», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον ωστόσο, είχε η τοποθέτησή για τα σενάρια διπλών ή ακόμα και τριπλών εκλογών, ενδχόμενο το οποίο δεν απέκλεισε ο κ. Οικονόμου, λέγοντας ότι η άποψη των πολιτών θα είναι αυτή που θα διαμορφώσει τις εξελίξεις…

«Υπάρχουν -είπε- οι εκλογές που θα γίνουν με την απλή αναλογική, που όπως φαίνεται δεν θα διαμορφώσουν συνθήκες διακυβέρνησης, με δεδομένο ότι η αυτοδυναμία είναι πάρα πολύ δύσκολη με την απλή αναλογική, έως αδύνατη. Υπάρχει η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, στην οποία η Νέα Δημοκρατία θα διεκδικήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών για να συγκροτήσει μια κυβέρνηση, όπως έκανε το 2019».

«Από εκεί και πέρα τα αποτελέσματα που θα διαμορφωθούν και η άποψη την πολιτών θα διαμορφώσουν και τις εξελίξεις τότε», πρόσθεσε με νόημα.

Οσο για το αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το χαρακτήρισε «ανήκουστο και εκτός κάθε τάξης».

Οπως παρατήρησε, «δημοσιογραφικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ» παρουσιάζουν την εν λόγω πρόταση ως «προαπαιτούμενο για τίμιες εκλογές», κάτι που καταδεικνύει ότι στόχος του κ. Τσίπρα είναι «η αμφισβήτηση της ομαλότητας, η αμφισβήτηση των δημοκρατικών θεσμών, η δημιουργία συνθηκών τοξικότητας».

Σε συνέχεια της προηγούμενης δήλωσής του για τον Αλέξη Τσίπρα (εδώ), ο κ. Οικονόμου κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι επιχειρεί  να εισαγάγει στην Ελλάδα «τις διχαστικές πρακτικές του “τραμπισμού”, προκειμένου να καλλιεργήσει νοσηρό κλίμα και να δικαιολογήσει την πολιτική του υστέρηση στις δημοσκοπήσεις».

Επαναλαμβάνοντας, τέλος, τον όρο «τραμπισμό α λα γκρέκα», που απέδωσε στις πρακτικές και τη ρητορική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καυτηρίασε τα «βαριά υπονοούμενα και τα ανεύθυνα επιχειρήματα» που χρησιμοποιεί ο κ. Τσίπρας «για να ανοικοδομήσει τη γραμμή άμυνάς του».

«Μπαίνει σε επικίνδυνα μονοπάτια και είναι επικίνδυνα παιχνίδια αυτά, που δεν λαμβάνουν υπόψη τους τρέχοντες συσχετισμούς. Με αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας, προσβάλλει τη δημοκρατική μας παράδοση», ήταν η φράση με την οποία έκλεισε το σχετικό σχόλιό του ο κ. Οικονόμου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...