735
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξερχόμενος της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου | INTIMEnews

Μήνυση Θεοδωρικάκου στον απόστρατο αστυνομικό για την υπόθεση του γιου του

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2023, 10:10
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 01/02/2023 11.30
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξερχόμενος της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου
|INTIMEnews

Μήνυση Θεοδωρικάκου στον απόστρατο αστυνομικό για την υπόθεση του γιου του

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2023, 10:10
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 01/02/2023 11.30

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μετέβη το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, προκειμένου –όπως είχε προαναγγείλει σε ανάρτησή του (εδώ)– να καταθέσει μήνυση στον απόστρατο αστυνομικό που υποστήριξε ότι υπήρξε συγκάλυψη σε υπόθεση του γιου του.

Οπως διευκρίνισε σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ. Θεοδωρικάκος, θα στραφεί τόσο ο ίδιος κατά του αστυνομικού για την καταγγελία, όσο και ο γιος του.

«Μοναδικό του έγκλημα είναι ότι είναι παιδί μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η σκευωρία κατέρρευσε από τους ελέγχους. Θα τους πάω μέχρι τέλους, για την υπόληψη του γιου και της οικογένειάς μου. Εχει λάμψει η αλήθεια, θα αποκαλυφθούν όλα. Τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη», είπε ο υπουργός εξερχόμενος της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

«Ο συκοφάντης επιχείρησε να με πλήξει πολιτικά και ηθικά, αυτός και όποιος άλλος είναι από πίσω. Ακόμα και αυτός όμως, στην κατάθεση του δεν είχε το παραμικρό να πει και ούτε καν αναφέρθηκε ουσιαστικά στο όνομα μου, άρα η υπόθεση οργανώθηκε για συγκεκριμένους σκοπούς», υπογράμμισε και ενημέρωσε ότι μαζί με τη μήνυση κατέθεσε πόρισμα στο οποίο βεβαιώνεται από τους πέντε αστυνομικούς που είχαν διενεργήσει τυχαίο έλεγχο προ 15 μηνών, πως ουδέν μεμπτό βρέθηκε για τους ελεγχόμενους νεαρούς.

Η δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη μετά την κατάθεση της μήνυσης:

«Υπέβαλα μήνυση προ ολίγου εναντίον του αποστρατευθέντος στις τελευταίες κρίσεις Αξιωματικού ο οποίος εκτέλεσε την άθλια σκευωρία με ψέματα και συκοφαντίες σε βάρος του προσώπου μου. Η σκευωρία κατέρρευσε από τα στοιχεία του ελέγχου που ήδη διεξάγεται.

Οι πέντε αστυνομικοί που διεξήγαγαν τον έλεγχο στην παρέα των τεσσάρων νεαρών, πριν από 15 μήνες, που τώρα θυμήθηκε ο αποστρατευτείς αξιωματικός, κατέθεσαν και έχει εκδοθεί το σχετικό το σχετικό πόρισμα και δεν βρεθεί ουδέν μεμπτόν.

Το στοιχείο αυτό αποτελεί πλέον τμήμα της δικογραφία. Ο συκοφάντης επιχείρησε να με πλήξει πολιτικά και ηθικά, αυτός και όποιος άλλος είναι από πίσω. Ακόμα και αυτός όμως στην κατάθεση του δεν είχε το παραμικρό να πει και ούτε καν αναφέρθηκε ουσιαστικά στο όνομα μου, άρα η υπόθεση οργανώθηκε για συγκεκριμένους σκοπούς .

Ενα ξεκάθαρο μήνυμα λοιπόν προς τους σκευωρούς, σε αυτούς που οργάνωσαν και εκτελούν αυτή την σκευωρία, θα τους πάω μέχρι τέλους και τον λόγο έχει η ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη. Και κάτι ακόμα με την τιμή και την υπόληψη του γιού μου και της οικογένειας μου δεν θα αφήσω κανέναν να παίξει».

«Δεν επιτρέπω σε κανέναν να εξυπηρετεί τις πολιτικές του εμπάθειες απέναντί μου, θίγοντας το παιδί μου. Για όλους αυτούς τους λόγους προσφεύγω στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Ως υπουργός, ως έλληνας πολίτης, αλλά, κυρίως, ως γονιός. Ασκώντας κάθε νόμιμο δικαίωμα εναντίον των ηθικών αυτουργών και των εκτελεστών αυτής της άθλιας σκευωρίας. Αλλά και εναντίον των πρόθυμων ρυπαρογράφων που τις υιοθετούν και τις αναπαράγουν, εξυπηρετώντας πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες. Ως εδώ η αθλιότητα!», είχε διαμηνύσει προ ημερών ο κ. Θεοδωρικάκος με αφορμή την αναπαραγωγή των ισχυρισμών του απόστρατου αστυνομικού από την εφημερίδα «Documento».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που παρουσίασε το Μega, στις 25 Ιανουαρίου ο ταξίαρχος της Αμεσης Δράσης παρουσιάστηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων για να καταγγείλει ότι τον Νοέμβριο του 2021 άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ δεν συνέλαβαν τον γιο του Τάκη Θεοδωρικάκου και φίλους του για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία του, του ζητήθηκε από τον τότε Αρχηγό της Αστυνομίας, και σημερινό γενικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Καραμαλάκη, να καταστρέψει την ποσότητα ναρκωτικών και άπαντες να αφεθούν ελεύθεροι.

Προς απάντηση των ανωτέρω ισχυρισμών, ο Τάκης Θεοδωρικάκος κάνει λόγο για σκευωρία που τον αγγίζει.

«Ο συγκεκριμένος αποστρατευθείς επιτίθεται στο πρόσωπό μου με ψέματα και αισχρές συκοφαντίες, ενθυμούμενος ξαφνικά περιστατικό που συνέβη πριν από δύο ολόκληρα χρόνια! Φτάνει δε στο σημείο της μέγιστης αθλιότητας και ατιμίας τόσο ο ίδιος, όσο και το ρυπαρό μέσο που το αναπαράγει, να επιτίθεται με τον πλέον ανήθικο τρόπο στο γιο μου. Προφανώς, αυτή η σκευωρία δε με αγγίζει. Είναι ξεκάθαρο ότι ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν έχω την παραμικρή σχέση με το περιστατικό».

«Καθώς όλη αυτή η απόπειρα λάσπης διαρρέονταν συστηματικά και περιήλθε σε γνώση μου», προσθέτει,  «από τις 26 Ιανουαρίου έχω δώσει γραπτή εντολή στην Ελληνική Αστυνομία να διεξάγει ενδελεχή έρευνα για το περιστατικό. Το οποίο, σημειωτέον, αφορούσε έναν απλό -και μόνο- αστυνομικό έλεγχο σε τέσσερα νέα παιδιά, ανάμεσα στους οποίους και στον γιο μου, στις 22 Νοεμβρίου 2021, χωρίς να βρεθεί τίποτε μεμπτό!».

Για συκοφαντίες μιλά και ο γ.γ. του υπουργείου (και πρώην Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ) Μιχάλης Καραμαλάκης.

«Πρόκειται για καταφανώς αναληθή, αβάσιμα και συκοφαντικά κατασκευάσματα. Για τα οποία και προσφεύγω άμεσα στη Δικαιοσύνη, ώστε να τιμωρηθούν ηθικοί αυτουργοί και εκτελεστικά όργανα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...