505
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε μία πρόσφατη προεκλογική του ομιλία | REUTERS/Brian Snyder

Μηνύσεις από τον Τραμπ: Τον ανέμειξαν σε «σεξουαλικές διαστροφές» στη Ρωσία

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2023, 15:34
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε μία πρόσφατη προεκλογική του ομιλία
|REUTERS/Brian Snyder

Μηνύσεις από τον Τραμπ: Τον ανέμειξαν σε «σεξουαλικές διαστροφές» στη Ρωσία

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2023, 15:34

Πέραν όλων των άλλων κατηγοριών που αντιμετωπίζει, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει στο «ενεργητικό» του και έναν φάκελο με ισχυρισμούς ότι πήγαινε στη Ρωσία και διέπραττε διάφορες σεξουαλικές διαστροφές και όργια με γυναίκες επί πληρωμή. Ο ίδιος δείχνει αποφασισμένος να «καθαρίσει» το όνομά του.

Οι δικηγόροι του πρώην προέδρου των ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι οι αναφορές για την υποτιθέμενη σεξουαλική του δραστηριότητα στη Ρωσία είναι «ψευδείς, πλαστές ή επινοημένες». Ο ίδιος ο Τραμπ λέει ότι ένας φάκελος με ισχυρισμούς ότι εμπλέκεται σε «σεξουαλικές διαστροφές» και δωροδοκούσε ρώσους αξιωματούχους, με σκοπό να προωθήσει τα επιχειρηματικά του συμφέροντα, είναι «ψευδής» και θα καταθέσει μήνυση για αποζημίωση στο Λονδίνο, σύμφωνα με τον Guardian.

Ο «φάκελος Steele», του 2016, διερευνά τις προσπάθειες της Ρωσίας να επηρεάσει την προεδρική εκστρατεία των ΗΠΑ το 2016 και συντάχθηκε από τον συνιδρυτή της οργάνωσης συμβούλων ασφαλείας Orbis Business Intelligence, Κρίστοφερ Στιλ, ο οποίος στο παρελθόν διηύθυνε το γραφείο της MI6 (βρετανικές μυστικές υπηρεσίες) στη Ρωσία.

Ο Τραμπ δεν ήταν παρών στην ακροαματική διαδικασία του ανώτατου δικαστηρίου, η οποία θα καθορίσει εάν η υπόθεση μπορεί να εκδικαστεί. Ωστόσο, σε γραπτή κατάθεσή του, είπε: «Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορώ να αποδείξω πλήρως τις ανακρίβειες των προσωπικών δεδομένων στον φάκελο είναι να επιδιώξω αυτήν τη διαδικασία και να αποδείξω, με στοιχεία στη δίκη, ότι τα στοιχεία είναι ψευδή.

»Μια απόφαση του αγγλικού δικαστηρίου για αυτό το θέμα θα είναι μια τεράστια ανακούφιση για μένα, καθώς θα επιβεβαιώσει πλήρως την αλήθεια στο ευρύ κοινό. Μέχρι να υπάρξει μια τέτοια απόφαση, συνεχίζω να ζημιώνομαι, καθώς οι άνθρωποι πιστεύουν άδικα ότι τα δεδομένα στον φάκελο είναι ακριβή».

Ο Τραμπ διεκδικεί αποζημίωση για ηθική βλάβη ως αποτέλεσμα της κοινοποίησης του φακέλου από την Orbis. Το 2017 το περιεχόμενο του φακέλου δημοσιεύτηκε από το BuzzFeed. Αν και ο Τραμπ αποδέχεται ότι η Orbis δεν ήταν νομικά υπεύθυνη για τη δημοσίευση, είπε: «Εάν ο φάκελος δεν είχε καταρτιστεί από τον κ. Στιλ, δεν θα είχε βγει ποτέ στη δημοσιότητα».

Ο φάκελος περιλαμβάνει ισχυρισμούς ότι ο Τραμπ προσέλαβε εργαζόμενες του σεξ για να ουρούν η μία στην άλλη στην προεδρική σουίτα ενός ξενοδοχείου στη Μόσχα και ότι συμμετείχε σε σεξουαλικά πάρτι στην Αγία Πετρούπολη.

Ο δικηγόρος του, Χιου Τόμλινσον, είπε στο δικαστήριο ότι ο Τραμπ γνωρίζει ότι είχε τη νομική ευθύνη να αποδείξει ότι οι ισχυρισμοί είναι ψευδείς και ότι «σκοπεύει να εκπληρώσει την υποχρέωσή του αυτή καταθέτοντας σε αυτό το δικαστήριο».

Και πρόσθεσε: «Ο πρόεδρος Τραμπ είναι μια επίμαχη προσωπικότητα. Οι αλληλεπιδράσεις του με το αμερικανικό νομικό σύστημα ήταν πολλές και ποικίλες και μερικές φορές έχει υποστεί σοβαρή κριτική από δικαστές στις ΗΠΑ. Τίποτα από αυτά δεν σχετίζεται με το αν τα συγκεκριμένα δεδομένα είναι ακριβή».

Ο Τραμπ κατηγορείται για 91 κακουργήματα σε ποινικές υποθέσεις στη Νέα Υόρκη, τη Φλόριντα, την Ουάσιγκτον και την Τζόρτζια, ενώ στα πολιτικά δικαστήρια κρίθηκε υπεύθυνος για σεξουαλική κακοποίηση και δυσφήμηση της αρθρογράφου Τζιν Κάρολ.

Η Orbis επιδιώκει να κλείσει η υπόθεση εναντίον της προτού μπορέσει να δικαστεί και θεωρεί ότι η μήνυση είναι «κατάχρηση διαδικασίας». Ο Τραμπ είχε προηγουμένως προσπαθήσει να ασκήσει μήνυση κατά των ιδρυτών της εταιρείας και στις ΗΠΑ, αλλά η υπόθεση απορρίφθηκε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...