196
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του προέδρου της Ινδονησίας Τζόκο Γουιντόντο με τον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Κίεβο, την Τετάρτη. Την επομένη, ο Γουιντόντο συναντήθηκε με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν | Ukrainian Presidential Press Service/Handout via REUTERS

Μήνυμα Ζελένσκι στον Πούτιν μέσω Ινδονησίας

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2022, 22:16
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του προέδρου της Ινδονησίας Τζόκο Γουιντόντο με τον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Κίεβο, την Τετάρτη. Την επομένη, ο Γουιντόντο συναντήθηκε με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν
|Ukrainian Presidential Press Service/Handout via REUTERS

Μήνυμα Ζελένσκι στον Πούτιν μέσω Ινδονησίας

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2022, 22:16

Η Ινδονησία θα συνεχίσει τη συνεργασία με την Ρωσία δήλωσε την Πέμπτη στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Ουιντόντο μετά τη συνάντηση που είχε στη Μόσχα με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοινώνοντας, παράλληλα, ότι μετέφερε στον ένοικο του Κρεμλίνου ένα μήνυμα του ουκρανού ηγέτη Βολοντίμιρ Ζελένσκι, χωρίς να αποκαλύψει το περιεχόμενό του.

«Παρέδωσα ένα μήνυμα από τον πρόεδρο Ζελένσκι στον πρόεδρο Πούτιν», δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον ρώσο ομόλογό του στη Μόσχα, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ. «Εξέφρασα την προθυμία μου να βοηθήσω στη δημιουργία επικοινωνίας μεταξύ των δύο προέδρων», εξήγησε ο Ουιντόντο.

Μιλώντας μέσω διερμηνέα, ο Γουιντόντο πρόσθεσε ότι ενδιαφέρεται για την ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης.

Από την πλευρά του, ο κ. Πούτιν ευχαρίστησε τον Τζόκο Ουιντόντο για τις «παραγωγικές συνομιλίες», δηλώνοντας «πεπεισμένος» ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν την Πέμπτη κατά τη διάρκεια των συζητήσεων θα συμβάλουν στην «περαιτέρω ενίσχυση της ρωσο-ινδονησιακής εταιρικής σχέσης».

Προ εβδομάδων, ο διεθνής Τύπος είχε αφήσει να εννοηθεί πως ενδέχεται να συναντηθούν στην Ινδονησία ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Βλαντίμιρ Πούτιν τον Νοέμβριο, μετά την πρόσκληση που τους απηύθυνε ο πρόεδρος της χώρας η οποία θα φιλοξενήσει τότε την σύνοδο κορυφής της G20.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...