221
| Menelaos Myrillas / SOOC

Μήνυμα Σημίτη: Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συμβάλλει σε ένα ανάχωμα στην επίθεση της Ακροδεξιάς

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουνίου 2024, 12:12
| Menelaos Myrillas / SOOC

Μήνυμα Σημίτη: Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συμβάλλει σε ένα ανάχωμα στην επίθεση της Ακροδεξιάς

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουνίου 2024, 12:12

Μήνυμα υπέρ της συμμετοχής στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου έστειλε, την Παρασκευή, ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, καλώντας παράλληλα τους πολίτες να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Σε δήλωσή του, ο κ. Σημίτης, ο οποίος διατέλεσε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργός της χώρας (1996-2004), μια περίοδο τεκτονικών αλλαγών στη Γηραιά Ηπειρο και σημαντικών επιτυχιών για την Ελλάδα (Συμφωνία Ελσίνκι 1999, ένταξη στο ευρώ το 2002, ένταξη της Κύπρου στην Ενωση το 2004), ανέφερε ότι οι εκλογές της προσεχούς Κυριακής είναι κρίσιμες για το μέλλον της Ευρώπης.

«Η συμμετοχή μας σε αυτές είναι πράξη ατομικής ευθύνης για το μέλλον της χώρας μας» επεσήμανε.

Ο κ. Σημίτης επεσήμανε ότι οι ευρωεκλογές «είναι κρίσιμες για τη διασφάλιση της προοδευτικής κατεύθυνσης της Ευρώπης».

«Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συμβάλλει σε ένα ισχυρό Σοσιαλδημοκρατικό ανάχωμα στην επίθεση της Ακροδεξιάς» προσέθεσε ο κ. Σημίτης.

Την περασμένη Τετάρτη και ο Βαγγέλης Βενιζέλος, πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης (2011 και 2013-2015) και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είχε στείλει μήνυμα υπέρ του κόμματος εν όψει των ευρωεκλογών. \

Ο κ. Βενιζέλος είχε δηλώσει πως το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ «είναι απολύτως αναγκαίο να υπάρχει ισχυρό και ενδυναμωμένο», όχι, όπως εξήγησε, γιατί αυτό αφορά το ίδιο ή την ηγεσία του, αλλά κυρίως «γιατί αυτό αφορά το πολιτικό σύστημα και την αντοχή της δημοκρατίας μας, αλλά και τη δυνατότητα του κομματικού συστήματος να εκπροσωπεί την κοινωνία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...