192
Ο Ομάρ Χιμένεθ κατά τη σύλληψή του | CNN

Μινεάπολη: Συνέλαβαν ζωντανά δημοσιογράφο του CNN!

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2020, 14:45
Ο Ομάρ Χιμένεθ κατά τη σύλληψή του
|CNN

Μινεάπολη: Συνέλαβαν ζωντανά δημοσιογράφο του CNN!

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2020, 14:45

Μια εικόνα που δεν θα περιμέναμε να δούμε στις ΗΠΑ εκτυλίχθηκε στη Μινέαπολη, η οποία συγκλονίζεται εδώ και τρία μερόνυχτα από διαδηλώσεις και επεισόδια με αφορμή τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

Ο ρεπόρτερ του CNN Ομάρ Χιμένεθ έδινε ζωντανά ρεπορτάζ από τους δρόμους της Μινεάπολης τα ξημερώματα της Παρασκευής, λίγο μετά τις 05:00 (τοπική ώρα, μετά τις 13:00 της Παρασκευής στην Ελλάδα).

Βρισκόταν κοντά στο αστυνομικό τμήμα του 3ου Διαμερίσματος της πόλης το οποίο αργά τη νύχτα πυρπολήθηκε από τους διαδηλωτές.

CNN team arrested by Minnesota police on live television

JUST IN: Minnesota police arrest CNN reporter and camera crew as they report from protests in Minneapolis. https://cnn.it/2Xcab9o

Geplaatst door CNN International op Vrijdag 29 mei 2020

 

Τον πλησίασαν τότε πάνοπλοι πολιτειακοί αστυνομικοί και -παρά το ότι είπε καθαρά ποιος είναι – τού πέρασαν χειροπέδες, όπως έκαναν και στον οπερατέρ και ένα παραγωγό που ήταν μαζί τους.

Οταν ο Χιμένεθ ρώτησε για ποιο λόγο συνελήφθη αυτός και οι συνάδελφοί του δεν πήρε καμία απάντηση.

Οι αστυνομικοί πήραν στα χέρια τους και την κάμερα, που συνέχισε να καταγράφει όσα συνέβαιναν, χωρίς να το έχουν αντιληφθεί.

Το δίκτυο αμέσως κατήγγειλε τη σύλληψη ως παραβίαση της Πρώτης Τροποποίησης του Συντάγματος, που καθιερώνει την ελευθερία του λόγου.

Πάντως ο κυβερνήτης της Μινεσότα ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό και δεσμεύτηκε ότι θα αφεθούν ελεύθεροι οι εργαζόμενοι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...