290
Η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα |

Μίνα Γκάγκα: Ανεμβολίαστοι οι περισσότερες εισαγωγές – διασωληνώσαμε 22χρονο

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2021, 10:57
Η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα
|

Μίνα Γκάγκα: Ανεμβολίαστοι οι περισσότερες εισαγωγές – διασωληνώσαμε 22χρονο

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2021, 10:57

«Εμβολιαστείτε, το εμβόλιο λειτουργεί», ήταν το μήνυμα που θέλησε να επαναλάβει σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1, την Παρασκευή, η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα.

«Είναι πολύ σημαντικό να εμβολιαστούμε όλοι, χωρίς να φοβόμαστε», ανέφερε η κυρία Γκάγκα και υπογράμμισε ότι πλέον οι περισσότερες εισαγωγές για απλή νοσηλεία ή σε ΜΕΘ είναι άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί.

«Χθες στο “Σωτηρία” διασωληνώσαμε έναν 22χρονο. Ο ιός μπορεί να απειλήσει τη ζωή οποιουδήποτε συνανθρώπου μας, που δεν είναι απαραίτητο να έχει κάποια ηλικία ή κάποια προβλήματα», τόνισε, για να προσθέσει:

«Οι εισαγωγές που έχουμε στο νοσοκομείο και στη ΜΕΘ το τελευταίο διάστημα είναι κυρίως μη εμβολιασμένοι έναντι του κορονοϊού».

Κληθείσα να σχολιάσει την είδηση του θανάτου από κορονοϊό γιατρού-πολεμίου των εμβολίων στην Κύπρο, η Μίνα Γκάγκα αρκέστηκε να πει ότι όλοι θα πρέπει να πειστούν ότι τα σκευάσματα είναι ασφαλή και πρέπει να εμβολιαστούν.

«Πρέπει να πείσουμε σε έναν ανοιχτό διάλογο, για να λύσουμε τις όποιες απορίες. Παλαιότερα, τα τηλεφωνήματα και τα ερωτήματα που δεχόμασταν στα social media ήταν για τα συμπτώματα του κορονοϊού και τα κρούσματα, ενώ τώρα μας ρωτούν κυρίως για τα εμβόλια και την ασφάλειά τους», είπε, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε όσους αναπαράγουν ψεκασμένες θεωρίες για το εμβόλιο, τον… «κρυφό στόχο» του εμβολιαστικού προγράμματος κ.τ.λ.

«Υπάρχουν και αυτοί που λένε “από την ένεση θα μου βάλουν ένα μικροτσίπ σε μέγεθος ρυζιού”. Kαι τους λέω “μα πώς θα περάσει από την ένεση σε μέγεθος ρυζιού;”» παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση, τέλος, για το θέμα με τις παρενέργειες που αντιμετωπίζουν κάποιοι από τους εμβολιασθέντες, η κυρία Γκάγκα σημείωσε ότι «είναι διαφορετική η ανοσολογική αντίδραση του κάθε ανθρώπου». «Είναι σημαντικό, όμως, να κάνουμε τις δόσεις του εμβολίου και 15 ημέρες μετά είμαστε καλυμμένοι. Το εμβόλιο λειτουργεί», θέλησε να υπογραμμίσει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...