273
Ειδαν πυραυλάκατο σε Μεγίστη και Καστελόριζο και ενοχλήθηκαν στην Αγκυρα | φωτ. αρχείου/ΠΝ

«Μην τα στέλνετε κοντά μας»: Ενόχλησε τους Τούρκους η πυραυλάκατος στο Καστελόριζο!

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2021, 14:58
Ειδαν πυραυλάκατο σε Μεγίστη και Καστελόριζο και ενοχλήθηκαν στην Αγκυρα
|φωτ. αρχείου/ΠΝ

«Μην τα στέλνετε κοντά μας»: Ενόχλησε τους Τούρκους η πυραυλάκατος στο Καστελόριζο!

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2021, 14:58

Τη γνωστή προπαγάνδα για το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του ανατολικού Αιγαίου συνεχίζει η Αγκυρα, με νέες δηλώσεις για το «ενοχλητικό» Καστελόριζο και αφορμή την παρουσία πυραυλακάτου του Πολεμικού Ναυτικού στο ακριτικό νησί.

«Παρά τις θετικές και εποικοδομητικές προσπάθειες της Τουρκίας, η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές και παράνομες ενέργειές της και συνεχίζει να αναπτύσσει πολεμικά πλοία στα αποστρατιωτικοποιημένα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου», στέλνοντας επιθετικά σκάφη στο Καστελόριζο και τη Μεγίστη, δίπλα στις ακτές της Τουρκίας, διαμαρτυρήθηκε η εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Αμυνας, μετατρέποντας σε «πρόκληση» το ότι πλοία του Πολεμικού Ναυτικού δένουν στα ελληνικά νησιά απέναντι απο τις τουρκικές ακτές.

«Η Ελλάδα συνεχίζει να διατηρεί στρατιωτικά πλοία στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα οποία έχουν αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς, με τρόπο που παραβιάζει το καθεστώς τους. Τελευταία, η Ελλάδα έστειλε ένα καταδρομικό στο υπό αποστρατικοποιημένο καθεστώς νησί του Καστελόριζου στη Μεσόγειο», είπε η εκπρόσωπος εκφράζοντας την ενόχληση της Αγκυρας για την παρουσία της πυραυλακάτου του ΠΝ στο νησί.

Σε τηλεγράφημά του μάλιστα το πρακτορείο Anadolu επαναλαμβάνει τις πάγιες τουρκικές θέσεις  για«μαξιμαλιστικές απαιτήσεις της Ελλάδας ως προς την υφαλοκρηπίδα, που στηρίζονται στην ύπαρξη μικρών ελληνικών νησιών πολύ κοντά στις τουρκικές ακτές», τη στιγμή που η Τουρκία «διαθέτει την μεγαλύτερη ακτογραμμή σε ολόκληρη την Μεσόγειο», όπως ψευδώς αναφέρεται.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις της εκπροσώπου του Χουλουσί Ακάρ, πηγές του υπουργείου Εθνικής Αμυνας αρκέστηκαν να υπενθυμίσουν τη  δήλωση του υπουργού, Νίκου Παναγιωτόπουλου, πως «ό,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται».

Ανώτατο στέλεχος του ΓΕΕΘΑ υπογράμμισε εξάλλου σχετικά ότι η διαρκής επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες, καθώς και οι συμμαχικές συνεκπαιδεύσεις , αποτελούν την καλύτερη απάντηση σε τέτοιου είδους δηλώσεις και ισχυρισμούς από την τουρκική πλευρά.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...