544
Σκηνοθέτις και ιδρύτρια φωτογραφικού πρακτορείου, η Μιμί Μαρσάντ υπήρξε κάποτε η πιο γνωστή φωτορεπόρτερ της Γαλλίας | EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Μιμί Μαρσάντ: Η πτώση της «βασίλισσας των παπαράτσι»

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2024, 18:39
Σκηνοθέτις και ιδρύτρια φωτογραφικού πρακτορείου, η Μιμί Μαρσάντ υπήρξε κάποτε η πιο γνωστή φωτορεπόρτερ της Γαλλίας
|EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Μιμί Μαρσάντ: Η πτώση της «βασίλισσας των παπαράτσι»

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2024, 18:39

Η ακροαματική διαδικασία θα έχει όλα τα συστατικά μιας καλής βρετανικής ταμπλόιντ ιστορίας – σεξ, ναρκωτικά, χρήματα, έναν ατιμασμένο πολιτικό και μια λαμπερή τηλεοπτική σταρ. Με τη διαφορά ότι η υπόθεση της «βασίλισσας των παπαράτσι», του αγαπημένου της φωτογράφου και του αστυνομικού που φέρεται ως ο πληροφοριοδότης τους θα λάβει χώρα στο Παρίσι – όπου οι σχολιαστές παραδοσιακά σνομπάρουν τον βρετανικό Τύπο.

Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, αυτόν τον μήνα αναμένεται η δίκη της 77χρονης Μιμί Μαρσάντ, ιδρύτριας του φωτογραφικού πρακτορείου Bestimage, που φέρεται να ζήτησε 3.000 ευρώ από την Καρίν Λεμαρσάντ, γνωστή τηλεοπτική παρουσιάστρια, ως αντάλλαγμα για να μη δημοσιεύσει φωτογραφίες της 21χρονης κόρης της την ώρα που εξέρχεται από αστυνομικό τμήμα, μετά από ανάκριση για χρήση κάνναβης.

Ο Σεμπαστιάν Βαλιελά, από τους αγαπημένους φωτογράφους της, που τράβηξε τα επίμαχα καρέ, θα βρεθεί μαζί της στο εδώλιο, όπως και ο αστυνομικός –ο οποίος στο κατηγορητήριο αποκαλείται «Μαρκ M– που φέρεται να ενημέρωσε τους δύο φωτογράφους για τη σύλληψη της Αλία Λεμαρσάντ τον Φεβρουάριο του 2020.

Ο Βαλιέλα, ο οποίος μνημονεύεται για τις φωτογραφίες του με σοσιαλιστές προέδρους της Γαλλίας –καθώς αποκάλυψε ότι ο Φρανσουά Μιτεράν είχε κρυφό νόθο παιδί και ότι ο Φρανσουά Ολάντ έβγαινε κρυφά από το Μέγαρο των Ηλυσίων για να δει την ερωμένη του– αρνείται την κατηγορία, όπως και η Μαρσάντ και ο αστυνομικός «Μαρκ M».

Ο 45χρονος αστυνομικός θα δικαστεί επίσης για την κατηγορία ότι ενημέρωσε τον Βαλιελά για τη σύλληψη του ρώσου καλλιτέχνη Πιότρ Παβλένσκι, τον ίδιο μήνα, ο οποίος είχε δημοσιεύσει βίντεο στο διαδίκτυο που δείχνουν τον Μπενζαμέν Γκριβό, πρώην υπουργό του προέδρου Μακρόν, να εκτελεί σεξουαλική πράξη μόνος του, σε ξενοδοχείο, μπροστά σε κάμερα φορητού υπολογιστή.

Ο Παβλένσκι κατηγορήθηκε ότι έστησε μια διαδικτυακή παγίδα για τον Γκριβό, αν και στη δίκη του παρουσίασε τον εαυτό του ως μια παρεξηγημένη ιδιοφυΐα – και τις φωτογραφίες του ως μια μορφή παράστασης. Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών, αφού κρίθηκε ένοχος για δημοσίευση βίντεο σεξουαλικής φύσης. Ο «Μαρκ Μ.» κατηγορείται για παραποίηση αρχείων της αστυνομίας, ώστε να κρύψει την παρουσία του φωτογράφου κατά τη σύλληψη του Παβλένσκι.

Το δεύτερο μέρος της δίκης θα επικεντρωθεί στους ισχυρισμούς της Λεμαρσάντ ότι της ζητήθηκαν χρήματα για να μη δημοσιευθούν οι φωτογραφίες της κόρης της. Φέρεται να πλήρωσε την πρώτη δόση –ποσό ύψους 1.600 ευρώ– πριν απευθυνθεί στην αστυνομία. Σε ανάρτησή της στο Instagram εκείνη την εποχή, κατηγόρησε τη Μαρσάντ ότι την εκβίαζε για το χρηματικό ποσό, εξασφαλίζοντας τις φωτογραφίες επί πληρωμή από αστυνομικούς που της παρείχαν πληροφορίες.

Η Λεμαρσάντ, που είναι γνωστή στη Γαλλία για την παρουσίαση μιας δημοφιλούς εκπομπής γνωριμιών για αγρότες, ισχυρίζεται ότι η «έξυπνη, ευαίσθητη και ευγενική» κόρη της είχε βρεθεί θετική σε χρήση κάνναβης ενώ οδηγούσε, αλλά υποβαλλόταν σε θεραπεία για να σταματήσει την εξάρτησή της από το ναρκωτικό.

Στην ανακριτική έκθεση που διέρρευσε ο ανακριτής γράφει ότι η Μαρσάντ είχε «πρώτα προμηθευτεί ένα μέσο για να ασκήσει πίεση στην Καρίν Λεμαρσάντ και στη συνέχεια διασφάλισε, μέσω ψεμάτων και ύπουλης ψυχολογικής πίεσης, ότι [εκείνη] θα ένιωθε οικονομικά και ηθικά υπόχρεη απέναντί ​​της».

Η Μαρσάντ, η οποία έχει στενές σχέσεις τόσο με τον πρόεδρο Μακρόν όσο και με τη σύζυγό του Μπριζίτ, αρνείται ότι άσκησε οποιαδήποτε πίεση στην τηλεοπτική παρουσιάστρια, για την οποία είπε ότι στον ανακριτή ότι «επέμεινε» να πληρώσει τα χρήματα. Η δίκη αναμένεται να διεξαχθεί μέσα στον Σεπτέμβριο – και υπόσχεται συγκινήσεις… σαπουνόπερας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...