220
Τρία καρέ από τα «Μικρά πράγματα που πήγαν λάθος» | YouTube/Danaos Films

Μικρά πράγματα που πήγαν λάθος – μια… σωστή ταινία

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2024, 23:51
Τρία καρέ από τα «Μικρά πράγματα που πήγαν λάθος»
|YouTube/Danaos Films

Μικρά πράγματα που πήγαν λάθος – μια… σωστή ταινία

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2024, 23:51

«Μικρά πράγματα που πήγαν λάθος»: Με έναν τίτλο που αμέσως σε βάζει στο κλίμα μιας σουρεαλιστικής διάθεσης κι ενός υπόγειου χιούμορ, τέτοιου που διέπει και τη ζωή, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη Χάρη Βαφειάδη συναντά το κοινό στα θερινά σινεμά και τις κινηματογραφικές αίθουσες, από την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου.

Ενα φαινομενικά απλό γεγονός, ο θάνατος του σκυλιού ενός εξάχρονου παιδιού εν αγνοία του, και η απόφαση του πατέρα να το αντικαταστήσει με ίδιο για να μην στενοχωρηθεί, δημιουργεί απρόβλεπτες καταστάσεις σε δύο διαφορετικές οικογένειες, αντίθετου κοινωνικού επιπέδου. Η μία διαλυμένη, με τη μητέρα σε ρόλο πρωταγωνιστικό στην επιβίωση και μ’ έναν, άλλοτε διάσημο των καναλιών, πατέρα να βουλιάζει στις ψευδαισθήσεις. Η άλλη οικογένεια, αστικής τάξης, μπερδεμένη και χωρίς ξεκάθαρους στόχους, μ’ έναν πατέρα, άλλοτε golden boy, να προσπαθεί να κατακτήσει ξανά την επαγγελματική του δόξα.

Δραματική κωμωδία με μαύρα στοιχεία, χαρακτηρίζει την ταινία ο δημιουργός της και το σίγουρο είναι ότι ο θεατής θα νιώσει οικειότητα βλέποντας τους χαρακτήρες και τα λάθη τους, θα δει πάνω τους ένα ραγισμένο καθρέφτη της ελληνικής κοινωνίας και τη συγκεχυμένη ταυτότητα του άνδρα, πατέρα και συντρόφου μέσα της.

Παίζουν οι Θάνος Τοκάκης, Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη, Μιχάλης Συριόπουλος, Αλίκη Μπακέλλα, Αλέξανδρος Καραμούζης.

Η ταινία απέσπασε πέντε υποψηφιότητες στα βραβεία «Ίρις» της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου: Μεγάλου Μήκους Ταινίας, Μυθοπλασίας, Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη, Α΄ Ανδρικού Ρόλου, Σεναρίου και Σκηνογραφίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...