256
Θύελλα αντιδράσεων για Κασσελάκη και από τους Νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ | INTIMEnews

Μια ωραία ατμόσφαιρα στον ΣΥΡΙΖΑ: Νεολαία εναντίον προέδρου για «αυταρχικές διαγραφές»!

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2023, 11:10
Θύελλα αντιδράσεων για Κασσελάκη και από τους Νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ
|INTIMEnews

Μια ωραία ατμόσφαιρα στον ΣΥΡΙΖΑ: Νεολαία εναντίον προέδρου για «αυταρχικές διαγραφές»!

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2023, 11:10

Γενικευμένη σύγκρουση στον ΣΥΡΙΖΑ έφεραν οι εξ Αμερικής ανακοινώσεις του Στέφανου Κασσελάκη για τις διαγραφές των ενοχλητικών διαφωνούντων, σε σημείο που ίδια η Νεολαία του κόμματος να καταφέρεται με βαρύτατες εκφράσεις κατά του ίδιου του προέδρου.

Σε μία πλήρως απαξιωτική διατύπωση για το πρόσωπο του νεοεκλεγέντος του προέδρου και την ίδια την ισχύ της εκλογής του, οι Νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν με αφορμή την απόφαση παραπομπής (προς διαγραφή) των κ.κ. Σκουρλέτη, Φίλη και Βίτσα, ότι αδυνατούν να καταλάβουν πώς το ποσοστό το οποίο έλαβε στις εσωκομματικές εκλογές ο κ. Κασσελάκης, του δίνει τη δυνατότητα να παραβιάζει κάθε άρθρο του καταστατικού του κόμματος.

Και αφού καταγγέλλουν άκρως αντιδημοκρατικές, αυταρχικές και επικίνδυνες πρακτικές από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, απαιτούν -όπως είναι το ρήμα που χρησιμοποιούν στη σχετική ανακοίνωση (δείτε τη ολόκληρη κάτω)- την άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, «με σκοπό την ανάκληση των διαγραφών».

Αναλυτικά η ανάρτηση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ:

Πριν από λίγο πληροφορηθήκαμε ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, με ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έθεσε εκτός κόμματος τρία κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αδυνατούμε να καταλάβουμε πώς το ποσοστό το οποίο έλαβε στις εσωκομματικές εκλογές, του δίνει την δυνατότητα να παραβιάζει κάθε άρθρο του καταστατικού.

Τέτοιου είδους πρακτικές είναι άκρως αντιδημοκρατικές, αυταρχικές και επικίνδυνες, καθώς δημιουργούν ένα status quo, όπου ο θεσμός του προέδρου υπερβαίνει κάθε δημοκρατική λειτουργία που το Κόμμα μας ασπαζόταν ιστορικά αλλά και αγωνιζόταν κοινωνικά.

Απαιτούμε την άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας με σκοπό την ανάκληση των διαγραφών αυτών.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...