292
Η σύριγγα στις συσκευές της Apple πριν, αριστερά, και όπως θα είναι μετά την ανανέωση | emojipedia.com

Μία σύριγγα με εμβόλιο (αντί για αίμα) στα νέα emoji της Apple

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2021, 21:12
Η σύριγγα στις συσκευές της Apple πριν, αριστερά, και όπως θα είναι μετά την ανανέωση
|emojipedia.com

Μία σύριγγα με εμβόλιο (αντί για αίμα) στα νέα emoji της Apple

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2021, 21:12

Περισσότερα από 200 καινούργια emoji θα είναι διαθέσιμα για τους χρήστες των iPhone με την αναβάθμιση του λειτουργικού iOS στην έκδοση 14.5 που θα γίνει τον Μάρτιο.

Τα emoji περιλαμβάνουν καινούργια εικονίδια, τροποποιήσεις σε εικονίδια που ήδη υπάρχουν, καθώς και μερικά που θα είναι διαθέσιμα μόνο σε συσκευές της Apple.

Ανάμεσά τους περιλαμβάνεται μία σύριγγα, μία φλεγόμενη καρδιά και πολλά emoji με ζευγάρια σε διαφορετικούς τόνους δέρματος.

Μία ορατή αλλαγή είναι αυτή που αφορά το πώς εικονίζεται η σύριγγα (?,) στα emoji των συσκευών της Apple, γράφει ο Guardian.

Μέχρι σήμερα στους περισσότερους κατασκευαστές συσκευών το emoji ήταν μία σύριγγα από την οποία στάζουν δύο σταγόνες αίμα. Η αμερικανική εταιρεία θα αντικαταστήσει αυτή την εικόνα με μια που δείχνει ένα διαυγές υγρό, το οποίο θυμίζει το εμβόλιο κατά της Covid.

Επιπλέον, το emoji για τους ανθρώπους που κρατιούνται χέρι-χέρι (?) θα έχει διαφορετικές επιλογές ανάλογα με το χρώμα του δέρματος ή το φύλο των ανθρώπων που εικονίζονται.

Μια τρίτη αλλαγή θα αφορά το emoji «πρόσωπο με μούσι»: μετά την αναβάθμιση οι χρήστες θα μπορούν να επιλέγουν είτε έναν άνδρα με μούσι είτε μία γυναίκα με μούσι, η οποία θυμίζει την νικήτρια της Eurovision το 2014 Κοντσίτα Βουρστ.

Αν και μοιάζουν απλώς να είναι ουδέτερες απεικονίσεις,  τα emoji «εικονογραφούν» τις επιλογές του σχεδιαστή τους.

Tο πρότυπο Unicode, το οποίο τα περιγράφει, δεν δίνει οδηγίες για το πώς θα  απεικονίζονται τα αντικείμενα για τα οποία υπάρχει ένα emoji. Για τον λόγο αυτό, κάθε εταιρεία λογισμικού όπως η Microsoft, η Apple, η Samsung και η Google, σχεδιάζει με διαφορετικό τρόπο τα emoji της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...