832
Ρίσι Σούνακ και Αξάτα Μούρθι, τo πρωθυπουργικό ζεύγος της Βρετανίας – η κοινή συνέντευξή τους στο περιοδικό Grazia τούς γύρισε μπούμεραγκ | Pat Scaasi/MI News/NurPhoto via Getty Images

Μια συνέντευξη του Σούνακ με πολλά αυτογκόλ

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2024, 18:48
Ρίσι Σούνακ και Αξάτα Μούρθι, τo πρωθυπουργικό ζεύγος της Βρετανίας – η κοινή συνέντευξή τους στο περιοδικό Grazia τούς γύρισε μπούμεραγκ
|Pat Scaasi/MI News/NurPhoto via Getty Images

Μια συνέντευξη του Σούνακ με πολλά αυτογκόλ

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2024, 18:48

Στο Νησί οι Τόρις είναι απελπισμένοι επειδή η απώλεια της εξουσίας είναι θέμα χρόνου. Tο Protagon έγραψε ήδη πόσο οι Συντηρητικοί απεχθάνονται τη μιζέρια που κουβαλάει η αντιπολίτευση. Και του ινδικής καταγωγής πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ δεν του αρέσει η ζωή χωρίς λιλιά, αν και από λεφτά έχει να ταΐσει φου γκρά όλες τις κότες του Νέου Δελχί.

Με τέτοια οξυμένη αντίληψη περί κύρους, λοιπόν, ο Σούνακ έδωσε συνέντευξη σε βρετανικό περιοδικό με κομπλεξικό τίτλο (τιτλοφορείται ιταλιστί: Grazia, που σημαίνει χάρη μεν, αλλά και έλεος), μαζί με τη συμβία του φυσικά, θέλοντας να φανεί απλός και καταδεκτικός, ένας από τους πολλούς νησιώτες, και να τσιμπήσει ψηφαλάκια – ότι είναι ινδικής καταγωγής δεν ξενίζει τους Βρετανούς, αφού δεν είναι ρατσιστές οι άνθρωποι. Ομως τα πράγματα δεν πήγαν όπως ήθελε, καθώς «όλες οι εμμονές του φάνηκαν», όπως παρατήρησε η Corriere della Sera.

Την εν λόγω συνέντευξη υποδέχθηκε πανηγυρικά ο παγκοσμίως φημισμένος για το τακτ και τη διακριτικότητά του κόσμος των επιχωρίων ταμπλόιντ: «ντροπιαστικό» και «το φιλί του θανάτου» ήταν μερικοί από τους τίτλους των βρετανικών εφημερίδων. Η συνέντευξη βιντεοσκοπήθηκε, το βίντεο αναρτήθηκε στο Instagram και έγινε viral σχεδόν αμέσως. Οι Ιταλοί σχολίασαν: «Είναι δύσκολο να το παρακολουθήσετε χωρίς να αισθανθείτε δυσφορία για όσα λέγονται». Για να δούμε.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Grazia UK (@graziauk)


Ο Σούνακ είπε ότι εκνευρίζεται επειδή η γυναίκα του δεν στρώνει το κρεβάτι τους μετά την πρωινή έγερση. Και ότι αυτή η κατάσταση τον αναγκάζει να διακόπτει την εργασία του στο γραφείο τής οικίας επί της Ντάουνινγκ Στριτ 10 και να επιστρέφει στο υπνοδωμάτιό της με σκοπό να κάνει αυτός την καμαριέρα, να τακτοποιήσει τα σεντόνια και τις κουβέρτες. Ομως οι λόξες του Σούνακ δεν περιορίζονται στην κρεβατοκάμαρα: αποκάλυψε μόνος του ότι φορτώνει ο ίδιος το πλυντήριο πιάτων επειδή δεν του αρέσει η διάταξη της γυναίκας του – «μάλλον τη θεωρεί ανίκανη».

Κάνει και άλλα παλαβά στην οικογένειά του ο Σούνακ, πράγματα συν τοις άλλοις χρονοβόρα, δηλαδή ασυμβίβαστα με τις έγνοιες και το ασφυκτικό πρόγραμμα του πρωθυπουργού: όταν συντρώγει όλη η φαμίλια (οι Σούνακ έχουν δύο κόρες στην εφηβεία) ο πατέρας αναλαμβάνει τους ρόλους του μετρ ντ’ οτέλ και του σερβιτόρου, βάζοντας στο τραπέζι τα μαχαιροπίρουνα κατά πώς πρέπει, κ.λπ. «Αρα έχει εμμονές και την αυταπάτη του ελέγχου» έγραψε η Corriere.

«Η συνέντευξη ήταν ξεκάθαρα δημόσιες σχέσεις, μια προσπάθεια να φανεί ο Σούνακ σαν κανονικός άνθρωπος, δίπλα στους απλούς ανθρώπους, όμως έφερε το αντίθετο αποτέλεσμα». Αυτά προσετέθησαν «στην εικόνα του ανθρώπου από άλλον πλανήτη, που στρογγυλοκάθεται πάνω σε ένα βουνό 700 εκατ. λιρών, διότι τέτοια περιουσία τον καθιστά τον πλουσιότερο πρωθυπουργό όλων των εποχών, πιο πλούσιο και από τον βασιλιά Κάρολο».

Αφού η Corriere θύμισε ότι ο Σούνακ ακολουθεί και μια περίεργη δίαιτα, με πλήρη αποχή από το φαγητό 36 ώρες κάθε εβδομάδα (μεταξύ Κυριακής και Τρίτης) και αφού απόρησε πώς τα βγάζει πέρα στο υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας, αποκάλυψε το κλου της συνέντευξης: οι Σούνακ είπαν, λες και αυτό είναι το φυσικότερο πράγμα στον κόσμο, ότι κάθε βράδυ βλέπουν το ίδιο επεισόδιο της σειράς «Τα φιλαράκια» («Friends»). Το σχόλιο ήταν αναπόφευκτο: «Οι παραξενιές του δεν κρύβονται πια και μάλλον εξηγούν γιατί οι Εργατικοί καλπάζουν προς την εξουσία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...