286
|

Μια παρέα καλών φίλων που κάνουν θέατρο για το κέφι τους αλλά και για ευγενή σκοπό

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2022, 17:34

Μια παρέα καλών φίλων που κάνουν θέατρο για το κέφι τους αλλά και για ευγενή σκοπό

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2022, 17:34

Η Θεατρική Συμμαχία (ΘΕΑ.ΣΥ.) δεν είναι μια συνηθισμένη ερασιτεχνική θεατρική ομάδα: ιδρύθηκε στις αρχές του έτους και αποτελείται από μια παρέα καλών φίλων η οποία παίρνει ζωή από το θέατρο και προσπαθεί μέσα από τη δράση της να τη μοιράσει και σε άλλους. 

Τα μέλη της, ανάμεσά τους καταξιωμένοι επιχειρηματίες, βιομήχανοι και επιστήμονες, ενσαρκώνουν τον όρο «ερασιτέχνης», καθώς ανεβάζουν παραστάσεις για τη δική τους ευχαρίστηση με σκοπό να διαθέσουν τα έσοδα σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, συνθέτοντας ένα υβρίδιο τέχνης και προσφοράς.Τα ιδρυτικά της μέλη είναι οι: Αντώνης Βουράκης, Πέτρος Πολίτης, Ιλεάνα Καραμπέλλου, Τάκης Κανελλόπουλος, Βασίλης Μεντζελόπουλος, Λίμπυ Ηλιοπούλου, Κατερίνα Χούπη, Αθηνά Λιβανίου και Ουρανία Βουράκη.

Οι άνθρωποι αυτοί δεν συναντιούνται στο σανίδι για πρώτη φορά. Οι περισσότεροι ανεβάζουν παραστάσεις μαζί εδώ και χρόνια, στο πλαίσιο της Ομάδας Θεάτρου 08, της οποίας τη φιλοσοφία συνεχίζουν. Στα δώδεκα χρόνια δράσης της, από το 2012-2020, η ομάδα έχει χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με το κοινό και είχε δωρίσει πάνω από 230.000 ευρώ σε μια εκτενή λίστα κοινωφελών έργων που συμπεριλαμβάνουν γηροκομεία, ακριτικά σχολεία, υποστήριξη αθλητών και σειρά φιλανθρωπικών σωματείων και συλλόγων. 

Φέτος μεταφέρουν στη σκηνή του Θεάτρου του Κολεγίου Αθηνών, «Τα Κίτρινα Γάντια», την κλασική κωμωδία από την ταινιοθήκη της Φίνος Φιλμ σε σενάριο Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου και σκηνοθεσία Δημήτρη Βλάσση για τρεις παραστάσεις, στις 26-27-28 Σεπτεμβρίου. Στην παράσταση εμφανίζονται οι: Αθηνά Λιβανίου, Βίκυ Παλαιολόγου, Αντώνης Βουράκης, Κατερίνα Χούπη, Ιλεάνα Καραμπέλλου, Γιώργος Δ. Λεμπέσης, Πέτρος Πολίτης, Ουρανία Βουράκη, Στέλιος Σπινθουράκης, Ρένα Παπαδοπούλου και, σε ρόλο έκπληξη, ο Τάκης Κανελλόπουλος.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 25€ και όπως πάντα τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Κρατήσεις γίνονται τηλεφωνικά στο 6944356667 και 6944786888.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...