626
Ο Παύλος Πολάκης με βλέμμα «έτοιμος για όλα» στη συνεδρίαση της Προανακριτικής την Τρίτη - Δεξιά ο Χρήστος Καλογρίτσας | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon

Μετωπική Πολάκη – Καλογρίτσα στην Προανακριτική: «Παλικαρά της φακής, έλα έξω να τα πούμε!»

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2021, 14:42
Ο Παύλος Πολάκης με βλέμμα «έτοιμος για όλα» στη συνεδρίαση της Προανακριτικής την Τρίτη - Δεξιά ο Χρήστος Καλογρίτσας
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon

Μετωπική Πολάκη – Καλογρίτσα στην Προανακριτική: «Παλικαρά της φακής, έλα έξω να τα πούμε!»

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2021, 14:42

Η νέα κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τον Νίκο Παππά, χαρακτηρίστηκε αφενός από τις αποκαλύψεις «με το σταγονόμετρο» στις οποίες προέβη ο μάρτυρας για τον ρόλο του πρώην υπουργού του Αλέξη Τσίπρα στο στήσιμο του SYRIZA TV και αφετέρου από το νέο έντονο  φραστικό επεισόδιο που είχε με τον πάντα ευερέθιστο σε τέτοιες περιστάσεις, Παύλο Πολάκη.

«Μέχρι που έχασα τον διαγωνισμό θεωρούμουν από τις κορυφαίους Ομίλους. Έχασα τα πάντα. Η οικογένεια μου κλαίει. Δεν έχω ούτε κρεβάτι να κοιμηθώ», ήταν η… σπαρακτική περιγραφή του Χρήστου Καλογρίτσα που ξύπνησε τον «αψύ Σφακιανό» στον Παύλο Πολάκη, για να ακολουθήσουν εκατέρωθεν αντεγκλήσεις:

Πολάκης (ειρωνικά): Κοντεύω να κλάψω!

Καλογρίτσας: Χωροφύλακες ανακριτές δεν δέχομαι

Τσαβδαρίδης (ΝΔ): Να καταθέσεις Καλογρίτσα αυτά που έχεις. Ο,τι έχεις

Καλογρίτσας σε Πολάκη: Αντε ρε παλικαρά της φακής . Να με προστατεύσετε κύριε πρόεδρε. Παλικάρι της φακής. Ελα Πολάκη μα τα πούμε έξω οι δυο μας.

Τσαβδαρίδης: Να δώσεις στοιχεία Καλογρίτσα. Πέντε ημέρες μας δουλεύεις.

Πολάκης: Δεν με ακουμπάει καμία σου απειλή Καλογρίτσα .

Μαρκοπουλος: Να σταματήσει να παίζει ο μάρτυρας. Να τα δώσει όλα τα στοιχεία-κλειδιά . Φίλομετράς Καλογρίτσα διαρκώς στοιχεία όμως τα δίνεις με το σταγονόμετρο. Εδώ δεν παίζουμε κύριε Καλογρίτσα. Να μιλήσετε. Τέλος με τα αστεία κύριε μάρτυρα. Μη μας φυλλομετράτε εδώ SMS. Tέρμα τα μισόλογα. Δώστε τις επικοινωνίες ΤΩΡΑ. Δεν θα κοροϊδεύετε!

Ο Αρτεμίου το… Α2

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του και απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Βαοίλη Κεγκέρογλου, ο Χρήστος Καλογρίτσας επανέλαβε ποιος ήταν ο διαβόητος Α2, ο δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου, ισχυριζόμενος ότι το σχέδιο προέβλεπε πως η «είσοδος» του γνωστού δικηγόρου στο μετοχικό σχήμα για το κανάλι θα γινόταν προκειμένου να επιστραφούν στον ίδιο [τον Χ. Καλογρίτσα] τα χρήματα που έδινε ως «μπροστινός».

Κεγκέρογλου: Το Α2 τι ήταν;;;

Καλογρίτσας: Να το τελειώνουμε το Α2 ήταν ο Αρτεμίου.

Μαρκόπουλος: Αρα επιβεβαιώνετε όλα αυτά που χθες μας είπατε. Αρτεμίου – Παππάς ήταν ένα. Να αποσαφηνίσετε λοιπόν. Ο Α2, Αρτεμίου στο σημειωματάριο σας περιγραφόταν ως εκ των μετόχων στο σχήμα;

Καλογρίτσας: Το έχω εξηγήσει σαφώς. Το θέμα της χρηματοδότησης και της επιστροφής προς εμένα των χρημάτων έγινε έτσι. Ο Παππάς εγγυόταν πως θα πάρω τα λεφτά μου πίσω. Αναφερόταν ο Α2 100% και θα τα συγχωνεύσουν την επόμενη ημέρα.

Κεγκέρογλου: Ποσά σας είχε πει να βάλετε;

Καλογρίτσας: 24-25 εκατ. .

Κεγκέρογλου: Μας λέτε ότι ο Παππάς γνώριζε πόσα θα βάλει και πως γνώριζε λεπτομέρειες για το ποιος θα κάνει τι και πώς. Δηλαδή μας λέτε ότι πατρόναρε τον διαγωνισμό.

Καλογρίτσας: Μου είπε πως έπρεπε να φθάσουμε ένα νούμερο. Προσπάθησε να πει, πως αυτό θα έπρεπε να κάνει ο ένας κι αυτό ο άλλος. Σε κάποιο γραφείο δικηγορικό ήταν ο Αρτεμίου και εκεί έγινε το τελικό. Και εκεί με «ρίξανε».

Μαρκόπουλος: Ήταν και ο Παππάς στο γραφείο αυτό;

Καλογρίτσας: Δεν πήγα εγώ εκεί. Εκεί με ρίξανε. Με καταστρέψανε. Εκεί κατέστρεψαν τον γιο μου, έναν λεβέντη υγιή και με κατέστρεψαν. Αυτά ήταν επώδυνα. Εγώ ασχολούμουν με τα πολιτικά.

Οπως προαναφέρθηκε, η τακτική Καλογρίτσα να δίνει λίγα-λίγα τα  αποδεικτικά έγγραφα που υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή του, προκάλεσε τον εκνευρισμό μελών της επιτροπής.

Ο μάρτυρας «απάντησε» καταθέτοντας άλλη μία σελίδα από τα γραπτά μηνύματα που αντάλλασσε με τον Νίκο Παππά. Τα συγκεκριμένα μηνύματα, όπως υποστήριξε, αφορούσαν την πορεία έκδοσης της Documento, με τον πρώην υπουργό να εμφανίζεται ανήσυχος για  το ενδεχόμενο να κλείσει η εφημερίδα.

Σύμφωνα πάντα με τον Χρήστο Καλογρίτσα, ο διάλογος μέσω SMS έχει ως εξής:

Παππάς: Αν κλείσει [η εφημερίδα] πρόσεξε!

 Καλογρίτσας: Νίκο μου! Εμείς δεν θα την κλείσουμε. Ποιος θα την κλείσει; Οι μόνοι που μπορούν είναι οι δημοσιογράφοι. Ξέρεις κάτι; Επίσης πάλι ρωτώ: τι εννοείς «πρόσεξε»; σ.α.

 Παππάς: Εννοώ ότι δεν πρέπει να εκτεθούμε. Βουίζει ότι ο Μητσοτάκης μέσω Θεοδωρικάκου σου έχει βάλει θέμα. Εγώ δεν το πιστεύω

 Καλογρίτσας: Τέτοιες δήθεν αμφιβολίες αλλού. ΟΧΙ ΣΕ ΕΜΕΝΑ! Αφού εσύ δεν το πιστεύεις, τι σε νοιάζει που βουίζει; Εγώ κομματικά πειθάρχησα και πειθαρχώ μόνο στον Αρχηγό μας και στον σύντροφο μου Π.

 Παππάς: Μπράβο. Αρα συνεχίζουμε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...