1337
«Αλήθεια, γιατί φοβάται ο κ. Κασσελάκης και το κόμμα του να βγουν οι κουκούλες, αν το αποφασίσει η Δικαιοσύνη;» διερωτάται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος | ΥοuΤube

Μετωπική ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τους προστατευόμενους μάρτυρες της Νοvartis – Ποιοι φοβούνται να βγουν οι κουκούλες για τα «αργύρια» των €56 εκατ.;

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουλίου 2024, 10:34
«Αλήθεια, γιατί φοβάται ο κ. Κασσελάκης και το κόμμα του να βγουν οι κουκούλες, αν το αποφασίσει η Δικαιοσύνη;» διερωτάται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
|ΥοuΤube

Μετωπική ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τους προστατευόμενους μάρτυρες της Νοvartis – Ποιοι φοβούνται να βγουν οι κουκούλες για τα «αργύρια» των €56 εκατ.;

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουλίου 2024, 10:34

«Πόλεμο» ανακοινώσεων μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης ξέσπασε μετά την επαναφορά στις πρώτες θέσεις της επικαιρότητας της υπόθεσης Νovartis, αφενός με τις καταγγελίες Βελόπουλου στη Βουλή και αφετέρου με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» όπου αναφέρεται ότι οι λεγομενοι «προστατευόμενοι μάρτυρες« μοιράστηκαν εν είδει αμοιβής για τις «υπηρεσίες» τους, 56 εκατομμύρια ευρώ!

1proto_thema

«Επιβεβαιώνεται ότι το ‘σκάνδαλο Novartis’, ήταν μια ενορχηστρωμένη αλλά πολύ κακοστημένη σκευωρία που κατέρρευσε με πάταγο, με στόχο την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ», έσπευσε να υπογραμμίσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, την  ώρα που Αντώνης Σαμαράς, Αδωνις Γεωργιάδης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιάννης Στουρνάρας και Ανδρέας Λοβέρδος ζητούν «να βγουν οι κουκούλες από τους προστατευόμενους μάρτυρες».

Πλέον, σημείωσε ο Παύλος Μαρινάκης, «χάρη στο νέο νομικό πλαίσιο που θέσπισε η κυβέρνηση της ΝΔ, υπάρχουν πλέον τα κατάλληλα εργαλεία, αν το κρίνει η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, για να χυθεί άπλετο φως. Tώρα η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει – με βάση και τα νέα δεδομένα – αν θα βγουν οι κουκούλες από τους προστατευόμενους μάρτυρες των δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για να δώσουν και εκείνοι εξηγήσεις για τα έργα και τις ημέρες τους αλλά και τους καθοδηγητές τους».

Παράλληλα, στελέχη της κυβέρνησης, αλλά και ο πρώην υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, καταγγέλλουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-19 επέλεξε να μετατρέψει το υπαρκτό σκάνδαλο της Novartis με τις δωροδοκίες γιατρών, σε σκευωρία κατα των πολιτικών του αντιπάλων, υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι αγωγή κατά του φαρμακευτικού κολοσσού από το Ελληνικό Δημόσιο κατατέθηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2022.

«Οι μάρτυρες αποδείχθηκε ότι είπαν ψέματα για τα πολιτικά πρόσωπα και για αυτό η υπόθεση αρχειοθετήθηκε 2. Ο ΣΥΡΙΖΑ δε διεκδίκησε ποτέ χρήματα για το ελληνικό δημοσιο. Ως υπουργός άσκησα τη μοναδική αγωγή του δημοσίου κατά της NOVARTIS 3. Η ανακοίνωση αποδεικνύει το άγχος να αποκαλυφθούν οι αξιωματούχοι του ΣΥΡΙΖΑ που έβαλαν τους μάρτυρες να πουν ψέματα και έστησαν τη σκευωρία 4. Το που θα μοιραστούν, τα εκατομμύρια έχει ενδιαφέρον» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης σε ανάρτηση του στο Χ.

«Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” επιβεβαιώνει πανηγυρικά όσα υποστηρίζαμε από την πρώτη στιγμή. Ότι το “σκάνδαλο Novartis”, ήταν μια ενορχηστρωμένη αλλά πολύ κακοστημένη σκευωρία που κατέρρευσε με πάταγο, με στόχο την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και τώρα, συμπλήρωσε, «η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει – με βάση και τα νέα δεδομένα – αν θα βγουν οι κουκούλες από τους προστατευόμενους μάρτυρες των δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για να δώσουν και εκείνοι εξηγήσεις για τα έργα και τις ημέρες τους αλλά και τους καθοδηγητές τους».

Αλλά και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ  ότι το θεσμικό πλαίσιο απαγορεύει στους προστατευόμενους μάρτυρες να αποβλέπουν σε “ίδιον όφελος” από την υπόθεση στην οποία είναι εμπλεκόμενοι.

Πλέον, συμπλήρωσε με νόημα ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, πρέπει «να δούμε τι σύνδεση έχει η υπόθεση με το παραυπουργείο Δικαιοσύνης που έχει καταγγελθεί από τα ίδια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ».

Στην Κουμουνδούρου πάντως -και παρά τα τσιτάτα «όλα στο φως»- δείχνουν να επιμένουν να μην βγουν οι κουκούλες:

«Γιατί η κυβέρνηση επιμένει στην αποκάλυψη της ταυτότητας των προστατευόμενων μαρτύρων; Φοβάται κάτι άλλο που έρχεται; Προσπαθεί να εκφοβίσει ή να αποτρέψει κάποιους μάρτυρες σε άλλες υποθέσεις;» διερωτάται το γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και διακρίνοντας «απόπειρα  κατευνασμού του Αντωνη Σαμαρά» για λόγους εσωκομματικών ισορροπιών στη ΝΔ, αναφέρει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος του, ο Στέφανος Κασσελάκης, επιμένουν: όλα στα φως! Όπως επιτάσσει το κράτος δικαίου και όχι όπως επιχειρεί να επιβάλλει ο κ. Σαμαράς και η παρέα του, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σιγοντάρει για λόγους εσωκομματικών ισορροπιών».

Αμεση ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου που με τη σειρά του αναρωτήθηκε: «Αλήθεια, γιατί φοβάται ο κ. Κασσελάκης και το κόμμα του να βγουν οι κουκούλες, αν το αποφασίσει η Δικαιοσύνη;»

«Ο υποτιθέμενα «νέος ΣΥΡΙΖΑ» του κ. Κασσελάκη με τη σημερινή του απάντηση έπεισε και τους πιο δύσπιστους για το ότι τίποτα δεν άλλαξε, όσα χρόνια και αν πέρασαν. Με μια προκλητική ανακοίνωση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έσπευσε να υπερασπιστεί τους πρωταγωνιστές των πιο σκοτεινών ημερών για τη Δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου στη χώρα μας. Τότε που τα παρα- υπουργεία δικαιοσύνης που λειτουργούσαν στο Μαξίμου, όπως κυνικά έχει παραδεχθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής, έβαζαν στο στόχαστρο πολιτικούς τους αντιπάλους με μόνο σκοπό την εξόντωσή τους. Αλήθεια, γιατί φοβάται ο κ. Κασσελάκης και το κόμμα του να βγουν οι κουκούλες, αν το αποφασίσει η Δικαιοσύνη; Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να μας απαντήσει χωρίς περιστροφές γιατί καλύπτει τους πρωταγωνιστές αυτής της πρωτοφανούς σκευωρίας, μετά και τα νέα συγκλονιστικά στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας», προκάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται ότι αν βγουν οι κουκούλες, οι μάρτυρες θα δείξουν δικούς τους – Θα κάνουμε όλοι μηνύσεις και αγωγές»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται ότι, αν βγουν οι κουκούλες από τους ανθρώπους, θα υποδείξουν στελέχη του κόμματος ότι έδιναν τις εντολές», υποστήριξε από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή την «ενοχική» -όπως τη χαρακτήρισε-  ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

«Πιθανόν ο κ. Κασσελάκης να προστατεύει τον Πολάκη που είναι στη στενή ομάδα του και είχε εμπλακεί στη σκευωρία», εκτίμησε ο υπουργός και επανέλαβε πως «αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αγωγή κατά της Νovartis για να διεκδικήσει αποζημίωση, την αγωγή έκανε ο Θάνος Πλεύρης και αυτή τρέχει. Αυτό θα είχε πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας γιατί υπάρχουν ζητήματα παραγραφής, αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει το ίδιο στον πρώτο προστατευόμενο μάρτυρα».

Γνωρίζουμε επίσημα τον έναν -συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης- καθώς στην Επιτροπή της Βουλής κατατέθηκε το χαρτί της αμερικανικής κυβέρνησης που αναφέρει ότι ήταν ο υπεύθυνος επικοινωνίας της εταιρείας:

«Στη Βουλή κατατέθηκε χαρτί της κυβέρνησης των ΗΠΑ ότι ο ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες, ο κ. Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης ήταν και στην αμερική προστατευόμενος μάρτυρας. Ο Δεστεμπασίδης ως “Μάξιμος Σαράφης” κατέθεσε στην Τουλουπάκη ότι εγώ πήρα 2 εκατ. από τον Φρουζή σε βαλίτσα. Ο κ. Δεστεμπασίδης ως προστατευόμενος μάρτυρας στις ΗΠΑ δεν έχει πει τίποτα για το θέμα αυτό στις ΗΠΑ. Θέλω να τον ρωτήσω γιατί το είπες μόνο στην Τουλουπάκη και όχι στο FBΙ».

Και ενώ γνωρίζουν ποιος είναι ο προστατευόμενος μάρτυρας, επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης, δεν μπορούν να τον ρωτήσουν γιατί κατέθεσε άλλα στην Ελλάδα και άλλα στην Αμερική, γιατί προστατεύεται από τη Δικαιοσύνη.

«Το δικαστήριο δεν κρύβει την ταυτότητά του, αλλά απαγορεύει να κάνω μήνυση», είπε ο υπουργός Υγείας, ωστόσο, υπογράμμισε,  και μετά την αποκάλυψη του χρηματικού ποσού που έλαβε ο μάρτυρας, τα πράγματα αλλάζουν με το νόμο Φλωρίδη.

«Ο νέος νόμος», εξήγησε, «επανεξετάζει αν πρέπει να έχει προστασία. Επίσης, προβλέπεται ότι η προστασία άρεται αν ο μάρτυρας δεν προσέφερε κάτι ουσιαστικό για τη δίκη.

»Ο νόμος λέει ότι η προστασία άρεται αυτομάτως όταν ο προστατευόμενος μάρτυρας δεν εισέφερε κάτι ουσιαστικό στην δίκη. Από τους τους 10 πολιτικούς και οι 10 έχουν αθωωθεί άρα βάσει του νόμου δεν εισέφεραν τίποτα στην έρευνα».

«Οι δικαστές που αθώωσαν την κυρία Τουλουπάκη, πήραν μεγάλη ευθύνη και άφησαν ένα άγος να σέρνεται. Κάποτε ίσως αποδειχθεί γιατί πήραν την ευθύνη» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης τονίζοντας ότι «στην Αμερική οι προστατευόμενοι μάρτυρες έχουν πει μόνο για γιατρούς και όχι για πολιτικούς».

Οαον αφορά τα επόμενα βήματα από εδώ και πέρα, ο υπουργός γνωστοποίησε ότι «θα κάνουμε όλοι μηνύσεις και αγωγές για να τους φέρουμε σε μια αίθουσα δικαστήρίου να μας πουν για τους ισχυρισμούς τους. Έχω την πεποίθηση ότι αν βρεθούν στο δικαστήριο θα πουν ποιος τους είπε να κάνουν τέτοιες καταθέσεις. Θα αποκαλυφθεί 100% η πολιτική σκευωρία. Το μόνο που φοβάμαι είναι μήπως ο εισαγγελέας θέλει να προσατεύσει τους δικαστές που έκαναν το άθλιο βούλευμα για το ειδικό δικαστήριο».

«Εδώ έχει σκανδαλιστεί το πανελλήνιο, έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και περιμένω να το δω στην πράξη. Εχω δικαιώμα να μάθω γιατί ο Φιλήστωρ Δεστεμπασίδης είπε άλλα στην Αμερική και άλλα στην Ελλάδα; Θα μου στερήσει το δικαιώμα ο κ. εισαγγελέας για έναν απατεώνα;» διερωτήθηκε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...