315
| ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Metron Analysis: Στο 11,4% η διαφορά υπέρ της ΝΔ, στο 9% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2021, 22:05
|ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Metron Analysis: Στο 11,4% η διαφορά υπέρ της ΝΔ, στο 9% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2021, 22:05

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 11,4% στην πρόθεση ψήφου, δείχνει δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega, η οποία αποτυπώνει και τις τάσεις για την εσωκομματική εκλογή στο Κίνημα Αλλαγής.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία είναι στο  30% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 18,6%. Σε σχέση με τον Οκτώβριο, η ΝΔ έχει υποχωρήσει κατά 1% και ο ΣΥΡΙΖΑ κατά 1,7%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 9,6% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,9%, η Ελληνική Λύση με 4,2% και το ΜέΡΑ25 με 3,3%.

Εχει ενδιαφέρον ότι πλέον η δημοσκοπική απόσταση που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ (11,4%) είναι μεγαλύτερη από την απόσταση που έχει το Κίνημα Αλλαγής από τον ΣΥΡΙΖΑ (9%)

Στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 39% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 16%. Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση έχει 40% θετικές γνώμες και η αξιωματική αντιπολίτευση μόλις 14%.

Ανάμεσα στους ψηφοφόρους από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα  που συγκροτούν την δυνητική βάση του Κινήματος Αλλαγής (δηλαδή όσοι θα μπορούσαν να το ψηφίσουν στις εθνικές εκλογές), ο Ανδρέας Λοβέρδος συγκεντρώνει το 37%. Στην σημερινή εκλογική βάση του Κινήματος Αλλαγής (στο 9,6% των ψηφοφόρων που έχει στην έρευνα) προβάδισμα με δύο μονάδες διαφορά έχει και πάλι ο κ. Λοβέρδος.

Ως σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας οι πολίτες αξιολογούν την πανδημία με 38%, ενώ η ακρίβεια είναι στο 28%. Μέσα σε ένα μήνα, όσοι απαντούν ότι «τα χειρότερα είναι μπροστά μας με την πανδημία» βρέθηκαν στο 58% από 34% τον Οκτώβριο ενώ αντίστοιχα όσοι λένε ότι «έχουμε αφήσει πίσω τα χειρότερα» έπεσαν από το 60% στο 35%.

Πτωτικά κινείται το ποσοστό στην αξιολόγηση των κινήσεων της κυβέρνησης για την πανδημία. Εδώ οι θετικές εντυπώσεις είναι στο 33%, εννέα μονάδες χαμηλότερα σε σχέση με τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...