339
. | INTIMEnews/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Μέτρα της Τροχαίας για ασφαλή έξοδο – Τι πρέπει να ξέρετε

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2017, 08:34
.
|INTIMEnews/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Μέτρα της Τροχαίας για ασφαλή έξοδο – Τι πρέπει να ξέρετε

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2017, 08:34

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται από σήμερα η Τροχαία σε όλη τη χώρα, καθώς από σήμερα αρχίζει η έξοδος, από τις μεγάλες πόλεις, των εκδρομέων για τον εορτασμό του Πάσχα. Τα ενισχυμένα μέτρα έχουν ληφθεί ήδη σε όλο το οδικό δίκτυο και θα ισχύσουν για όλο το διάστημα της εορταστικής περιόδου, με στόχο την πρόληψη ατυχημάτων και την ασφαλή μετακίνηση.

Στο πλαίσιο αυτό (και για διευκόλυνση της κυκλοφορίας), θα ισχύσει από σήμερα Μεγάλη Πέμπτη και έως αύριο Μεγάλη Παρασκευή, απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.

Τη Μεγάλη Πέμπτη για το ρεύμα εξόδου από Αθήνα από ώρα 15:00 έως 22:00 και την Μεγάλη Παρασκευή για το ρεύμα εξόδου από Αθήνα από ώρα 06:00 έως 16:00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

  • Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, από τα Διόδια της Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια του Ρίου.
  • Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγίου Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας.
  • Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.
  • Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας.
  • Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας από το 11ο χλμ.  μέχρι τη γέφυρα του Στρυμόνα .

Σημειώνεται ότι τα αυξημένα μέτρα περιλαμβάνουν αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής, καθώς και ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.

Θα υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με πεζούς τροχονόμους σε βασικές διασταυρώσεις, ενώ παράλληλα θα ενταθεί η αστυνόμευση σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, υπεραστικά ΚΤΕΛ, σιδηροδρομικοί σταθμοί, κ.λπ.).

Τέλος, συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ελέγχους (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα κ.λπ., καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...