235
Αρκετές επιχειρήσεις κάηκαν ολοσχερώς ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές στο Πάτημα Βριλησσίων | INTIME NEWS / ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους στις πυρόπληκτες επιχειρήσεις της Αττικής

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2024, 15:13
Αρκετές επιχειρήσεις κάηκαν ολοσχερώς ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές στο Πάτημα Βριλησσίων
|INTIME NEWS / ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους στις πυρόπληκτες επιχειρήσεις της Αττικής

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2024, 15:13

Την αναστολή συμβάσεων εργασίας ενεργοποιεί το αρμόδιο υπουργείο για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν κατά την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά την βορειοανατολική Αττική.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ανεξαρτήτως κλάδου και επιχειρηματικής δραστηριότητας, των οποίων οι εγκαταστάσεις υπέστησαν ολοσχερή καταστροφή ή σοβαρές υλικές ζημιές σε βαθμό που δεν είναι ασφαλές να λειτουργούν ως εργασιακοί χώροι, μπορούν να θέσουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους, μέχρις ότου αποκατασταθούν οι ζημιές.

Η αναστολή αφορά όλους τους εργαζομένους που έιχαν προσληφθεί μέχρι και την προηγούμενη ημέρα (10/8/24) από την εκδήλωση της πυρκαγιάς και μπορεί να διαρκέσει έως τρεις μήνες.

Το μέτρο αφορά αποκλειστικά τους εργαζόμενους επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημιές και δραστηριοποιούνται στους δήμους Βριλησσίων, Πεντέλης, Χαλανδρίου, Διονύσου, Μαραθώνος, Ωρωπού και, συγκεκριμένα, στις δημοτικές κοινότητες Βριλησσίων, Μελισσίων, Νέας Πεντέλης, Πεντέλης, Χαλανδρίου, Αγίου Στεφάνου, Διονύσου, Ροδοπόλεως, Σταμάτας, Βαρνάβα, Γραμματικού, Μαραθώνος, Νέας Μάκρης, Αφιδνών, Καπανδριτίου, Μαλακάσας και Πολυδενδρίου.

Οι εργαζόμενοι με σύμβαση σε αναστολή, δικαούνται έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ως αποζημίωση ειδικού σκοπού, που φτάνει τα 534 ευρώ και αντιστοιχεί σε 30 ημέρες. Οι εργαζόμενοι αυτοί έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, υπολογιζόμενη επί του ονομαστικού μισθού τους, για το χρονικό διάστημα αναστολής της σύμβασής τους.

Οι επιχειρήσεις υποχρεούνται μέχρι τις 31 Αυγούστου να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση ανά μήνα στο Πληροφοριακό Σύστημα «Εργάνη», με την οποία δηλώνουν τους εργαζόμενους, των οποίων οι συμβάσεις τελούν σε αναστολή.

Μετά την πρώτη δήλωση αναστολής της επιχείρησης-εργοδότη, οι δικαιούχοι εργαζόμενοι υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://supportemployees.services.gov.gr.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...