252
Μια μπίρα lager με την επωνυμία του πιο κοντού εμπόρου ναρκωτικών του κόσμου | Facebook

Μεθύστε με την αθάνατη… μπίρα του Ελ Τσάπο

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2020, 20:28
Μια μπίρα lager με την επωνυμία του πιο κοντού εμπόρου ναρκωτικών του κόσμου
|Facebook

Μεθύστε με την αθάνατη… μπίρα του Ελ Τσάπο

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2020, 20:28

«Πιείτε μια Ελ Τσάπο και πιείτε την κρύα».

Αυτό προτρέπει τους απανταχού θιασώτες και λάτρεις της μπίρας η κόρη του Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, Αλεχαντρίνα, η οποία δημιούργησε τη δική της μπίρα, αφιερωμένη στον έγκλειστο πατέρα της.

Οπως αναφέρει το Reuters, η μπίρα είναι μέρος ενός ευρύτερου brand που φέρει την επωνυμία του διαβόητου βαρώνου ναρκωτικών και λέγεται «Ελ Τσάπο 701» – με τον αριθμό να προέρχεται από την 701η θέση στην οποία είχε κατατάξει το Forbes τον Γκουζμάν, βάσει της περιουσίας του που άγγιζε το 1 δισ. δολάρια.

Το brand προϊόντων που έχει λανσάρει η κόρη του Γκουζμάν περιλαμβάνει, εκτός από μπίρα, ένδυση και αξεσουάρ.

Μάλιστα, κάποια από τα προϊόντα κατασκευάζονται από κρατουμένους στις φυλακές Πουέντε Γκράντε, στα περίχωρα της Γκουανταλαχάρα.

Ας επιστρέψουμε στην μπίρα όμως:

«Αυτή είναι μία μη βιομηχανική μπίρα, με 4% αλκοόλ. Είναι lager, παρασκευασμένη από βύνη, ρύζι και μέλι, οπότε είναι καλή» εξηγεί η Αντριάνα Ιτουάρτε, υπεύθυνη πωλήσεων, προσθέτοντας πως «δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα για το κοινό» καθώς η εταιρεία ρυθμίζει τις άδειες για την πώλησή της.

O Eλ Τσάπο και η κόρη του, Αλεχαντρίνα

Το μπουκάλι των 355 ml κοστίζει 3,60 ευρώ (70,10 πέσος).

Ο «Ελ Τσάπο» (που σημαίνει «κοντός», δηλαδή το παρατσούκλι που ο Γκουζμάν πήρε από το ύψος του που δεν ξεπερνά το 1.65), επικεφαλής του καρτέλ ναρκωτικών της Σιναλόα και ισχυρότερος βαρόνος ναρκωτικών στον κόσμο, καταδικάστηκε το περασμένο καλοκαίρι σε ισόβια δεσμά και τριάντα χρόνια φυλάκιση από δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News